Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 23:17, 10 wrz 2012

annawu 23:33, 10 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, jak się ma ogród, to pielenie trzeba polubić. Nie ma wyjścia. Ja tylko nie lubię pielić jak ziemia jest sucha, jak teraz u mnie. A tak w ogóle, przy pieleniu dobrze mi się myśli.

Ja mam tego pielenia za dużo. Nigdy nie zdąże nawet do połowy a już to co wypieliłam znów zarośnie.Gdybyś zobaczyła ile worków u mnie z chwastami rocznie wywożą śmieciarze to byś nie uwierzyła .Mnie sie dobrze myśli przy podlewaniu i uwielbiam to robic.

A ja Ci wierzę, że tyle robisz worków z chwastami, bo ja nie upycham je worki tylko wyworzę taczkami na kompostownik, i tak samo jak zdąrzę jedną stronę wypielić to ta druga już zaczyna zarastać i tak cały czas w kółko. pozdrawiam

Ja na kompostownik nie daję bo to głównie chwasty wieloletnie i boje sie że potem mi znów wyrosną więc wywożą śmieciarze za 3zł worek i oni robią z tego kompost .No to mamy przechlapane Aniu. A Ty kory nie dajesz po nowomodnemu?

Oj prawda mamy przechlapane

Kory na całym ogrodzie nie mam, ale jakąś tam cząstkę ogrodu mam wysypaną korą i też na tej korze wyrastają chwasty i zasiewają się kwiatki
aldonaz 23:59, 10 wrz 2012

Też nie lubię kory, więc plewienie na zawsze.
Bogdzia 08:18, 11 wrz 2012

asc napisał(a)
Bogdziu.. ja staromodna.. ale wygodna. dlatego kora
A za worek na dodatkowe odpady płacę po 15 zł???? Chyba, że to było za dwa.....
Taniej kora

To po ile ta korę kupujesz bo ja nie widziałam tańszej niż 15 zł ( i to same śmieci bo jakieś obrzynki desek w tym i wielkie kawały kory) a taka którą ostatecznie w niektórych miejscach mogłabym dac czyli drobno zmielona po 26zł worek 50l Nie wiem co to jest ale u innych kora mnie nie razi a u siebie bym się zapłakała jak bym ją miała, chyba tylko pod iglakami mogła by byc ale tam chwasty i tak mało rosną.
Ewa 08:32, 11 wrz 2012

Wpadam raniutko,żeby sie dowiedziec co ćwierkają ranne ptaszki i co sie dowiaduję, że kory nie lubią no to tak jak mój M, ale kory u nas dookoła pełno hm masz babo placek
ja kupuję po 11 zł worek i nawet dość ładna, troche teraz zachciało sie nam żwirku , no to idzie nowe
Pozdrawiam i ściskam
danuta_ 08:34, 11 wrz 2012

Witaj Bogdziu - ja też mam dylemat z ta korą - co oplewię jakaś rabatę obiecuję sobie, że zaraz wysypię korą, ale nie zawsze mi sie to udaje i chwasty znowu wybijają. Nowe rabaty zakąłdam już z korą i faktycznie zdecydowanie mniej czasu im potem poświęcam - dlatego przymierzam się do okorowania wszystkiego...., bo po prostu nie nadążam z opieleniem . Dzis mam pół dnia wolnego, więc przymierzam się do wysypania kory choć na części powstającego wrzosowiska ( póki jeszcze chwasty nie wybiły)
Pozdrawiam Bogdziu miłego dnia
Bogdzia 08:34, 11 wrz 2012

aldonaz napisał(a)
Też nie lubię kory, więc plewienie na zawsze.

No to cieżki nasz los Aldonko ale się nie poddajemy.
Bogdzia 08:39, 11 wrz 2012

danuta_ napisał(a)
Witaj Bogdziu - ja też mam dylemat z ta korą - co oplewię jakaś rabatę obiecuję sobie, że zaraz wysypię korą, ale nie zawsze mi sie to udaje i chwasty znowu wybijają. Nowe rabaty zakąłdam już z korą i faktycznie zdecydowanie mniej czasu im potem poświęcam - dlatego przymierzam się do okorowania wszystkiego...., bo po prostu nie nadążam z opieleniem . Dzis mam pół dnia wolnego, więc przymierzam się do wysypania kory choć na części powstającego wrzosowiska ( póki jeszcze chwasty nie wybiły)
Pozdrawiam Bogdziu miłego dnia

Na wrzosowisku kora pasuje ale miedzy bylinami strasznie razi. ja kiedys miałam jedną grządkęz korą i źle wspominam bo spśród kory i tak chwasty wyrastały i tylko trudniej je było wypielic jak spośród kamyków.A ziemia była całkiem zdegradowana jakies porosty przez wiele lat po jej zdjęciu jeszcze były. No nie przełamię sie do niej chyba że kuż całkiem chodzic nie będę mogła.Pozdrawiam Danusiu i lecę na pocztę wysłac Mai paczuszkę.Miłego dnia.
zuza12 12:27, 11 wrz 2012

Witaj Bogdziu.
Wpadam sie powitac i wita mnie sliczny i szczęśliwy ptaszek. Piękne zdjecia. Ja w swoim ogrodzie mam juz podstawę pod poidełko, szukam teraz odpowiedniej misy i w przyszłym roku też będę obserwować pluskające ptaszki.
Martek 12:28, 11 wrz 2012

Witaj Bogdziu ,dzięki piękne i idę lepić te cholerne kopytka ))))))))