Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

paradas 09:45, 28 mar 2019

Ale tutaj ładnie, symetrycznie!
Szkoda że nie masz wizytówki, no nic idę przeglądać wątek dalej.
Super poidełko, można wiedzieć skąd je masz?
Pszczelarnia 09:49, 28 mar 2019

Zachorowałam na tę lipę. Tak to jest, nosił wirusa aż się zaraził.
laurowisnia 16:38, 28 mar 2019

vita napisał(a)

To czarne na kolumience to taka nieudolna próba postarzenia, z tym czymś ją nabyłam. Zrobię przecierkę, kupiłam puszkę farby do betonu, będzie na kolumienkę, donice i kule.

Przywarki trochę szkoda, liczyłam, że weźmie się do rośnięcia w końcu, po pięciu latach. Masz rację, trudno dla niej znaleźć miejsce.

Eksperymentuję z kallą etiopską. Chłodny spoczynek, mokro i kwaśno. Może mi w tym roku zakwitnie?

Zastanawiałam się czy to jakieś metalowe okucia.

Jeżeli tak wolno rośnie to dobre miejsce wybrałam, a i przesadzić będzie łatwiej.

Moja kalla kwitnie, no ale ją dostałam, też będę mogła poeksperymentować. Trzymam kciuki za Twoją.

Jakie masz problemy z podlewaniem pelargonii, mając dwie mogę napisać, że raczej nie potrzebują częstego podlewania.
vita 00:34, 29 mar 2019

Stało się, padł mi laptop. Dzięki za wpisy, odezwę się jak opanuję sytuację.
vita 20:54, 05 kwi 2019

Katkak napisał(a)
Poifełko cudne i super w tymmiejscu wygląda. I postarzone też fajnie. Ja bym nic nie zmieniała

Do postarzenia mam właśnie nowe możliwości, wiesz jak to jest, kto szuka, znajduje
vita 21:13, 05 kwi 2019

Mam nadzieję ostatni zmieniany laptop w tym życiu Siła przyzwyczajeń u mnie ogromna.

Patrzę na fotki u ludzi i widzę, że wszędzie wiosna po pachy, u mnie ciągle oczekiwanie. Coś tam wychodzi, nieśmiało kwitnie, czekam.

Tnę zimozielone, cisowa kula wygląda już całkiem dobrze. Na dole po prawej przycięta tuja, pierwsza w rzędzie. Tnę ręcznie, lubię to robić.

Biała forsycja. Lista łacińska roślin jeszcze niedostępna po zmianie komputera.

Leszczynowiec chiński, lekko podmarzł, ale cieszy, to nowy nabytek.

vita 21:22, 05 kwi 2019

paradas napisał(a)
Ale tutaj ładnie, symetrycznie!
Szkoda że nie masz wizytówki, no nic idę przeglądać wątek dalej.
Super poidełko, można wiedzieć skąd je masz?

Witaj Dobrze zrozumiałam? Ładnie to symetrycznie?
Od symetrii nie mogę się uwolnić projektując. Bym się bardzo ucieszyła, znajdując sprzymierzeńca. Wizytówkę robię od lat, może kiedyś?
vita 21:41, 05 kwi 2019

laurowisnia napisał(a)

Zastanawiałam się czy to jakieś metalowe okucia.

Jeżeli tak wolno rośnie to dobre miejsce wybrałam, a i przesadzić będzie łatwiej.

Moja kalla kwitnie, no ale ją dostałam, też będę mogła poeksperymentować. Trzymam kciuki za Twoją.

Jakie masz problemy z podlewaniem pelargonii, mając dwie mogę napisać, że raczej nie potrzebują częstego podlewania.

Z przywarką to czeka Cię długa droga. Ona i hortensja pnąca 'Arabella' (chyba, bo nie mam dostępu do listy roślin) to dwie duże pomyłki. Płożą się i owszem, piąć ani ani.

Co znaczy, że kalla kwitnie, bo ją dostałaś? Ja kupiłam i u mnie nie kwitnie- to jaka jest różnica?
Pelargonie podlewam oszczędnie, ale podsychają im liście. Ja z podlewaniem mam odwieczny problem. Kompletny brak wyczucia, albo zasuszam albo zalewam i od lat nic się nie zmienia.
vita 22:06, 05 kwi 2019

Hortensja pnąca 'Miranda', a nie 'Arabella' to taka wsteczna hortensja.
Mam ją w kilku miejscach i wszędzie płoży się, nic nie zmusi jej do pięcia.
anabuko1 22:24, 05 kwi 2019

vita napisał(a)
Mam nadzieję ostatni zmieniany laptop w tym życiu Siła przyzwyczajeń u mnie ogromna.

Patrzę na fotki u ludzi i widzę, że wszędzie wiosna po pachy, u mnie ciągle oczekiwanie. Coś tam wychodzi, nieśmiało kwitnie, czekam.

Tnę zimozielone, cisowa kula wygląda już całkiem dobrze. Na dole po prawej przycięta tuja, pierwsza w rzędzie. Tnę ręcznie, lubię to robić.

Biała forsycja. Lista łacińska roślin jeszcze niedostępna po zmianie komputera.

Leszczynowiec chiński, lekko podmarzł, ale cieszy, to nowy nabytek.

Ale ładnie tam masz.