Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

AlicyaLK 15:32, 28 cze 2013

polinka napisał(a)
Sprawdzi się, sprawdzi Jakby co to pelerynka przeciwdeszczowa i szybka akcja
Ala ja pod wszystkie Limki sadzone w tym roku, dałam krowiak granulowany-oczywiście wymieszany z ziemią i hortki mają już pączki a za chwilę będą kwitnąć
nawozem do hortensji zaczęłam podlewać dwa tyg. po posadzeniu.

tak też zrobię dziękuję
polinka 07:02, 29 cze 2013

Ala zastanawiałam się nad tą linią kroplującą i nie wiem czy problemem nie będą korzenie drzew? Nie znam tego od strony technicznej ale na babski rozum jeżeli jest to podlewanie to musi byc zakopane w ziemi. A świerk ma dużo korzeni i wiele jest płytkich.
Życzę przyjemnej soboty w ogrodzie
AlicyaLK 20:03, 30 cze 2013

polinka napisał(a)
Ala zastanawiałam się nad tą linią kroplującą i nie wiem czy problemem nie będą korzenie drzew? Nie znam tego od strony technicznej ale na babski rozum jeżeli jest to podlewanie to musi byc zakopane w ziemi. A świerk ma dużo korzeni i wiele jest płytkich.
Życzę przyjemnej soboty w ogrodzie

Polinko, linia kroplująca idzie po wierzchu przykryta ściółką, albo podobno są takie co wziemi się puszcza, a ja i tak będę nawoziła ziemię... zobaczymy... muszę to z eMem poważnie przemyśleć
AlicyaLK 20:10, 30 cze 2013

A ja dziś po spotkaniu z Reglinką Super było Cię poznać szkoda, że dziś tak na szybko, ale wierzę, że spotkamy się kiedyś na spokojnie

Podarki z Twojego ogrodu na razie w poczekalni, będę sadziła jak już w ogrodzie przestanie być bajorko

Dziękuję raz jeszcze
regli 22:03, 30 cze 2013

Mi też było miło Was poznać
Jak patrzę na to zdjęcie powyżej, to mi wstyd za te ubłocone doniczki. Ale one stały na ziemi a u nas ostatnio ulewy były, więc się ubłociły Sorki Nie wszystkie hosty udało mi się podzielić Z Undulaty oddzieliłam 2 sadzoneczki i jedna już padła, a druga chyba dogorywa, więc Ci nie przywoziłam i zobaczę czy coś z niej w ogóle będzie. W wolnej chwili przejrzyj je w poszukiwaniu ślimaków, bo niestety u mnie się w tym roku rozpleniły. A w zeszłym nie było w ogóle. Może pogoda im sprzyja. Muszę chyba resztę sadzonek przestawić na korę, bo tam ich nie widzę i te rosnące na rabatce i obsypane korą nie są pogryzione.
A jak Wam się podobały dzisiejsze pokazy? Zdążyliście zobaczyć jeszcze Jurgisa Kairysa?
polinka 22:07, 30 cze 2013

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3329-lesne-wzgorze
Alu, tutaj Ania ma ogród w lesie
gusiarz 22:28, 30 cze 2013

Co?? Pokazy - ja też dzisiaj z familią byłam - nie wiedziałam że ogrodowiczki to również lotniczki Buziaki Alu
justa35 22:32, 30 cze 2013

gusiarz napisał(a)
Co?? Pokazy - ja też dzisiaj z familią byłam - nie wiedziałam że ogrodowiczki to również lotniczki Buziaki Alu

To następnym razem zapraszam do mnie na kawę a może i na pooglądanie pokazów z balkonu.......
regli 22:48, 30 cze 2013

To jak ogrodowiczki, to lotniczki, to ja zachęcam w sierpniu na Air Show do Radomia Choć pokazy w Krakowie nam się podobały, to jednak do Air Show się nie umywają. Zwłaszcza, że ja jestem fanką odrzutowców, a tych w Radomiu parę ma być. Mam też nadzieję, że Grupa "Żelazny" będzie w większym składzie niż dzisiaj. Wielbię ich ogromnie, za to serce, które malują na niebie
Justa, następnym razem się wprosimy Tylko wcześniej dobrze przemyśl zaproszenie, bo my w piątkę na pokazy jeździmy
justa35 08:37, 01 lip 2013

regli napisał(a)
To jak ogrodowiczki, to lotniczki, to ja zachęcam w sierpniu na Air Show do Radomia Choć pokazy w Krakowie nam się podobały, to jednak do Air Show się nie umywają. Zwłaszcza, że ja jestem fanką odrzutowców, a tych w Radomiu parę ma być. Mam też nadzieję, że Grupa "Żelazny" będzie w większym składzie niż dzisiaj. Wielbię ich ogromnie, za to serce, które malują na niebie
Justa, następnym razem się wprosimy Tylko wcześniej dobrze przemyśl zaproszenie, bo my w piątkę na pokazy jeździmy

To będziemy po 3 osoby na balkon wychodzić
A Radom faktycznie ma co zaoferować.... Ja pamiętam pierwsze Air show jeszcze w Dęblinie.
Ja zaczęłam od fascynacji lotnictwem, a teraz przyszedł czas na ogród
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies