Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

malkul 17:58, 01 lut 2016

rządzisz koktajowo widzę
Sebek 18:00, 01 lut 2016

Bułki wyglądają pysznie Jestem fanem pieczywa każdego rodzaju, więc podwędzę Ci jedną
Enya73 18:05, 01 lut 2016

laurowisnia napisał(a)
Bułeczki wyglądają bardzo smakowicie i pulchnie.
Ja z powodów żołądkowych przerzuciłam się na kawę Astra, polubiłam ją, w moim przypadku okazała się skuteczna. Jak piłam zwykłą, musiałam co jakiś czas robić sobie przerwy.
Koktajle mnie nie przekonują na razie, wolę zielone na talerzu.

Jasne. Każdy ma swoje preferencje.
Z zielonego na talerzu polecam pesto z jarmużu. Robi się je bardzo łatwo z 2 szklanek liści jarmużu, garści lekko podprażonych migdałów, 70 ml dobrej oliwy ekstra virgin oraz sera pecorino świeżo startego, ząbka zmiażdżonego czosnku i szczypty soli i świeżo zmielonego pieprzu. Oczywiście wszystko zmiksować. I podgrzać na patelni przed podaniem.
Idealny dodatek do makaronu typu farfalle lub casarece. Pychotka. Polecam
Enya73 18:15, 01 lut 2016

malkul napisał(a)
rządzisz koktajowo widzę

Od razu tam rządzę Po prostu oszalałam na punkcie zielonego.
A teraz codziennie szklaneczka soku lub kokajlu z warzyw i owoców.
Unikam jednak cytrusów. Niestety sok z pomarańczy już nie dla mnie.

I piję jeszcze jedno , strasznie niesmaczny błonnik witalny. Ale bardzo mi pomaga.

Enya73 18:17, 01 lut 2016

Sebek napisał(a)
Bułki wyglądają pysznie Jestem fanem pieczywa każdego rodzaju, więc podwędzę Ci jedną

Ja teraz co drugi dzień piekę. Różne chleby i bułki. A w weekend nawet codziennie.
Anusia 20:48, 01 lut 2016

Enya73 napisał(a)
Ja przez ostatnie tygodnie przeszłam jakąś metamorfozę mentalną. Nieźle mnie nastraszyło i zaczęłam szukać alternatywnej pomocy niż pigułki. Cały sekret zdrowia kryje się przecież w tym co jemy i jaki tryb życia prowadzimy. Przeanalizowałam więc swoje przyzwyczajenia żywieniowe.
Ruch plus rozsądna dieta sprawiły, że jestem już lżejsza o 4 kg i mam dużo energii.
Nawet zrobiłam sobie zdjęcia, do których wrócę za kilka miesięcy dla porównania.

I wcale mi nie brakuje różnych rzeczy, chociaż najtrudniej było z kawą

To prawda większość chorób jest wynikiem złego odżywiania i jest to prawda 'jesteśmy tym co jemy' tak mi kiedyś powiedział lekarz. Podobnie jak u większości bez kawy u mnie ani rusz.
Kuba 20:51, 01 lut 2016

Jutro robię koktajl wg Twojego przepisu
ren133 21:11, 01 lut 2016

Podczytuję i podziwiam
nawigatorka 21:19, 01 lut 2016

Ty pieczesz a ja staram sie unikac.choc kocham pieczywo. Zrobilam tez weganski pasztet ale mnie nie powalil przyznam.
12:37, 02 lut 2016
Enya73 napisał(a)

szybki zdrowy deser.

1 burak surowy obrany ze skóry. 1 banan. Łyżka gorzkiego kakao, łyżka oleju kokosowego ekstra virgin, łyżka drobnych płatków owsianych, szczypta chili.

Zmiksowane na krem. Palce lizać. Smakuje jak budyń czekokadowy o smaku kokosowym.

muszę to zrobić może być interesujące
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies