Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejska ogrodniczka :)

Miejska ogrodniczka :)

popcorn 13:27, 05 lis 2013

i jak tam?
Margarete 13:24, 22 lis 2013

Macham i pozdrawiam
regli 18:11, 22 lis 2013

A ja tuptam kiedy ta wystawa
Lylly 12:59, 26 lis 2013

Witam i pozdrawiam, a wątek śledzę od początku
popcorn 12:15, 28 lis 2013

hej, co nowego? co słychac? buziaki!
malgocha1960 12:55, 25 gru 2013

http://www.youtube.com/watch?v=ncn_lOI3450

Nikita 12:23, 04 sty 2014

Witaj sąsiadko, ogrodniczko i miłośniczko patelni.
Ogród super, blog kulinarny także, jak ty dziewczyno znajdujesz czas na to wszystko. Albo twoja doba na 72 godziny albo dałaś się z klonować……
Ta zadrzewiała taczka – ekstra pomysł, skrzynki na warzywka też fajne i jaki urodzaj (było co pochrapać i do garnka wrzucić). Pomysł na kamienne drzewko w murze bardzo w moim klimacie (ktoś miał łeb)
U mnie (a raczej mojego kuzyna – ale to za płotem) też rośnie orzech w rozmiarze XXL, co roku są ogromne orzechy (chyba ze 6 cm) i oczywiście, tak jak u ciebie – tona liści, albo nawet dwie. Chciałam jeszcze zapytać o twoje ogrodowe bonsai – jak się miewa; ja też coś eksperymentowałam latem, pod sekator poszedł 4-letni cyprysik groszkowy, ale nie wiem czy mi wyszło – zobaczymy po zimie (boję się czy śnieg nie połamie gałązek, bo niektóre są jeszcze bardzo cieniutkie)
Margolka 15:47, 08 lut 2014

Ojojojjjj... Potwornie dawno mnie nie było. No ale nie ma o czym pisać, kiedy w ogrodzie nic sie nie dzieje.
No, może tylko o tym, jaka głupota sie wykazałam czyszcząc sekator do gałęzi gołą ręką Skończyło się straszną rzeźnią i wizyta na pogotowiu, oraz kilkoma pięknymi szwami. Brrrrr... No, ale to trzeba byc mną, zeby cos takiego wykonac

Malgocha1960 dziękuje za zyczenia

Margarete, Popcarol, Regli - pozdrawiam cieplutko
Regli, wystawa juz była, ale szykuję się do nastepnej, bo mnie strasznie wciągnęło rysowanie mandali i zendali i w ogóle zentangle (hehe, wiem, że to brzmi jak suahili ).

Lilly, witaj. Cieszę się, ze któs to w ogóle czyta (i ma do tego cierpliwość )

Witaj Nikita, wprawdzie z wielkim opóźnieniem, ale zawsze
Moja doba jest troche dłuższa niż przecietnego człowieka, ale to tylko dlatego, ze permanentnie zarywam noce
Orzech na szczęście (nareszcie!) został porządnie podcięty i na jakis czas mam spokój. Wiosna sie okaże na ile udało mi się doświetlić ogród.
Bonsai ma sie dobrze i prawdopodobnie latem już będzie wyglądać lepiej - przynajmniej taką mam nadzieję

Nikita 16:02, 08 lut 2014

Małgoś ...ale długo cię nie było...niby zima, ale na forum ruch jak w mrowisku...miłego weekendu życzę
Margolka 16:21, 08 lut 2014

Aaaa... Tak jakos zeszło. Chyba mi sie pisac nie chciało, moze nadal mi się nie chce...? Jeszcze nie wiem, pewnie sie okaże za jakis czas