Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Krowy, staw i my...

Krowy, staw i my...

kitek81 23:04, 08 lip 2015

super projekt, też czekam na fotki z realizacji
gratuluję własnych plonów, mi w tym roku też zaczęły drzewka i krzewy dawać plon nawet dziś zrobiłam 8 słoiczków pół litrowych kompotu z czerwonej porzeczki i 1 z agrestu
borówki też mam-już nie mogę sie doczekać, aż dojrzeją i zrobimy gofry z bitą smietaną borówkami i malinami-mniam mniam
an_tre 23:25, 08 lip 2015

Marlenaa napisał(a)
A to moje plony

Pierwsze owocki w tym roku. Borówka owocuje mi drugi rok i na razie jestem z niej bardzo zadowolona. Jak wszystko dobrze pójdzie to nawet będę miała co zamrozić.

a u mnie dosłownie trzy jagody, krzewy młodziutkie, może przyszły rok będize łaskawszy
dawno cię nie było ale czytam, że miałaś miłe obowiązki byłam ciekawa jak obsadziłaś staw i ogród widzę fajny projekt, to do dzieła Marlenko życzę realizacji planów
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 08:21, 09 lip 2015

Marlena... gratki wielkie... rośnie Ci już dwóch pomocników A ogród powoli się zrobi.. masz plan... będzie bez szamotania się.

Drugi synek i chyba trzeci raz już nie próbuję

Jakbym moją synową słyszała

Alejka będzie jeszcze fajnym miejscem do spacerów
Kiwi1234 09:52, 09 lip 2015

A czy na krzaczki z borówką amerykańską mogę położyć siatkę na krety plastikową z oczkiem ok. 10 mm? bo została mi z ogrodu jeszcze jak wykładałem, a szpaki mi zaraz wszystkie owoce zjedzą, mam 5 krzaczków i nie chce kupować zbytnio nowych siatek bo tamtej mi idealnie starczy
Marlenaa 16:41, 09 lip 2015

Hej Kiwi1234. Ja właśnie dziś założyłam siatkę od ptaków. Nie widziałam nigdy siatki na krety, więc ciężko mi powiedzieć czy się nadaje. Przypuszczam, że ta na krety więcej waży i może uszkodzić borówkę. Siatka od ptaków jest tania, może lepiej kup taką. U mnie sprawdza się idealnie.
Marlenaa 16:48, 09 lip 2015

Kasiu, oj też bym zjadła takie gofry, aż mi ślinka cieknie. Niestety jestem na diecie bezmlecznej i bez pszenicy, moje kolejne maleństwo też alergik.
Aniu, an tre jeszcze w tamtym roku moja borówka też miała tylko kilka owocków, a w tym takie miłe zaskoczenie
Marlenaa 16:49, 09 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Marlena... gratki wielkie... rośnie Ci już dwóch pomocników A ogród powoli się zrobi.. masz plan... będzie bez szamotania się.

Właśnie liczę na to, że będzie łatwiej
Marlenaa 17:38, 09 lip 2015

We wrześniu 2010 posadziłam takie maleństwa. Zamiar był taki, że będę je ciąć na wysokości ok 2m i stworzą kawałek ściany.

Dziś zauważyłam, że przekroczyły 2m już jakiś czas temu, więc ciap i po krzyku
przed:

i po:

Czas szybko leci, a roślinki jednak rosną
kitek81 09:25, 08 wrz 2015

wow, ale tujki Ci rosną, jak szalone
ale to było w lipcu
a co słychać we wrześniu?!
pozdrawiam
Marlenaa 20:43, 04 paź 2015

Hej Kasiu Ja taka zapracowana, że nie mam kiedy na forum posiedzieć. Dzieciaki zajmują mi każdą chwilę. Jednak udało mi się trochę popracować w ogródku. Trochę prac porządkowych, kilka cebul co by na wiosnę oko pocieszyć No i najważniejsze posadziłam ponad 20 metrów żywopłotu grabowego