Właśnie tego się obawiałam myśląc o kancikach Moja kosiarka do "wypasionych" nie należy, wysokość ustawia się na kołach i oscyluje ona w przedziale od 3,5cm do 5,5cm. Obawiam się zatem, że z kantami mogę się pożegnać.
Już zamówiłam u Taty granitowe odłamki kostki i chyba tak zaznaczę brzeg rabat, choć kanty wyglądają niezwykle elegancko!
Elegancko to wyglądaja zaraz po podcięciu. Szybko zarastają i naprawdę z każdą kosiarką wymaga to precyzji i sporo pracy.
O tu rabatka różano-lawendowa zaraz po przycięciu w kwietniu.
A tu trzy dni po koszeniu i przycięciu brzegów nozycami.
Trawa rosnie bardzo szybko, brzeg zarasta i po kanciku.
Kostka granitowa to jest jakieś rozwiązanie, ale wg. mnie byłoby tego optycznie za dużo, gdyby zrobić z niej wszystkie krawędzie. Tak jak jest, może nie jest super elegancko, ale jest naturalnie.
No ogrodowe dylematy sa ciągle. Tylko na obrazkach wszystko jest takie piękne, równe i bez chwastó, a rosliny zdrowe i rosnące pod sznurek.
Robercie, lawendę kupiłam po obejrzeniu Agnieszkowych łanów lawendy - Jurajski ogród.
Myślę, że ta odmiana jest warta grzechu, nie każda wygląda tak wspaniale. Zobacz u Agnieszki, bo moja to jeszcze malutka nadal. U Agnieszki w Jurajskim to jest gąszcz.
Przy okazji dodam, że mnie straszliwie denerwuje wklejanie własnych zdjęć w cudzych wątkach. Na zasadzie 'prezentu'.
A jaki to prezent?
Potem Ci co oglądają tylko obrazki myla z ogrodem autora wątku.
Na innych forach to jest wręcz uważane za niegrzeczne, takie pakowanie swoich obrazków do cudzego ogrodu. Ale to moje zdanie