Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejska ogrodniczka :)

Miejska ogrodniczka :)

Margolka 10:33, 22 paź 2013

malgocha1960 napisał(a)
Witaj Gosiu,inspiracja z murem fajna,ale trzeba mieć jeszcze miejsce na takie cudeńko.

O tak, miejsca trzeba sporo i jeszcze powinno to być wyeksponowane, bo warto Pozdrawiam imienniczkę

Margarete napisał(a)
No nareszcie jesteś..
Dużo zdrowia, powodzenia i spełnienia marzeń zyczy Małgosia Małgosi

Jestem, mam nadzieje, że teraz będę zaglądała częściej
Dziękuję za życzenia :*

Bogdzia napisał(a)
To i druga Małgosia miała imieniny ? Ode mnie też najlepsze zyczenia, zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń.Zamiast kwiatków jesienny widok.

Bardzo dziękuję )) A taki widoczek jest piękniejszy niż kwiatek :*

Anita1978 napisał(a)
Hej hej! Nie znikaj tylko znowu! Wszystkiego naj!

Witaj Anitko! Będę się starała, ale sporo mam na głowie ostatnio (ha, ha... nic nowego - jak każdy ) Przygotowuję się też do wystawy, więc miotam się między domem, pracą, ogrodem i pracownią - a na dodatek zakładamy stowarzyszenie. Jest co robić
Pozdrawiam
Margolka 10:41, 22 paź 2013

Katkak napisał(a)
Cześć Małgosiu Na dzień dobry - też chcę takie Futro Cudowne I ma takie mądre oczy Fajny ogród tworzysz. Ja mam malutki ogródeczek, ale też upchnęłam w nim warzywnik, bo mam niesamowitą frajdę gdy zjadamy coś co wyhodowałam własnymi ręcami Pozdrawiam Cię Małgosiu

Witaj Kasiu, bardzo się cieszę, ze do mnie zajrzałaś Ja też zamierzam zajrzeć do twojego ogródka w wolnej chwili (może wieczorem się uda). Niestety mój futrzak odszedł od nas w czerwcu((((
Strasznie to przykre dla nas, ale był już stary i schorowany. Ale masz rację, miał mądre, dobre oczy i była w nich cała jego psia wierność...
Co do warzywnika, to nie wyobrażam sobie nie mieć. Już teraz kombinuję, jak by go tu powiększyć
Najfajniej byłoby, gdyby moja sąsiadka zgodziła się wydzierżawić mi kawałek, bo jej ogród leży odłogiem i widzę, ze już z mężem nie dają rady go ogarniać (jeszcze lepiej byłoby , gdyby mi kawałek sprzedała, ale to byłoby zbyt piękne

Katkak napisał(a)
A tak przy okazji - świetny mieliście pomysł na posadzenie drzewa kiedy się poznaliście. Brakuje na nim tylko (chyba) wyrytego serca z Waszymi inicjałami Macie Wasze drzewo, pięknie

Też tak sądzę, chociaż mam powody przypuszczać, że sąsiedzi myślą inaczej Ale dla mnie to magiczne drzewo, bo nie dość, że taki symbol naszego małżeństwa, to jeszcze BRZOZA, a ja brzozy kocham najbardziej na świecie
Pozdrawiam!
popcorn 10:47, 22 paź 2013

Zaglądam, nie znikaj już!
pozdrawiam!
Anita1978 10:48, 22 paź 2013

Napisz coś więcej na temat tajemniczej wystawy i stowarzyszenia!
Margolka 23:32, 22 paź 2013

Karola, no postaram się, tyle mogę obiecać

Wczoraj "posiekałam" ogromną stertę gałęzi, która nagromadziła się od wiosny. Trochę mi czasu brakło, zrobiło się ciemno i w rezultacie nie dokończyłam. Ale już mnie cieszy perspektywa oczyszczenia "leśnego zakątka")))

Anita, nie ma co rozwijać tematu. Jak będzie wiadomo kiedy wystawa, to dam znać, może się wybierzesz? Pastele i wycinanki (chyba).
A stowarzyszenie chorych na Hashimoto - żeby ludzie nie robili wielkich oczu i nie pytali: "NA CO jesteś chora? Haszi-co? A co to jest?"

Najgorsze, że mąż ciągle poza domem, ehhh...

M.
Margolka 21:27, 25 paź 2013

Po raz n-ty zgrabiłam wszystkie liscie
Sama nie wiem, co lubie bardziej, widok lisci na trawniku, czy wygrabiony trawnik...
Doszłam do wniosku, że jakaś dziwna jestem: w jednej chwili chciałabym to wszystko zostawić tak, jak jest, bo to JESIEŃ i te liscie mają swój urok.. a za chwilę mam ochote zagrabić wszystko do ostatniego listka
Bogdzia 21:31, 25 paź 2013

Niestety trzeba je grabic bo trawa pod nimi może przez zimę wygnic. Pozdrówka.
Margolka 20:10, 27 paź 2013

ja wiem, że w końcu trzeba zgrabić, chodziło mi o to, że w sumie mogą parę dni poleżeć i oczy nacieszyć
popcorn 15:45, 30 paź 2013

pewnie że mogą! u mnie leżą w weekend wygrabię

pozdrawiam!!
Margolka 09:11, 01 lis 2013

Ja przez parę dni nie zaglądałam do ogrodu, a teraz boje się, co tam zastanę Rodzina kica, smarka, chyrcha... Boje sie, że mi cos sprzedadzą W międzyczasie jakiś huragan przeszedł... Nie wiem, co to było... mój syn mówi, ze orkan
No, ale ogród musi poczekać do jutra