Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 18:12, 24 sty 2013

Bogusiu- tematy to jakoś same tak podchodzą, ktoś coś zacznie, inny rozwinie i można się zawsze czegoś nowego dowiedzieć

Dorotko- ja tak samo na początku podchodziłam, szkoda mi było tych nowych przyrostów, ale teraz wiem, że rośliny tego potrzebują i są znacznie piękniejsze takie gęste i zwarte. M nic nie musi wiedzieć, uszczykniesz i nawet nie będzie wiedział, bo tego praktycznie nie widać

Margi- jeszcze nie teraz, w maju będziemy trąbić, nowe pędy około 1/2 przyrostu, można mniej można trochę więcej, ale nie całość, wykręca się palcami, w ten sposób sosna tworzy więcej pędów i zagęszcza się. GosiaJoanna zamieściła zdjęcia o co chodzi, zobacz tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2682-gdzies-na-koncu-swiata?page=14
Gosiniak 18:40, 24 sty 2013

Dorotka (dorkow0)- pisała niedawno o czyśćcu wełniastym i tak mi się przypomniało, że ja też w zeszłym roku go posadziłam, zobaczcie jak szybko się rozrósł:
Po zakupie w maju wyglądał tak:

A w sierpniu:

GosiaJoanna 18:44, 24 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Dorotka (dorkow0)- pisała niedawno o czyśćcu wełniastym i tak mi się przypomniało, że ja też w zeszłym roku go posadziłam, zobaczcie jak szybko się rozrósł:

A w sierpniu:

wow to roślinka mojego dzieciństwa, pamietam czyśca wełniastego z ogrodu babci urywałam listki i mówiłam że jest miękki jak kotecek też ładnie kwitnie ...dzieki Gosiu za przypomnienie tej roslinki tez musze mieć go w ogrodzie
Gosiniak 18:55, 24 sty 2013

Podobnie z macierzanką cytrynową, będę jej potrzebowała dużo jakby ktoś miał do oddania to ja chętna
Mam ją w dwóch miejscach, tak wyglądała po posadzeniu:

A pod koniec roku:

A tu z czyśćcem:

\
Jest z niej super zadowolona, zobaczymy jak zimę przetrwa, mam nadzieję, że dobrze
eliza3 18:56, 24 sty 2013

Gosiniak napisał(a)

A w sierpniu:

Pięknie Ci urósł, zabieram się wiosną do sadzenia...
Gosiniak 18:58, 24 sty 2013

GosiaJoanna napisał(a)

wow to roślinka mojego dzieciństwa, pamietam czyśca wełniastego z ogrodu babci urywałam listki i mówiłam że jest miękki jak kotecek też ładnie kwitnie ...dzieki Gosiu za przypomnienie tej roslinki tez musze mieć go w ogrodzie

Też się nią zachwyciłam, bo listki takie pluszowe ma, moje dzieciaki też lubią ją dotykać, mam nadzieję, że listków nie urywają, nie kontrolowałam ich w tym temacie, chyba zacznę
dorkow0 19:06, 24 sty 2013

Moje dzieciaki, jak były małe (czyt. dawno temu) też lubiły sobie Czyśćca zerwać i pomiziać się nim, że taki mięciutki jak kotek... Ale rośnie szybko, to fakt...
GosiaJoanna 19:13, 24 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Moje dzieciaki, jak były małe (czyt. dawno temu) też lubiły sobie Czyśćca zerwać i pomiziać się nim, że taki mięciutki jak kotek... Ale rośnie szybko, to fakt...

Dzieci to nie zniszczą ale jesli ktoś ma gołebie to mogę stwierdzić że je po prostu zjedzą.
Gosiniak 19:16, 24 sty 2013

Co ty, to on dobry dla gołębi, no i znowu jakieś nowinki, Gosia co tam jeszcze przed nami ukrywasz?
GosiaJoanna 19:19, 24 sty 2013

Wiem, ponieważ moja Mama też je posadziła ale Tata miał gołębie a one wszystko zjadły ...moje koteckowe listki dlatego nie lubie gołebi :/