Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 08:13, 09 cze 2014

Rench napisał(a)
Żabki pozują ślicznie
Te śliczne różyczki to First lady ?

To Eden Rose. Pozdrawiam.
Bogdzia 08:17, 09 cze 2014

jotka napisał(a)
Bogdziu, zajrzałam z rana i widzę, że kolejka u Ciebie po porady długa była. I nie ma sie co dziwić...
Życzę kolejnego tygodnia przynoszacego same mile wydarzenia. A kolejne zdjecia z Twojego ogrodu z przyjemnością obejrzę

Jolu u mnie ostatnio mowy nie ma o dobrych dniach , wielkie problemy stale ale co zrobic , trzeba wszystko przeżyc.Prawie nie bywam w ogrodzie, tylko wieczorem jak podlewam. Zrobię jakieś zdjecia dla Ciebie , obiecuje. Miłego dnia Ci życzę choc czytałam że znów miałaś niemiłą przygode. Buziaki.
Bogdzia 08:19, 09 cze 2014

agatanowa napisał(a)
Bożenko, opryskałam tym agricollem i zobaczymy. Zauważyłam, że część RH ma skarłowaciałe i poskrecane liście, ale nie z przyrostów raczej tylko te starsze. Nie jest tego dużo.

Zycze Ci duzo miłych wrażeń na dziś

Przyczyną tego są najczęściej mszyce albo owady składające jaja do pąka rh , nie wygląda to ładnie ale nie przeszkadza roślinie w rozwoju oczywiscie jesli nie jest tego za duzo bo jednak liscie są mniejsze i mniej pokarmu produkują .
Bogdzia 08:20, 09 cze 2014

Kondzio napisał(a)
Żabki obłędne hi hi hi

Żabki fajne ale tak pozuja bardzo rzadko.Miłego dnia.
Mala_Mi 15:52, 09 cze 2014

Bogdzia... na tym RH co ci mówiłam to bardzo dużo nowych pędów poszło z czubka kwiatostanu... ale nie robiłam doktoratu, o=bo obrywałam na tempo i uciekłam przez komarami..
Gabriela 16:01, 09 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Jakieś zdjecia wczorajsze.

i na koniec żaby.

Miłego dnia wszystkim życzę.

Żaby jak broszki - pierwsze skojarzenie.
Ten mój-Twój powojnik też mi ładnie kwitnie, zrobiłam z niego stopy dla powojnika Błękitny Anioł.
Eden Rose - jedna z piękniejszych róż, każdemu polecam.
Jak tam samopoczucie w upał?
danuta_szwajcer 18:10, 09 cze 2014

Poczytałam u Ciebie o wiednięciu przyrostow na mlodych rh i znalazłm przyzyne czemu u mnie tez sie tak dzieje chociaz w zacisznym zacienionym mam miejscu. Podlałam i zaraz im lepiej A mi sie wydawalo, ze to nie jest mozliwe po takich deszczach a jednak Pozdrawiam serdecznie i życze jak najmniej zmartwień
Kindzia 19:53, 09 cze 2014

Właśnie to samo napisać miałam...mówisz, że róże u Ciebie nie teges...ja co innego widzę
Żaby nie dość, że poustawiane do zdjęcia to jeszcze połyskliwe jakieś, piękne zdjęcie się udało. Nie często takie zrobić można.
Pozdrawiam Bogdziu
Bogdzia 20:51, 09 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia... na tym RH co ci mówiłam to bardzo dużo nowych pędów poszło z czubka kwiatostanu... ale nie robiłam doktoratu, o=bo obrywałam na tempo i uciekłam przez komarami..

Tak się zdarza jak jest dużo opadów , rh wykorzystują deszcz i szybciej wypuszczaja nowe pędy również na czubku kwiatostanu.
Bogdzia 20:54, 09 cze 2014

Gabriela napisał(a)

Żaby jak broszki - pierwsze skojarzenie.
Ten mój-Twój powojnik też mi ładnie kwitnie, zrobiłam z niego stopy dla powojnika Błękitny Anioł.
Eden Rose - jedna z piękniejszych róż, każdemu polecam.
Jak tam samopoczucie w upał?

Cieszę sie ze te powojniki u Was rosna bo brałyście maleńkie roślinki i bez ziemi, widac to mocne rośliny . Kwiaty drobniutkie ale ja je lubie a przede wszystkim nie ma z nimi takich kłopotów jak z innymi powojnikami.Upałów nie lubie bo nic zrobic nie mozna ale poza tym są mi obojetne bo mam drzewa pod którymi moge sie skryc i tam słonko nie dojdzie.Pozdrówka Gabrysiu.