Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 15:49, 24 lut 2013

an_tre napisał(a)
Ja też wpadłam się przywitać miłego i słonecznego czekania na wiosenkę

Dziękuję Aniu za słońce

margi napisał(a)
Ula jestem z rewizytą Wy kawał roboty zrobiliście będę zaglądać

Zapraszam od teraz ja jak żółw w ogrodzie działam, ale do przodu

asc napisał(a)
Ula, odnośnie wpisu u mnie..
Krokusy rosną takimi kępkami, bo z jednej cebulki jest najczęściej więcej kwiatów, a potem te cebulki się mnożą i tak sobie przybywa Sadzę kępkami, bo pomiędzy krokusami są tulipany

Dzięki za inspirację. Na jesień wiem gdzie posadzę krokuski

danuta_szwajcer napisał(a)
Przesyłam bukiet z pozdrowieniami zapewne u Ciebie tak jak i u mnie ponuro,pochmurno i sypie?

Wspaniały Danusiu bukiet -takie sobie zamarzyłam latem na parapetach zewnętrznych

Bogdzia napisał(a)

Sadziłam te tulipany wiele razy i zawsze mi wymarzły. Sposób na sadzenie super.
Pozdrawiam Ula.

Bogdziu, Ania dała mi niesamowitą inspirację. Ale będzie jazda za rok

EPODLAS napisał(a)
Ula, dzisiaj zauważyłam że zmieniłaś avatarek. Ale dokładnie nie wiem kiedy. Czekam za pierwszymi krokusami. Nie mam ich bardzo dużo, ale mam. Koniecznie muszę dosadzić w tym roku. Mają takie ładne, czyste kolory.

Bożenko, zmieniłam bo Irenka chciała widzieć moją odmianę po zabiegach fryzjerskich i tym sposobem mam fotkę. Ale na wiosnę będę musiała o czymś innym pomyśleć
A krokuski są fantastyczne, sadź każdego roku po trochę. Ja na przyszłą jesień się też szykuję

sylllwia napisał(a)
U mnie w ubiegłym roku pierwsze krokusy były ok. 17 marca, czyli już niedługo takie słoneczka będą w trawniku

Piękne Sylwio te Twoje żółciutkie, takie też będę sadzić.

Jeszcze buszujesz w poszukiwaniu inspiracji ? A tu Sylwia takie piękne krokusiki wrzuciła

Podoba mi się pomysł zapisywania chciejstw, potem wiesz czego szukać

Polecam warto, bo dziewczyny zasypują wspaniałościami tylko nie wiadomo jak to potem odnaleźć

Kindzia napisał(a)
Ula ma super cechę, z tym zapisywaniem. Na dodatek pamięta gdzie zapisała!
U mnie krokusy pod śniegiem, ale wiem, że są listki, już je widziałam

Kindziu, ale poszłaś po bandzie. Cieszę się jak mogę coś dla kogoś odnaleźć, mimo że zapisuję dla siebie Wiesz....mam głowę pełną pomysłów....tylko kieszeń nie nadążaha,ha.
Ale trzeba się uczyć cierpliwości..jak się chce być ogrodnikiem
Resztę doczytasz u siebie. I mam nadzieję że wiosną znajdę chwilkę aby wpaść do Twojej pszczyńskiej rezydencji muszę tylko najpierw auto kupić

Dziewczyny, zasypałyście mnie wpisami i M. musiałam od kompa odciągnąć żeby na nie odpowiedzieć
Pozdrawiam niedzielnie. I obiecuję wpaść do Was
Gabriela 17:53, 24 lut 2013

Wpadam, pozdrawiam i zostawiam pyszności.
Masz w ogrodzie?

EPODLAS 18:33, 24 lut 2013

O matko, jakie widoki. Piękne kwiaty, truskawki. A na dworze taka szarzyzna. Jedyna pociecha, że w glebie będzie sporo wody, jak śniegi się roztopią. Krokusy w trawie wyglądają tak naturalnie.
danuta_szwajcer 19:06, 24 lut 2013

Ale te truskawki apetyczne uff no i tak jak Bożenka pisze,że chociaż w glebie będzie troche wody a po zeszłej suszy badzo ta woda potrzebna, mam nadzieję, że woda w studni sie pokaże znowu do podlewania ogrodu, pozdrawiam
Mala_Mi 19:12, 24 lut 2013

W tym roku ziemia mokra...... Podlewa iglaste i rh.... ale wymoczyło lewizje i dość mocno delospermę... fragment opuncji też zgnił... ale to ostatnie szkoda że nie całe.
Urszulla 19:36, 24 lut 2013

Truskawki...mniam,mniam
przypomniała mi Gabrysia, że muszę kupić koniecznie truskawki

Aniu-dlaczego cieszysz się z uśmiercenia opuncji- nie udaje Ci się?
Magda70 19:48, 24 lut 2013

Proszę bardzo....wyciąć co niepotrzebne i resztę zostawić

Urszulla 19:50, 24 lut 2013

Dziękuję, Magdziu - szybciej przesyłka dotarła niż zdążyłam pomyśleć

Dla odwiedzających dodam, żeby wiedzieli skąd ta przesyłka
że zamówiłam sobie te seledynowe storczyki
Kindzia 09:13, 25 lut 2013

Może coś Cię najdzie w sprawie mojego rogu między nogami słupa. Wkleiłam u siebie
Gosiniak 09:41, 25 lut 2013

Krokusowo-truskawkowo u ciebie
U mnie jeszcze śnieg, ale jak przyjdzie słoneczko to krokusy bardzo szybko rozkwitną.
Zima mokra i śnieżna, moja jukka jedna jakoś dziwnie wygląda pewnie jej ta wilgoć zaszkodziła, inne rośliny nie narzekają,
Miłego dnia