Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Magda70 17:34, 31 sty 2016

Szalona !
Enya73 18:01, 31 sty 2016

Spis wszystkich zielonych koktajli na okres zimowy

http://zielonekoktajle.blogspot.com/p/spis.html#zima
Efffa 18:08, 31 sty 2016

Fajnie, ze udało Ci się zerwać z kawą, ja próbowałam już tyle razy, ale nie potrafię tzn potrafię, ale moja głowa wtedy pęka, jak to przezwyciężyłas?
Enya73 18:11, 31 sty 2016

Po kawie z mlekiem wracały moje dolegliwości bólowe (nie mam woreczka żółciowego) . Musiałam zmienić nawyki, bo tak się po prostu nie da żyć. Dyskomfort był ogromny.
19:31, 31 sty 2016
jak ostatnio zaprzestałam kawy pić ...przez 3 dni mi się udało ...ale nie nadawałam się do życia spałam ...spałam...i się przewracałam (Efffa- głowa mnie nie bolała)

kupiłam nawet tą zielona kawę.....że może jakoś pomału pójdzie ..zmęczyłam opakowanie ...jest łagodniejsza dla żołądka ...ale tak nie dobra w smaku ...koszmarna nawet

jeszcze nie dojrzałam do życia bez kawy

Efffa 22:22, 31 sty 2016

Justynko ja ze spaniem problemu nie miewam, gdy próbuje się oduczyć pić kawę, ale ten okropny ból głowy nie do wytrzymania, dlatego po kilku próbach stwierdziłam , ze jestem skazana na kawę.

Anitko na "f' widziałam Twoje dietetyczne dania, podziwiam Cię,
za te niedietetyczne też.
Edit: miało być zdrowe dania ,
Enya73 22:47, 31 sty 2016

To na dobranoc bułeczki razowe na zakwasie, które właśnie wyciągnęłam z pieca

Borbetka 10:05, 01 lut 2016

Ja też ograniczyłam kawę. Najgorsza dla mnie to ta z ekspresu. Jak gotuję z imbirem i kardamonem, to jest ok. Zalewajek i rozpuszczalnych dawno nie piję. Chcę jeszcze z tej jednej ekspresowej zrezygnować, ale jakoś nie mogę. Mam silne zawroty głowy i nie wiem od czego. Zwłaszcza jak gwałtownie spada ciśnienie, to się tak czuję. Zawsze myślałam, że kawa pomaga niskociśnieniowcom, ale może niekoniecznie?
O koktajlach poczytam, na pewno warto je pić. Dużo czasu zajmuje Ci ich przygotowanie?
laurowisnia 11:58, 01 lut 2016

Bułeczki wyglądają bardzo smakowicie i pulchnie.
Ja z powodów żołądkowych przerzuciłam się na kawę Astra, polubiłam ją, w moim przypadku okazała się skuteczna. Jak piłam zwykłą, musiałam co jakiś czas robić sobie przerwy.
Koktajle mnie nie przekonują na razie, wolę zielone na talerzu.
Enya73 17:55, 01 lut 2016

Moniko, nie piłam wiele lat innej kawy niż z ekspresu ciśnieniowego , świeżo mieloną. I nie wyobrażałam sobie dnia bez dobrej kawy.
A jednak można.
Ja bym nie wiązała Twoich dolegliwości z kawą lub jej brakiem.
Polecam zielone koktajle i desery z owoców. Robi się je bardzo szybko za pomocą malaksera. Są pyszne i pożywne.
Właśnie mnie wzięło przed miesięcznicą na coś słodkiego, więc zrobiłam szybki zdrowy deser.
1 burak surowy obrany ze skóry. 1 banan. Łyżka gorzkiego kakao, łyżka oleju kokosowego ekstra virgin, łyżka drobnych płatków owsianych, szczypta chili.
Zmiksowane na krem. Palce lizać. Smakuje jak budyń czekokadowy o smaku kokosowym.
Z koktajli moim ulubionym jest z pietruszki lub jarmużu z dodatkiem wody kokosowej, kiwi i cytryny z dodatkiem ksylitolu lub miodu.