Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie...

Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie...

Milka 12:07, 06 mar 2013

Piękne donice za 30 zł! ciekawa jestem, jakie zrobisz kompozycje
Basia_1987 12:15, 06 mar 2013

Też jestem ciekawaJa z doniczkowych planuję tylko w dwóch dużych donicach pelargonie po obu stronach tarasu,są jednak niezastąpione i znoszą suszę,bo ja nie zawsze mam czas podlewaćaha i jedna datura od Roberta ale tą to już może do ziemi zakopię.
Madzenka 19:06, 06 mar 2013

Basia_1987 napisał(a)
Też jestem ciekawaJa z doniczkowych planuję tylko w dwóch dużych donicach pelargonie po obu stronach tarasu,są jednak niezastąpione i znoszą suszę,bo ja nie zawsze mam czas podlewaćaha i jedna datura od Roberta ale tą to już może do ziemi zakopię.

Pierwszy raz w życiu zamówiłam pelargonie przez net ... angielskie i inne rzadkie odmiany. Wybór pelargoni zwykle niewielki a ja latem je uwielbiam!!! Nic więcej im do życia nie trzeba poza słońcem i nawozem
Edi00 21:01, 06 mar 2013

Marta7 napisał(a)

Edi,piękne te donice,szkoda że Tarnobrzeg jest tak daleko
Ja też kupuję podobne w sklepach z używanymi rzeczami zachodnimi-ale daje mi to radochy ,a że jestem stałym klijentem to mam zniżki i gratisy
Edi nawet nie wiesz ale poranną kawusię i śniadanko spożyłam w Twoim miłym towarzystwie
Płyty zawaliste,rzeczywiście będą idealnie pasować do murku! Pozdrawiam!

Martusiu, ja się dopiero uczę robić zakupy na takich bazarach, bo pierwszy raz jak pojechałam, to kupowałam za tyle ile wołali. Dopiero żon (deczko starszy i bardziej doświadczony życiowo) powiedział mi, że trzeba się targować. Ach, człowiek to się uczy przez całe życie!
Edi00 21:03, 06 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Piękne donice za 30 zł! ciekawa jestem, jakie zrobisz kompozycje

Irenko, narazie kupuję a później zastanowię się co do nich wrzucę - a miałam już tak nie robić Wszystko miało być przemyślane...No, ale przecież to przemyślę, tylko później
Edi00 21:05, 06 mar 2013

Basia_1987 napisał(a)

A mi się Basiu spodobały zdjęcia Danusi z angielskich ogrodów- tam jest dużo donic. Problem mam tylko taki, że nie mam piwnicy i muszę przemysleć przemeblowanie w garażu, tak, żeby mi się potem te rośliny w donicach tam zmieściły
Edi00 21:06, 06 mar 2013

Madżenko podaj mi namiary na te pelargonie- może być na priv. Bo te zwykłe mam od mamy zazwyczaj, ale może bym poszalała tak orientalnie...
adom1206 21:41, 06 mar 2013

Wierzbuchy smoczej chyba jeszcze u nikogo w realu nie widziałam a podoba mi się u ciebie.U mnie zwykła i na pniu szczepiona moupinensis.Fajnie zimą wygląda i też tu u nas rzadko spotykana.
Hogata 21:42, 06 mar 2013

Edi00 napisał(a)
Madżenko podaj mi namiary na te pelargonie- może być na priv. Bo te zwykłe mam od mamy zazwyczaj, ale może bym poszalała tak orientalnie...

To ja też bym chciała!
aldonaz 22:40, 06 mar 2013

Pozdrawiam Edytko. Ta Twoja wierzba nazywa się chyba sachalińska, dostałam od kuzynki gałązki do ukorzenienia, ale nie udało się. Jej kilkuletnia przemarzła ubiegłej zimy.