Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka koło Muzeum

Działeczka koło Muzeum

Joaska 19:50, 04 kwi 2014

Madzia super fotka na avatarku
BASIA8 15:43, 05 kwi 2014

Cześć Madziu Miło Cię było gościć w Dolinie Muminków, widzę że wiosenne prace pełną parą u Ciebie ruszyły Pozdrawiam.
regli 19:19, 06 kwi 2014

Ależ pięknie się u Ciebie zrobiło I jaki fajny warzywniaczek. U mnie na razie warzywniaka brak Pozdrawiam i mam nadzieję zaglądać częściej.
Robertop 00:28, 07 kwi 2014

Magda, u mnie skrzynek na warzywa jeszcze brak
madzielena 10:56, 07 kwi 2014

Robert skrzynie póki co chwalę pod niebiosa, więc jak tylko będziesz miał materiał i wenę do zbijania, to nie zastanawiaj się

W weekend udało mi się skoczyć na działkę tylko na chwilę, bo cóż to jest 2 godziny przy takim ogromie pracy
Ale udało mi się zrobić parę fajnych rzeczy m.in.
- zamienić miejscami forsycję z piwonią
- przesadzić różę co to rosła w ścieżce
- przyciąć drzewka owocowe
- zasadzić armię cebul - dymek
- powalczyć z chwastami za pomocą motyki
- wyznaczyć miejsca na rabatę bylinowo-jednoroczną - chcę zobaczyć jak wyjdzie mi sadzenie jednorocznych i jaki będzie efekt. Póki co przysypałam rabatę obornikiem w bobkach, wczorajszy deszcz powinien elegancko je rozpuścić.

Foto poglądowe, jakość jakby robione lusterkiem no ale tylko takie mam:

Ta zielona kępa to jasnożółte kosaśce bródkowe, za nimi te suche badyle to syberyjskie, obok mała kępa margerytek, dalej w połowie widoczne różowe piwonie. Przed kosaćcami powinny być gdzieś dziwaczki. Przy motywie industrialnym w postaci zardzewiałej latarni dereń, w wersji baby. Brzydką wylewkę mocującą słupek ogrodzenia zasłonię, ale póki co toczę tam walkę z perzem, więc pole bitwy musi być czyste.
Puścić jakieś pnącze na tą lampę czy nie? Załonić by ją było warto ale czy ktoś się nie czepi że zasłaniam do niej dostęp?

Te zasieki to na me młodsze dziecię

madzielena 10:56, 07 kwi 2014

Joaska napisał(a)
Madzia super fotka na avatarku

Dzięki, taka spontaniczna fotografia
Asisko_2005 20:59, 08 kwi 2014

Fotka ''Ogrodniczki'' super. Adekwatna na ogrodowiskowe forum.

Madzia, widzę, że prace działkowe nadal trwają. Kawał roboty już za Wami.
mirela 14:09, 11 kwi 2014

Też mam takiego połamańca - pora. Ale go ucięłam ok 1cm (gdzieś czytałam, ze zmężnieje wtedy) .
Duzo masz skrzyń - fajnie, moje trzy to za mało . Poletko obok juz zagospodarowałam na truskawki, inne mniejsze na szpinak i groszek cukrowy... ciągle mało A miałam mieć tylko zioła
madzielena 14:12, 11 kwi 2014

Dla mnie te 10 skrzyń to też mało. W dwóch truskawki, poza tym marchewki, pietruszki itd a z ciekawostek których wcześniej nie miałam bób i brokuł, groszki cukrowe, pory. Już widzę, że ogórki i cukinie wsadzę normalnie do gruntu w miejscu po starym warzywniku
mirela 14:27, 11 kwi 2014

ja tez cukinie upcham gdzies przy kompostowniku. Pstryknę kiedy fotkę gdzie czosnek posadziłam ... za budą psa (którego w zeszłym tygodniu musieliśmy uspać ).