Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 17:12, 06 lip 2017

_Martini_ napisał(a)
Hmm, a moja katalpa nie ma kwiatków, nie zauważyłam. Przyrosty ma niesamowite, ale nie kwitnie a jest u mnie już trzeci sezon.

Martynko moja katalpa jest u mnie też trzy lata (od wiosny 2014) po roku kwitła pięknie, w 2016 wcale i teraz znowu ma co prawda niewiele kwiatów, bo trzy kiście storczykowe Ale są. Bardzo radykalnie ją cięłam w lutym i byłam pewna, że i tym razem nie będzie kwiatów.
Może masz tą Nanę (szczepioną w formie kulistej) one nie kwitną.
_Martini_ 22:00, 06 lip 2017

Mam obie formy. I nawet zapomniałam, że ta nieszczepiona może kwitnać, dopiero mi przypomniałaś. I cięłaś katalpę? Wow, a dlaczego ja myslałam, że jej się raczej nie tnie. Coś musiałm pokręcić. Ale w ogóle to mi się strasznie katalpy podobają, a przyrosty mają niesamowite.
Mala_Mi 15:20, 09 lip 2017

Pięknie ci rośnie katalpa, przycinasz mocno to nie ma za bardzo gdzie pokazać kwiatów Ładna jest i z liści, wiec kwiaty to tylko dodatek.
wiunia 22:23, 09 lip 2017

_Martini_ napisał(a)
Mam obie formy. I nawet zapomniałam, że ta nieszczepiona może kwitnać, dopiero mi przypomniałaś. I cięłaś katalpę? Wow, a dlaczego ja myslałam, że jej się raczej nie tnie. Coś musiałm pokręcić. Ale w ogóle to mi się strasznie katalpy podobają, a przyrosty mają niesamowite.

Tnę katalpę dość mocNo, bo chcę żeby korona nie była za wielka zanim pień nie będzie solidny. U mnie bardzo wieje i mogłoby ją połamać przy wielkiej koronie i cienkim pniu, a wiesz sama jak szybko rosnie i mam też nadzieje, nadać jej w miarę ładny kulisty kształt
wiunia 22:26, 09 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)
Pięknie ci rośnie katalpa, przycinasz mocno to nie ma za bardzo gdzie pokazać kwiatów Ładna jest i z liści, wiec kwiaty to tylko dodatek.

Aniu Twoja pochwała to miód na moje serce u Ciebie katalpę zobaczyłam pierwszy raz i zakochałam się w niej. Nie wiem czy pamiętasz moje marudzenia i pytania odnośnie tego drzewa zanim takowe nabyłam
wiunia 22:30, 09 lip 2017

Milka napisał(a)

To po lewej białe, co to, cudo
I katalpa ślicznie kwitnie

Irenko to jeżówka kupiona na kiermaszu w Ogrodzie Botanicznym w P-niu w zeszłym roku. Niestety nie zapisałam nazwy wiedziałam tylko, że będzie biała. Kwitnie pierwszy raz i faktycznie świeci na rabacie
wiunia 22:40, 09 lip 2017

zoja napisał(a)
szałwie cudowne
w ogóle chyba się w nich-szałwiach zakochałam

Wiuniu chciałam zobaczyć Twoje orange rocket, czy gdzieś wstawiałaś zdjęcia?

Zoju przepraszam ale nie mogłam się ogarnąć z fotkami
Tak wyglądają moje Orange Rocket
1.

2.

3.
zoja 23:02, 09 lip 2017

hmmmm... jakby każdy inny
pierwszy najbardziej podobny
moje ocenię za rok jak podrosną - wsadziłam te malizny i znikły na rabacie, będę ćwiczyć cierpliwość
wiunia 23:05, 09 lip 2017

zoja napisał(a)
hmmmm... jakby każdy inny
pierwszy najbardziej podobny
moje ocenię za rok jak podrosną - wsadziłam te malizny i znikły na rabacie, będę ćwiczyć cierpliwość

No właśnie Ale mi powiedziano , ze te dwa zielone ,ponieważ stały w cieniu a ze były to ostanie sztuki to kupiłam ... poczekam i zobaczę co z tego wyrośnie
zoja 23:08, 09 lip 2017

wiunia napisał(a)

No właśnie Ale mi powiedziano , ze te dwa zielone ,ponieważ stały w cieniu a ze były to ostanie sztuki to kupiłam ... poczekam i zobaczę co z tego wyrośnie

może wyrośnie coś ładnego oby