Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 16:01, 09 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Hortensje to masz full wypas - piękne
Ja też lubię lilie i ich zapach, ale nie chcą u mnie rosnąć
Wiesz, że jeszcze nie posadziłam wszystkich zimozielonych. Jakoś nie mogę się zabrać za robotę. Ciągłe coś innego jest do zrobienia, a jak wyrwę chwilę wolnego czasu to wolę odpocząć. Sadzenie nie daje mi radości, ale kupowanie tak

Hi hi jak też lubię zakupy Ale jak pomyślę gdzie i kiedy to posadzę to zapał mi zaraz mija a lilie to tak samo jak u Ciebie nie za bardzo lubią mój ogród: )
wiunia 16:05, 09 sie 2017

zoja napisał(a)
Wiuniu 300! brawo

U Mirelli widziała, że pisałaś o dzieleniu szałwi. Ja dzieliłam z sukcesem moją różową - wiosną jak już widać liście i są większe biorę nóż - taki większy - wykopuję i tnę (troszkę trzeba się zaprzeć) a potem na nowe miejsce. Dotychczas sukces 100% w ty m roku dzieliłam już nawet takie, które pączki miały - bo potrzebowałam na nową rabatę - zakwitły tylko ciut później niż te nie ruszane.

Dziękuję Zoju! Mało mam czasu na forum i ogród to i strony słabo przybywają ale to i dobrze piszesz, że szałwia dała radę po podzieleniu więc jeśli będę miała czas wiosną zająć się tym to chętnie spróbuję: ) bardzo fajna jest ta, którą mam to większa jej ilość bardzo mnie zadowoli
zoja 16:37, 09 sie 2017

wiunia napisał(a)

Dziękuję Zoju! Mało mam czasu na forum i ogród to i strony słabo przybywają ale to i dobrze piszesz, że szałwia dała radę po podzieleniu więc jeśli będę miała czas wiosną zająć się tym to chętnie spróbuję: ) bardzo fajna jest ta, którą mam to większa jej ilość bardzo mnie zadowoli

Mnie cieszy mozliwosc takiego mnozenia roslin
Szalwi nigdy za duzo piekna jest
wiunia 09:15, 24 sie 2017

Werbena opanowała pompę.
wiunia 09:16, 24 sie 2017

Róże eden Rose ponownie kwitną
wiunia 09:18, 24 sie 2017

Derenie po bardzo drastycznym wiosennym cięciu dały radę
MirellaB 11:17, 24 sie 2017

U Ciebie tak jak u innych werbena mi się podobaa a u mnie nie - całą wyrwałam.

Róża też pięknie kwitnienie drugi raz - śliczna ona jest

Derenie tak luzem masz posadzone? Planujesz tam coś jeszcze?

Chętnie bym zobaczyła hakuro i betberysa, ale czy pokażesz hi hi?
zoja 11:22, 24 sie 2017

MirellaB napisał(a)

Chętnie bym zobaczyła hakuro i betberysa, ale czy pokażesz hi hi?

też chetnie bym zobaczyła
pokaz
_Martini_ 12:32, 24 sie 2017

wiunia napisał(a)
Róże eden Rose ponownie kwitną

Rozpinasz je na kratce wiosną czy tylko przywiązujesz pędy w sezonie? Zastanawiam się, bo moja Eden była w trejażu, który wyjęłam. A teraz widzę, że ona nieźle daje czadu i chyba jednak potrzebna jej będzie podpora. Piękne masz okazy!
wiunia 15:37, 24 sie 2017

_Martini_ napisał(a)

Rozpinasz je na kratce wiosną czy tylko przywiązujesz pędy w sezonie? Zastanawiam się, bo moja Eden była w trejażu, który wyjęłam. A teraz widzę, że ona nieźle daje czadu i chyba jednak potrzebna jej będzie podpora. Piękne masz okazy!

Martynko dziękuję
Przypinam do kratki wtedy jak widzę, ze pęd jest już długi i zagradza mi przejście a robię to w zależności od potrzeby od wiosny do jesieni. Wydaje mi się, że ta Róża musi mieć podporę. Ma takie duże i często zebrane po kilka kwiaty, ze ich nie utrzyma. Jak są podpięte i w miarę możliwości w poziomie- rosną rewelacyjnie.