Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

boguslawa_ma... 18:10, 18 wrz 2013

anna_g napisał(a)

Pięknie te ostróżki
Matka 18:16, 18 wrz 2013

Ja poproszę przepis na tą sałatkę z pomidorków i przecier na pwjeśli można!wygląda smakowicie
Syla 18:42, 18 wrz 2013

W sprawie darni Aniu to i ja mogę wtrącić swoje trzy grosze ...... na początku kariery ogrodowej ściągałam tonami darń i wyrzucałam ..... człowiek się uczy teraz wywracam do góry denkiem i tnę tym czymś do kantów no i oczywiście czekam sobie jakiś czas aż to zgnije pod spodem .... no chiba , że mi się śpieszy z sadzeniem czegoś..... to..... to tylko w tym miejscu wybieram ...... wygodniejszy sposób, zdecydowanie .... buziak
anna_g 18:52, 18 wrz 2013

asc napisał(a)
Darń możesz odwrócić. .. ale do wiosny za bardzo się nie zkompostuje.. ale ja się nie znam..
Mnie by denerwował na froncie taki bałagan.. ale jak ci nie przeszkada.. to możesz tak zrobić, na pewno ziemia będzie lżejsza do przekopania wiosną i lepsza pod nasadzenia

Dzięki Anek Wlaśnie się zastanawiałam nad tym do jakiego stopnia się to rozłozy przez zimę. Niemniej jednak chyba tak zrobię.
anna_g 18:54, 18 wrz 2013

Bogusiu im więcej na nie patrzę to się mnie także coraz bardziej podobają Chyba dokupie
anna_g 18:55, 18 wrz 2013

Bogda napisał(a)
Ja poproszę przepis na tą sałatkę z pomidorków i przecier na pwjeśli można!wygląda smakowicie

Bogda - bardzo miło mi Cię widzieć u mnie. Zapraszam częściej Oczywiscie że poślę przepis
anna_g 18:57, 18 wrz 2013

Syla napisał(a)
W sprawie darni Aniu to i ja mogę wtrącić swoje trzy grosze ...... na początku kariery ogrodowej ściągałam tonami darń i wyrzucałam ..... człowiek się uczy teraz wywracam do góry denkiem i tnę tym czymś do kantów no i oczywiście czekam sobie jakiś czas aż to zgnije pod spodem .... no chiba , że mi się śpieszy z sadzeniem czegoś..... to..... to tylko w tym miejscu wybieram ...... wygodniejszy sposób, zdecydowanie .... buziak

Sylwia - nie tylko możesz wtrącić swoje trzy grosze, ale ja bardzo proszę wtrącaj nawet setki i tysiączki Masz już doświadczenie, smak i styl - więc za każdą radę będe wdzieczna. Właśnie o to mi chodziło, żeby mi powiedział to ktoś kto sam tak robi. Zatem bardzo Ci dziekuję. Buziole.
atena35 19:04, 18 wrz 2013

Miałam ci napisać, żebyś pytała Syli, bo u niej widziałam "przewrotki darni", ale właśnie widzę, że Sylwia sama do ciebie zaglądnęła.
Pozostaje mi zostawić pozdrowionka i cieknącą ślinkę na ciasto
anna_g 19:14, 18 wrz 2013

Tosia to dzięki za dobre chęci Ja też gdzieś widziałam "przewrotki darni" tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie, ale Sylwia już mi pomogła.
Ciastem częstujta siem Pozdrówki
Mala_Mi 19:21, 18 wrz 2013

Ja darń zbieram i składuję na kupię.. po roku jest już dobra.. zużywam na inne rabaty Teraz magazyn zrobiłam w przyszłym warzywniaku.
Z powodu psa i gliny co się nosi do domu z takich przekopanych rabat (kilka razy dziennie musiałabym myć podłogi i zmieniać pościel, bo łapkami do łóżeczka sie wpycha kolega) dlatego unikam takich miejsc
Jak już, to latem czy wiosną lecę randapem, potem glebogryzałka i rabata gotowa... ale wszytko z powodu psa, któy lubi takie świeże i przekopane grządki do leżenia i też kopania
Dlatego walczyłam by zdążyć przez mokrą porą roku zrobić trawnik, bo inaczej bym miała masakrę.. moje 45kg w futrze potrafi błota nanieść dużo.. i to kilka razy dziennie.
Miałam to napisać ,ale musiałam już kończyć.
Z tego też powodu mam korę na rabatach.. pies po tym chodzi i błota nie nosi... pomijam kwestię chwastów