Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

gusiarz 10:14, 28 cze 2013

Alu - ciężko będzie pod dużymi drzewami posadzić coś co da radę... ale przypomniał mi się Ogród Leny - ona też ma takie duże drzewa i chyba nie ma linii - podpytaj ją. A dlaczego sądzisz, że nie dostaniesz pozwolenia na wycinkę drzew? Nie musisz wycinać wszystkich. Uzasadniaj tym, że rosną zbyt blisko domu i są dla niego zagrożeniem.. Naprawdę, zastanów się nad drzewami przy domu!! Czasem lepiej poczekać z ogrodem i zrobić wszystko dobrze i po kolei. Pośpiech bywa złym doradcą...
AlicyaLK 10:27, 28 cze 2013

Wklejam sobie z ogrodu do kwadratu http://www.rhs.org.uk/Shows-Events/RHS-Chelsea-Flower-Show/2013-pdf/Advertorials/PSGD_023_M-G_Plan_FIN

Czy pisałam, że nic będę zmieniać? Kobiecie nie można wierzyć

Z tą linią kropelkową to już mi trochę lepiej muszę tylko rozpracować ten temat i trochę doczytać

Dziś przyjdą wszystkie roślinki zamówione! Żeby tylko jutro nie padało, to już wszystko posadzę! Hurra!!!
AlicyaLK 10:42, 28 cze 2013

gusiarz napisał(a)
Alu - ciężko będzie pod dużymi drzewami posadzić coś co da radę... ale przypomniał mi się Ogród Leny - ona też ma takie duże drzewa i chyba nie ma linii - podpytaj ją. A dlaczego sądzisz, że nie dostaniesz pozwolenia na wycinkę drzew? Nie musisz wycinać wszystkich. Uzasadniaj tym, że rosną zbyt blisko domu i są dla niego zagrożeniem.. Naprawdę, zastanów się nad drzewami przy domu!! Czasem lepiej poczekać z ogrodem i zrobić wszystko dobrze i po kolei. Pośpiech bywa złym doradcą...

Aga, ja już wycięłam 20 drzew, do wycięcia mamy jeszcze 26! No zobaczymy.... bo już mi lepiej z myślą o linii bo tych z przodu drzew na 100% nie chcę wyciąć! Zaraz zaglądnę do Leny - dziękuję
polinka 10:43, 28 cze 2013

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd
Odezwij się do Ani, ona jest ekspertką od spraw kwitnienia i miejsca dla roślin.

U mnie bluszcz daje radę pod świerkami, na początku podlewałam regularnie,pózniej jak się przyjął to od czasu do czasu.Na pewno hosty są mniej wymagające od horti ale czy sobie poradzą to nie mam pojęcia.

AlicyaLK 10:51, 28 cze 2013

Dzięki Polinko! No już powoli rezygnuję z Horti w tym miejscu, zwłaszcza, że będzie w kliku innych Z tą linią kroplującą to sprawdzimy koszty i będziemy myśleć... ale chyba faktycznie warto zainwestować, nawet jeśli zrezygnowałabym z horti!
AlicyaLK 11:14, 28 cze 2013

Przyszły trawki! Pięknie zapakowane! Wszystko ok! Niektóre mniejsze sadzonki, ale za to dostałam więcej ilościowo Dożywimy florowitem i będzie ok

AlicyaLK 12:16, 28 cze 2013

Dotarły hortensje! Piękne i duże! Po pracy jadę po ziemię, korę i odstawiam taniec przeganiania deszczu, żeby zasadzić wszystko!!
polinka 15:06, 28 cze 2013

Czuję wielką radość i ogromny zapał do pracy Czekam na fotki z realizacji.
AlicyaLK 15:09, 28 cze 2013

polinka napisał(a)
Czuję wielką radość i ogromny zapał do pracy Czekam na fotki z realizacji.

Polinko, no bo chociaż może tam coś urośnie hahah
Sprawdziłam pogodę i jutro teoretycznie ma nie padać nie wiem, na ile się im to sprawdzi, ale jestem dobrej myśli!
polinka 15:15, 28 cze 2013

Sprawdzi się, sprawdzi Jakby co to pelerynka przeciwdeszczowa i szybka akcja
Ala ja pod wszystkie Limki sadzone w tym roku, dałam krowiak granulowany-oczywiście wymieszany z ziemią i hortki mają już pączki a za chwilę będą kwitnąć
nawozem do hortensji zaczęłam podlewać dwa tyg. po posadzeniu.