Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Zeta 20:01, 23 sty 2013

Czy ten syrop to można też z kosodrzewiny zrobić czy tylko ze zwykłej sosny ??
Gosiniak 20:04, 23 sty 2013

Dorotko- wiem doskonale o Bogusławie, jego ogródek to już od deski do deski przeczytany, niesamowity talent ma, strasznie mi się podobają takie strzyżone sosny, a za parę lat to dopiero będziemy wytrzeszczać oczy.
Gosiniak 20:04, 23 sty 2013

Zeta- z każdej, ja mam właśnie kosodrzewiny głównie do strzyżenia
dorkow0 20:27, 23 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Dorotko- wiem doskonale o Bogusławie, jego ogródek to już od deski do deski przeczytany, niesamowity talent ma, strasznie mi się podobają takie strzyżone sosny, a za parę lat to dopiero będziemy wytrzeszczać oczy.

Na pewno wiesz... Sama jak oglądam jego prace, to aż dreszczyk emocji czuję... No, talent przeogromny i skarbnica wiedzy stosowanej już wiele, wiele lat... A oczy już wytrzeszczam Gosiu, bo sama chciałabym mieć w ogrodzie takie cuda...
Jatra 21:28, 23 sty 2013

Syrop jest bardzo zdrowy na przeziębienie , zwłaszcza gdy towarzyszy suchy kaszel .
Hogata 21:41, 23 sty 2013

To ja sobie syropek zapisuję.
Na razie robię miód z kwiatów mlecza. A o syropku to też słyszałam, że bardzo skuteczny.
Jatra 21:44, 23 sty 2013

Miód z kwiatu mlecza też rewelacyjny ,nigdy go nie robiłam ale próbowałam i bardzo smaczny .
Madzenka 06:31, 24 sty 2013

Ufff jestem na bieżąco. Podczytuję i się uczę
Gosiniak 10:31, 24 sty 2013

Ale wy mnie zaskakujecie, nigdy nie słyszałam o miodzie z kwiatów mlecza, na cóż człowiek całe życie się uczy
Welka 10:48, 24 sty 2013

Toszka napisał(a)

Jedyny minus to zabrudzone i poklejone ręce od czyszczenia pędów.
Wiosną zrobię u siebie relację
Pozdrawiam

Ewelinko, a czemuż to ręce masz brudne? na rączki wystarczy założyć lateksowe prezerwatywki (rękawiczki) i super czyste rączki masz
A żywicę najlepiej zmyć zmywaczem do paznokci

Witam!
Nienawidzę pracować w takich rękawiczkach, nawet napisałabym że nie umiem, bo mnie zaraz ręce swędzą. Raz przy czyszczeniu próbowałam, ale za szybko się posklejały i porwały i stwierdziłam, że łatwiej będzie później umyć ręce, M ma w garażu mocniejszą wersję zmywacza do paznokci (rozpuszczalnik). W prezerwatywkach pracuję tylko jak dzieci są w pobliżu i wiem, że będą ode mnie coś chciały, więc szybko muszę mieć w miarę czyste ręce, a tak to zawsze bez gumek
O miodzie z mleczy tez słyszałam, ale jeszcze nie robiłam, jak znajdę jakiś logiczny i prosty przepis i dowiem się na co on jest to pewnie też zrobię
Pozdrawiam