Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejska ogrodniczka :)

Miejska ogrodniczka :)

popcorn 14:20, 23 wrz 2013

Super ten mur!! Co słychać??
malgocha1960 17:22, 26 wrz 2013

Witaj Gosiu,inspiracja z murem fajna,ale trzeba mieć jeszcze miejsce na takie cudeńko.
popcorn 10:00, 02 paź 2013

Hej Malgos, co u Ciebie? Ale tu ciiicho!
pozdrawiam!
k.
Margarete 16:34, 08 paź 2013

Hej hej Małgosiu !
Co słychac ?
Zostawiam pozdrowienia
Margolka 20:10, 20 paź 2013

Wieki mnie nie było, ale ja tak mam, ze lubię sobie zniknąć
Ostatnio trochę dałam się rozłożyć chorobie, ale powolutku się zbieram.
Dzisiaj kilka godzin spędziłam w ogrodzie. Większość liści już spadła, trzeba było trochę z nimi powalczyć. U mnie większość, to liście orzecha włoskiego, brzozy, perukowca, forsycji i winobluszczu.

Na szczęście w tym roku aura była na tyle łaskawa, ze nie spadło wszystko w ciągu jednej nocy, jak to było w ubiegłym roku Wtedy było naprawdę ciężko, bo liście orzecha "łupnęły" półmetrową warstwą, zasypując m.in. ogromny, płożący jałowiec. Nie powiem przez ile godzin wyciągałam te liście (i nie powiem, jakich wyrazów używałam podczas tej radosnej pracy )

Ale dzisiaj poszło sprawnie. Większość upchnęłam do kontenera na bio-odpady i do worów. Dwie sterty czekają na następny transport, no i na drzewach wciąż jeszcze jest trochę liści...

Podsypałam trochę część roślin kompostem liściowym i podsuszoną trawa z ostatniego koszenia.

Ogród już smutnieje, ale... kwitnie mi jeszcze jedna róża. Piękna jest... jak pozdrowienie od odchodzącego lata

Pozdrowienia.
M.
Margarete 23:04, 20 paź 2013

Margolka napisał(a)
Wieki mnie nie było, ale ja tak mam, ze lubię sobie zniknąć
Ostatnio trochę dałam się rozłożyć chorobie, ale powolutku się zbieram.
Dzisiaj kilka godzin spędziłam w ogrodzie. Większość liści już spadła, trzeba było trochę z nimi powalczyć. U mnie większość, to liście orzecha włoskiego, brzozy, perukowca, forsycji i winobluszczu.

Na szczęście w tym roku aura była na tyle łaskawa, ze nie spadło wszystko w ciągu jednej nocy, jak to było w ubiegłym roku Wtedy było naprawdę ciężko, bo liście orzecha "łupnęły" półmetrową warstwą, zasypując m.in. ogromny, płożący jałowiec. Nie powiem przez ile godzin wyciągałam te liście (i nie powiem, jakich wyrazów używałam podczas tej radosnej pracy )

Ale dzisiaj poszło sprawnie. Większość upchnęłam do kontenera na bio-odpady i do worów. Dwie sterty czekają na następny transport, no i na drzewach wciąż jeszcze jest trochę liści...

Podsypałam trochę część roślin kompostem liściowym i podsuszoną trawa z ostatniego koszenia.

Ogród już smutnieje, ale... kwitnie mi jeszcze jedna róża. Piękna jest... jak pozdrowienie od odchodzącego lata

Pozdrowienia.
M.

No nareszcie jesteś..
Dużo zdrowia, powodzenia i spełnienia marzeń zyczy Małgosia Małgosi
Bogdzia 12:16, 21 paź 2013

To i druga Małgosia miała imieniny ? Ode mnie też najlepsze zyczenia, zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń.Zamiast kwiatków jesienny widok.

Anita1978 14:48, 21 paź 2013

Hej hej! Nie znikają tylko znowu! Wszystkiego naj!
Katkak 18:30, 21 paź 2013

Cześć Małgosiu Na dzień dobry - też chcę takie Futro Cudowne I ma takie mądre oczy Fajny ogród tworzysz. Ja mam malutki ogródeczek, ale też upchnęłam w nim warzywnik, bo mam niesamowitą frajdę gdy zjadamy coś co wyhodowałam własnymi ręcami Pozdrawiam Cię Małgosiu
Katkak 18:32, 21 paź 2013

A tak przy okazji - świetny mieliście pomysł na posadzenie drzewa kiedy się poznaliście. Brakuje na nim tylko (chyba) wyrytego serca z Waszymi inicjałami Macie Wasze drzewo, pięknie