Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 16:49, 06 kwi 2013

Maria667 napisał(a)
Gosiu!
Przeczesuję całe forum wzdłuż i wszerz w poszukiwaniu inspiracji , bo wiosna za pasem i trzeba się będzie niedługo brać do pracy
Nareszcie
U mnie śnieg topnieje, a sąsiednia łąka prawie zatopiona...

To prawda będziemy się niedługo delektować i napawać słońcem i nowymi rabatkami, które wkrótce powstaną,
ja też ciągle poszukuje inspiracji, Żon już nie nadąża nad moimi pomysłami bo ja mu już zapodaję na dwa lata do przodu...haha...
U mnie właśnie się przejaśnia, zaczynam wierzyć, że jutro będzie to słońce
Gosiniak 16:51, 06 kwi 2013

margi napisał(a)
Pozdrowionka ślę,wczoraj byłam w Ziel.G.mam wrażenie,że u mnie jest więcej śniegu
W leroy merlin sprzedają formowane cyprysiki( jakieś bidne w tych doniczkach) nie kupiłam,cena dość przystępna dzisiaj się zastanawiam

Dobrze, że nie kupiłaś, one tam od miesiąca już stoją, wciśnięte w donicę, masakra, nie kupuj, szkoda kasy, lepiej dołożyć i w szkółce kupić.
Szkoda że nie dałaś znać, bo jak będziesz miała czas i ochotę to ja zawsze zapraszam
iwonaj 17:06, 06 kwi 2013

Ja osobiście też wolę dołożyć więcej i kupić iglaki w szkółce bo tam naprawdę dbają o rośliny. Moja szwagierka dwa razy kupowała iglaki w markecie i wszystkie uschły a ona teraz nie ma ani kasy ani iglaków. To tylko jest moje zdanie może ktoś inny miał lepsze doświadczenie.
anna_g 17:20, 06 kwi 2013

Gosiu poczytałam i pozdrawiam Nadgoniłam zaległości Dzisiaj w ramach prac ogrodowych przerzucałam śnieg z miejsca na miejsce Strasznie ciężki się zrobił, a były przysypane całkowicie azalie japońskie i rh - zastanawiałam się czy mi ich nie połamalo - odkopałam - na szczęście nie. Śnieg wywaliłam pod iglaki - jak stopnieje to się napiją Trochę zdjęłam też z tulipków - bo na wiadomo kiedy to wszystko zejdzie. Najbardziej to brakuje mi słońca - bo cały czas jest pochmurno i ponuro... U Ciebie już ciut lepiej, życzę żeby tego lepiej było coraz więcej Buziolki
nieszka 17:23, 06 kwi 2013

I ja też się zastawiam czy nie zaiterweniować i nie czekać aż się łaskawie rozpuści tylko wywieźć gdzieś moje góry śniegowe...
agata19762 18:48, 06 kwi 2013

Dziewczyny ja kupuję zarówno w marketach jak i w szkółkach, a także na targu...
dokładnie oglądam zanim kupię

w ubiegłym roku w obi kupiłam min. azalie i jednego rododendrona na próbę,
chciałam sprawdzić czy przezimują...

okazuje się, że tak i mają się dobrze....
dlatego wczoraj dokupiłam 3 rododendrony ...
były za 19,90 zł.

gusiarz 19:13, 06 kwi 2013

Gosiu - wiosennie u Ciebie na całego. Jaki to miły widok, gdy śnieg się topi. Jak się człowiek cieszy - jak "gupi" . Jestem u Ciebie na bieżąco - w miarę
Syla 19:27, 06 kwi 2013

Fajnie , że śniegu u Ciebie ubywa ..... za chwil parę ruszysz w bój ogrodowy ja również nie mogę się doczekać żeby się choć odrobinkę poruszać .... pozdrówka
Madzenka 20:29, 06 kwi 2013

Melduję , że u mnie śniegu już nie ma ale na razie nic nie podrosło.... Cebulowe stoją w miejscu
Maria667 22:02, 06 kwi 2013

Witaj Gosiu!
Wreszcie zapowiadają nieco cieplej na przyszły tydzień. Myślę, ze pootwierają szkółki z roślinami, bo na razie wszyscy czekają na cieplejsze dni. Trzeba je będzie zaatakować Zawsze na początku można coś fajnego wynaleźć