Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

grembosia 23:49, 21 maj 2013

A te wszystkie przygotowania do ślubu i wesela mają swój urok szczególnie jak widzisz szczęście w oczach swojego dziecka...

I to kochana chciałabym właśnie zobaczyć w oczach "moich dzieci", bo jej mężczyzna, to chyba moje czwarte dziecko? Dziwne te relacje...
grembosia 08:30, 26 maj 2013

A gdzie fotki?
wiunia 20:59, 26 maj 2013

Grembosiu jakąś fotkę wstawię w tygodniu, ale wyobraź sobie jakie dziś miałam wrażenia jak z życzeniami na Dzień Matki pierwszy raz wparowała czwórka dzieci, a nie dwie córcie jak to było do tej pory!
grembosia 07:54, 30 maj 2013

Ja też nie mogę się doczekać

Chociaż na początku tzn dobry tydzień temu nie mogłam sobie tego wyobrazić, ja babcią?
Z każdy dniem, ba, godziną, dojrzewam i zaczynam wariować, tak pozytywnie

Pozdrawiam i dziękuję za budujące słowa u mnie.
wiunia 22:48, 13 cze 2013

Kilka fotek z mojego "imperium"
swierk biały blue diamond

miłorząbek

jodła piccolo

rabatka z mini żurawkami i szałwią omszoną

trzmielinki na pniu na tle thui

no i truskawy prawie, prawie....jeszcze kilka dni i do jedzonka

a tak na marginesie, ten świerk biały dostałam na "dzień Matki" czyli ok trzy tygodnie temu, posadziłam go zaraz ale po kilku dniach zauważyłam kilka malutkich odrostów odłamanych od głównego pnia, martwię się czy to jakiś chorobowy objaw czy utrąciły się przez wiatr? No ale nic innego mi nie zostało tylko czekać co dalej będzie, może go spryskam dolistnie jakimś nawozem? Pozdrawiam serdecznie wszystkich !
adom1206 23:23, 13 cze 2013

Ja ze swojej strony odpozdrawiam
Borbetka 08:33, 16 cze 2013

Szyszki na serbie - tylko podziwiać. Coraz więcej "zielonego" Wiunia u Ciebie!
Ja też latam i co rusz coś nowego robię. I już się boję, że czas tak szybko ucieka. Też tak masz? Jak jest piękna pogoda to od rano do wieczora tak krótko jakoś. A jak człowiek uwięziony przez pogodę w domu to wlecze się i wlecze. Oby jesień była bardzo długa. Nie wiem nawet kiedy ten czerwiec się zaczął .
Mala_Mi 13:56, 16 cze 2013

U Ciebie to nie ma problemów by nadrobić zaległosci
wiunia 17:11, 16 cze 2013

Borbetko mam dokładnie tak samo tym bardziej, że wracam do domu ok.19 więc na ogród zostaje mało czasu a ciągle jest coś do zrobienia mimo jego małych rozmiarów np. w porównaniu do Twojego zielonego królestwa Całą sobotę zajmowałam się tarasem i wejściem do domu, tzn. czyściłam i impregnowałam płytki masakra nie czuję rąk jeszcze dziś! Nie zrobiliśmy tgo zaraz po położeniu płytek, a teraz byłodwa razy więcej pracy! Jak to na tarasie pieski ciągle imprezują, jak pada to wnoszą błotko, a ja z mopem ciągle, więc zrobił się taki nalot od wody wstretny. Teraz trzeba było to dokładnie doczyścić i zaimpregnować, roboty po uszy ale teraz są jak nowe Pozdrawiam serdecznie lecę do Ciebie zobaczyć co zdecydowałaś w związku z bukiem
wiunia 17:20, 16 cze 2013

To prawda Aniu u mnie nic ciekawego się nie dzieje, roślinki sobie rosną, coś dosadzam , coś wywalam, na większy rozmach nie ma środków więc spokojnie do celu za to obserwuję wasze cudeńka i marzę , że kiedyś tak będzie u mnie Pozdrawiam serdecznie!