Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 22:24, 17 maj 2013

Tak już mam.
Jak mi się świat zaczyna walić, ja już myślę, jak go odbuduję.

Oby jednak się nie walił ...)))
Debra 10:59, 18 maj 2013

500 postów. Kiedy?

Pogoda nadal zjawiskowa, dzisiaj rowerowa wyprawa po pokrzywy, bo w stolicy, to jednak wszędzie nie rosną
Mam nożyce, rękawiczki, w ogrodzie czeka sliczne wiaderko, pokrzywówka dzisiaj będzie nastawiona.

Wiadomo gnojówka z pokrzywy to sam azot. Nie ma lepszego nawozu, tak myślę.

A to sa Rokitniki, które mijam jadąc na działkę. Taki lasek rokitnikowy.

Moje mają teraz ponad metr, są roczne, zaczęłam od patyczków. Ja wiem, kto tam w ogrodzie rokitniki sadzi..... Chyba tylko ja
kitek81 14:29, 18 maj 2013

u Ciebie jak zawsze ogrom wykonanej pracy! efekty widać i cieszę się, ze możemy je podziwiać
pozdruuufki
nieszka 14:45, 18 maj 2013

Ja też czasem skracam trawkę przy ziemi niemalże potem nawożę i podlewam i jest jak nowonarodzona
Kasiek 14:47, 18 maj 2013

Debro moja ,,zupa pokrzywowa´´juz pieeeknie pachnie,nastawilam rowniez mieszanke na mszyce,tez jestem zdania,ze pokrzywa to samo zlotoA rokitniki uwielbiam...i rzeczywiscie,tu gdzie mieszkam ,malo ich tu widze.Niemcy nie doceniaja ich piekna.Milego dnia zycze
zawitka 17:07, 18 maj 2013

Hej Debro ja też miałam rokitnika i przesadziłam go za płot żeby go chronił i rośnie i nie powiem próbuje sie przedostać do mnie jakie postępy u Ciebie rewelacjakukałam po całości fajnie już masz Pozdrawiam
Debra 19:33, 18 maj 2013

Hejka, ilu gości dzisiaj! Widać ten letni nastrój wszystkim sie udziela, bo jest jakoś cudownie.

20 km na rowerku zaliczone, po drodze zbieranie pokrzyw - ludziska patrzyli na mnie jak na jakąś czarownicę - pewnie gusła będzie odczyniać z tą pokrzywa )))
Pomimo rękawic troszkę się jednak poparzyłam, ale wiadomo to samo zdrowie. Zupa - jak pisze Kasiek - zaczyniona, bedzie złopty nawóz, a po dodaniu czosnku i oprysk na mszyce.

Kasiek - rokitniki to coraz rzadsza roślina, szkoda, bo ma swój urok. Ja mam słabość do roślin o szarawych lisciach.

Halino, witaj u mnie Rokitnik w sumie nie jest taki straszliwie ekspansywny, jeśli tylko ma złą ziemię. Wtedy rośnie, a nie rozrasta się. U mnie rośnie na glinie i zero problemu. A chroni pieknie bo kolce ma nawet do 4 cm!

Nieszko, co do 'golenia' trawki - Danusia tez mi odpowiedziała w watku o trawniku, że jednorazowo to nie ma sprawy. Chodzi o to, by nie strzyc trawnika tak krótko za każdym razem. No ale to chyba nikt tak nie robi, poza trawnikami publicznymi, gdzie dla oszczędności sa one tak ogołacane za kazdym strzyżeniem.
Zaraz wkleję zdjęcia z moim obecnym zielonym dywanikiem.

Kasiu, Kochana jestes kobitka Co tam do podziwiania, jakoś jest. Ja zawsze powtarzam, że pięknie to ma dopiero być ....
nieszka 19:36, 18 maj 2013

No wyobrażam sobie spojrzenia ludzi jak te pokrzywy zrywałaś
Kasiek 19:40, 18 maj 2013

Dajanko,czary -mary,czekamy na fotki Popcorn i cole juz przynioslam i siedze w pierwszym rzedzie
Debra 19:45, 18 maj 2013

Nieszko, w centrum stolicy, w sobotę, nad Wisłą, gdzie sunie kawalkada super niedzielnych cyklistów, ja w rekawicach tnę pokrzywy.... No uciecha niezwykła!

Co tam, ja lubie tak pod prąd

Oto moje dzisiejsze spojrzenia na ogródek na Młocinach. Młociny, to stara dzielnica Warszawy z niesamowita tradycją. Cos z tego nadal tu jest, ale o tym potym....

Kiedy wychodzę z dzialki do domu, jest zawsze około 18.00, słońce jest już dość nisko i światło na dzialce jest takie, że staje się ona wyjątkowo bajkowa, może tylko dla mnie, może moje zdjęcia tego nie oddają, może ja widzę to moje królestwo inaczej....