Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

EPODLAS 11:03, 22 lis 2012

Ewalm, z nasionami werbeny patagońskiej to miałam w zeszłym roku małą przygodę. Posiałam ją w zeszłym roku chyba na początku marca (nasiona przywiozłam z Anglii. Chuchałam, podlewałam, w końcu nie doczekawszy się znaku życia, wyrzuciłam. Potem dowiedziałam się, że trzeba czekać bardzo długo zanim wykiełkują. Nie zrób tego błędu co ja. Jeżeli chcesz to wyślę ci kilka adresów w necie, takie stronki gdzie dosyć zrozumiale piszą jak robić dobre zdjęcia. Czytam od jakiegoś czasu i trochę się dowiedziałam . Mam zamiar zalogować się na jednym forum, tam są ludzie co się na tym znają. Pozdrawiam.
Bogdzia 15:28, 22 lis 2012

Fajne zdjecia słomianych ludków i nie tylko. pozdrawiam.
ewalm 21:02, 22 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Ewalm, z nasionami werbeny patagońskiej to miałam w zeszłym roku małą przygodę. Posiałam ją w zeszłym roku chyba na początku marca (nasiona przywiozłam z Anglii. Chuchałam, podlewałam, w końcu nie doczekawszy się znaku życia, wyrzuciłam. Potem dowiedziałam się, że trzeba czekać bardzo długo zanim wykiełkują. Nie zrób tego błędu co ja. Jeżeli chcesz to wyślę ci kilka adresów w necie, takie stronki gdzie dosyć zrozumiale piszą jak robić dobre zdjęcia. Czytam od jakiegoś czasu i trochę się dowiedziałam . Mam zamiar zalogować się na jednym forum, tam są ludzie co się na tym znają. Pozdrawiam.

a poproszę adresy, oczywiście. Może na priv?

Do werbeny to u mnie jeszcze daleko, ale dziękuję Ci bardzo za informację
ewalm 21:05, 22 lis 2012

Bogdzia napisał(a)
Fajne zdjecia słomianych ludków i nie tylko. pozdrawiam.

Bogdziu, dziękuje, ciesze się, że zajrzałaś . Te ludki są wielkie, prawdziwe ludziska - potem jeszcze z małą M robiłyśmy im zdjęcia w słoneczne popołudnie, ale jeszcze nie miałam kiedy tych zdjęć zgrać i obejrzeć. Może później w nocy się uda? Pozdrawiam.
ewalm 22:59, 22 lis 2012

No i sa , jacyś tacy bardziej zadowoleni w słońcu:

Słońce w ogóle sprawia, że jesień jest całkiem inna i już nie smutna, mimo braku liści znowu robi się kolorowa:
.

No i te różne kolorowe cuda na gałązkach:

ewalm 23:04, 22 lis 2012

A czasami jesień wygląda jak wiosna...

..ale nie u mnie w ogródku, zwłaszcza na poziomie warzywnika, bo tutaj suszki i melancholia zapanowały:

ewalm 23:05, 22 lis 2012

ewalm 23:17, 22 lis 2012

I nawet koperki już jakieś inne są, potraciły nasionka:

A poza ogródkiem - powolutku nadchodzą święta. Nasz sklep z antykami wystawił już Mikołaja i ułożył prezenty-dekoracje:

ewalm 23:22, 22 lis 2012

Trochę dalej od domu na polach nadal zielone rządki:

I drzewa już w większości bezlistne, ale wcale nie przestały być ładne:
(a jaki krecik aktywny ; ) )

monteverde 23:46, 22 lis 2012

Ewa takie dekoracje u nas robi facet ze Starogardu i sprzedaje na allegro równiutko zboże posiane, a kret i u mnie zrobił się aktywny w końcu chyba petardy wypróbuję