Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 12:03, 04 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Ula dobrze ze przykryłas ale trzeba czyms ciemnym np wiadrem lub doniczką bo słoikiem to szklarnię zrobisz i padna z gorąca.

dzięki za radę, idę zmienić nakrycie
Urszulla 12:08, 04 cze 2015

Nikita napisał(a)

Ula, jaka śliczna żurawka, wręcz świeci na tej rabatce...znasz może jak ma na imię czy to raczej NN.
Buziaki pzresyłam miłego weekendu życząc

Dostałam tę żurawkę, razem z ciemno bordową chyba od Krysi z Hirutkowego Raju, więc odsyłam Cię do niej po nazwę. Paliło ją latem na drugiej stronie. Rzeczywiście lubię ją i jest bezproblemowa po zimie. Przesadziłam ją kilka dni temu w czasie kwitnienia i podzieliłam na pół i nawet listki nie oklapły
gierczusia 18:02, 04 cze 2015

Ulka pięknie ta rabata wyszła , kancik jak od żylety w sprawie cleome to raczej nie pomogę , bo wiem jeszcze mniej niż Ty

Buziole gorące odpoczynku życzę przed tą ostatnią morderczą prostą
Mala_Mi 11:26, 05 cze 2015

Ja z cleome nic nie robię , wysadziłam na rabatę i siedzą.
Podlewaj rano i wieczorem. To silne rośliny.
A ślimaki cleome jakoś minęły. A teraz zagranulkowane i ślimaków nie mam ..gdzieś na peryferiach tylko.
danuta_szwajcer 17:12, 05 cze 2015

Uda Ci się Ula z tym cleome, a mnie to ostatnio zacmiło bo widziałam zasodzki w ogrodniczym i dopiero jak u Ciebie poczytałam to mi się przypomniałó jak one piękne przecież) W ten upał to nic się nie chce, ale podlać ogród muszę koniecznie. Pozdrawiam
Urszulla 21:02, 05 cze 2015

gierczusia napisał(a)
Ulka pięknie ta rabata wyszła , kancik jak od żylety w sprawie cleome to raczej nie pomogę , bo wiem jeszcze mniej niż Ty

Buziole gorące odpoczynku życzę przed tą ostatnią morderczą prostą

Kanciki lubię, teraz wzięłam się na sposób inny i w rowek sypię korę. Kupuję tę drobną, bardziej mi się podoba i szybciej będzie się rozkładała. W sprawie cleome posłuchałam rady Bogdzi i na upalne dni okrywam donicami. Rzeczywiście ładnie się trzymają te maleństwa na mojej beznadziejnej ziemi.
Urszulla 21:06, 05 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ja z cleome nic nie robię , wysadziłam na rabatę i siedzą.
Podlewaj rano i wieczorem. To silne rośliny.
A ślimaki cleome jakoś minęły. A teraz zagranulkowane i ślimaków nie mam ..gdzieś na peryferiach tylko.

Właśnie podlałamdobrze że ślimaki je omijają, zobaczymy jak u mnie będzie
Urszulla 21:12, 05 cze 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
Uda Ci się Ula z tym cleome, a mnie to ostatnio zacmiło bo widziałam zasodzki w ogrodniczym i dopiero jak u Ciebie poczytałam to mi się przypomniałó jak one piękne przecież) W ten upał to nic się nie chce, ale podlać ogród muszę koniecznie. Pozdrawiam

W ten upała Danusiu czas leniwie płynie ja na szczęście nie muszę podlewać bo glina długo wodę trzyma a opadów było ciągle dużo. Cleome pierwszy raz zagości w moim ogrodzie.

Ale dziś przeżyłam szok, bo pojechałam do szkółki po trawy i zostałam odprawiona z kwitkiem. Sprzedaż detal. mają w soboty.
Bogdzia 17:19, 06 cze 2015

Ula po kilku dniach już nie musisz cleome okrywac , ważne to tylko na początku by sie ukorzeniła , potem upał juz jej nie zaszkodzi.No , podlac można wieczorkiem.
Urszulla 18:32, 06 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Ula po kilku dniach już nie musisz cleome okrywac , ważne to tylko na początku by sie ukorzeniła , potem upał juz jej nie zaszkodzi.No , podlac można wieczorkiem.

Oczywiście, rozumiem. Narazie okrywam w dzień bo u nas upały. Na wieczór do rana są odkryte.Rady Bogdziu bezcenne. Cleome się podniosły i mam nadzieję że urosną niedługo.

A dziś odwiedziłam inną szkółkę i tam był buk szczepiony i kolumnowy złocisty i karłowe marikeny. Takie moje zachcianki się przyplątały na myśl