Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

vita 19:03, 17 gru 2012

Zeta napisał(a)
Dla mnie Twój ogród jest jednym z najładniejszych na forum ja studiuje już wasze ogrody od roku.
U Ciebie bardzo bardzo klimatyczne niektóre zakątki nadają się na okładkę magnoli haha niesamowity ogród. Po cichu tam byłam już niejeden raz.

Dzięki, ojtam, ojtam. Miło mi, mogłaś się odezwać
Astilboides tabularis, u Ciebie w tym świetlistym cieniu dopiero by wyglądał!

vita 19:10, 17 gru 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Vito, a ja w strugach deszczu z zakupami codziennymi w jednej ręce nabyłam donicę w naszym ulubionym jak sądzę typie do ogrodu ziołowego. Zaraz zgram i pokażę (pozwól, że u Ciebie). Jak również wyślę zdjęcia.
Bardzo lubię Twój ogród.
Bo mi się marzą również zioła w donicach w zielniku (pracochłonne) ale nieodzowne.

Czekam i czekam...ciekawa jestem jakiej wielkości donica? Mówisz, że zioła w donicach nieodzowne?
Trzeba pomyśleć...

Zeta 19:11, 17 gru 2012

Hmm no tak to pierwszy plusie ogrodowiska. Nigdy nie widziałam takiego cuda przepiękne muszę go mieć. Dzięki za podpowiedź. A jakiej gleby potrzebuje mam nadzieje że nie jest za bardzo wymagający bo u mnie raczej piaski stąd m.in. Ładny bergenii ?
Urszulla 19:17, 17 gru 2012

Czosnek niedźwiedzi jest bardzo ekspansywny.....czy go jakoś będziesz ograniczać ? bo w lasach potrafi zarosnąć całe połacie.....i jest przepis na nalewkę czosnkową.

A melisa, mięta i oregano Wam zimują w gruncie?
vita 19:18, 17 gru 2012

Hmm no tak to pierwszy plusie ogrodowiska. Nigdy nie widziałam takiego cuda przepiękne muszę go mieć. Dzięki za podpowiedź. A jakiej gleby potrzebuje mam nadzieje że nie jest za bardzo wymagający bo u mnie raczej piaski stąd m.in. Ładny bergenii ?

Hm..potrzebuje wilgoci. Nadałoby się miejsce w pewnym oddaleniu od drzew.
Zeta 19:19, 17 gru 2012

Czy to cudo ma jakąś nazwę inną niż łacińską nie nadążam z tą łaciną haha
barbara_kraj... 19:22, 17 gru 2012

vita napisał(a)
[Astilboides tabularis, u Ciebie w tym świetlistym cieniu dopiero by wyglądał!

Imponująca roślina No ale warunki sprzyjające też musi mieć: cień, wilgoć, i miejsca sporo
vita 19:23, 17 gru 2012

Urszulla napisał(a)
Czosnek niedźwiedzi jest bardzo ekspansywny.....czy go jakoś będziesz ograniczać ? bo w lasach potrafi zarosnąć całe połacie.....i jest przepis na nalewkę czosnkową.

A melisa, mięta i oregano Wam zimują w gruncie?

Oj, Ula gdyby tylko zechciał być ekspansywny, to ja bym bardzo się z tego cieszyła.
Melisa i mięta bez problemu, z oregano to różnie.

Zeto, znam tylko łacińską nazwę.
Zeta 19:25, 17 gru 2012

Ok dziękuje przepiękna chyba się skuszę. Poczytaj wiecej na jej temat w sieci. Bardzo dziękuję za podpowiedź.
Zeta 19:26, 17 gru 2012

Tzn ja poczytam hmm te słowniki w kompach piszą co chcą.