Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

AlicyaLK 09:51, 01 lip 2013

polinka napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3329-lesne-wzgorze
Alu, tutaj Ania ma ogród w lesie

Dzięki Wieczorem będę czytać
AlicyaLK 09:55, 01 lip 2013

regli napisał(a)
Mi też było miło Was poznać
Jak patrzę na to zdjęcie powyżej, to mi wstyd za te ubłocone doniczki. Ale one stały na ziemi a u nas ostatnio ulewy były, więc się ubłociły Sorki Nie wszystkie hosty udało mi się podzielić Z Undulaty oddzieliłam 2 sadzoneczki i jedna już padła, a druga chyba dogorywa, więc Ci nie przywoziłam i zobaczę czy coś z niej w ogóle będzie. W wolnej chwili przejrzyj je w poszukiwaniu ślimaków, bo niestety u mnie się w tym roku rozpleniły. A w zeszłym nie było w ogóle. Może pogoda im sprzyja. Muszę chyba resztę sadzonek przestawić na korę, bo tam ich nie widzę i te rosnące na rabatce i obsypane korą nie są pogryzione.
A jak Wam się podobały dzisiejsze pokazy? Zdążyliście zobaczyć jeszcze Jurgisa Kairysa?

no wiesz co? jaki wstyd... przecież to w ogrodzie Wszystko już przeglądnięte w celu wyłapania nielegalnych imigrantów Zresztą zakupy internetowe także Mam nadzieję, że ziemia trochę przeschnie jeszcze i będę mogła zacząć sadzić, bo w sobotę w końcu przekopałam tylko kolejny kawałek pod rabatkę, ale nic nie sadziłam, bo bym chyba po kolana w błocie tonęła

My na chwilkę zaglądnęliśmy, jak już ściągnęliśmy znajomych, ale byliśmy może godzinkę, bo znów jechaliśmy dalej gdyż ja na wieczór chciałam jeszcze na jogę zdążyć Niedziela zdecydowanie u nas jest najbardziej szalonym dniem tygodnia a chyba powinno się odpoczywać
AlicyaLK 09:57, 01 lip 2013

justa35 napisał(a)

To będziemy po 3 osoby na balkon wychodzić
A Radom faktycznie ma co zaoferować.... Ja pamiętam pierwsze Air show jeszcze w Dęblinie.
Ja zaczęłam od fascynacji lotnictwem, a teraz przyszedł czas na ogród

No to teraz się wszystkie zgadałyśmy! następnym razem chyba trzeba będzie z jakimś wyprzedzeniem jednak
AlicyaLK 10:07, 01 lip 2013

A oto moje nowe nabytki, które czekają na zaistnienie na rabatce:

oraz główna użytkowniczka tarasu z hortensjami w tle

AlicyaLK 10:08, 01 lip 2013

A powojnik zachwyca coraz to nowymi kwiatami

justa35 22:20, 01 lip 2013

AlicyaLK napisał(a)
A powojnik zachwyca coraz to nowymi kwiatami

Jaki kolor zarombisty
AlicyaLK 12:51, 02 lip 2013

wklejam sobie, żeby nie zgubić http://www.zszp.pl/pliki/ZWKokrywoweWK.pdf
gusiarz 13:51, 02 lip 2013

justa35 napisał(a)

To będziemy po 3 osoby na balkon wychodzić
A Radom faktycznie ma co zaoferować.... Ja pamiętam pierwsze Air show jeszcze w Dęblinie.
Ja zaczęłam od fascynacji lotnictwem, a teraz przyszedł czas na ogród

Gdy mój eM mnie poznał to śmiał się, że mam w pokoju lotnisko , nawet modele kleiłam i baaaardzo chciałam iść do szkoły w Dęblinie - tym bardziej, że mój wójek był pilotem .
Pomyślimy o tym Radomiu

Ala - piękne roślinki - czekam na fotki z nasadzeń
AlicyaLK 14:06, 02 lip 2013

gusiarz napisał(a)

Ala - piękne roślinki - czekam na fotki z nasadzeń

Kiedy ja to posadzę! Kombinuję jak koń pod górę
Po pierwsze wczoraj robiłam opryski, bo hortensje dostały taki brzydki nalot i rdzawe listki no taki badziew mi wysłali, a zamawiałam z florini ehh No może je odratuję.

Wczoraj tańczyłam z doniczkami, żeby sobie zaplanować co i jak... bardzo mi pomogły tutaj hosty i żurawki od Reglinki, no i zgłupiałam... nie wiem już jakie trawy chcę, muszę jeszcze podokupywać trochę zieleniny, a nie wiem co Ale muszę wziąć się w garść i złożyć zamówienie, żeby przed weekendem przyszło
LIRA 15:41, 02 lip 2013

Super i pomysłowo będę zaglądać dawaj wiecej zdjęć lubimy oglądać pozdrawiam