Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem

regli 21:11, 07 maj 2014

Dzisiaj dałam radę wytyczyć nową rabatkę, pod rozplenice. Jutro może uda mi się zerwać darń, przekopać i muszę koniecznie zakupić rozplenice.
AlicyaLK 21:19, 07 maj 2014

Wlasnie myślałam co u Ciebie zazdraszczam postępów ogrodowych u mnie cisza :/ nastawiam się na weekend oby pogoda dopisała chociaż w sobotę wybieram sie na targi ogrodnictwa u nas w Krakowie może będzie fajnie, chociaż Aga z kwadratowego byla chyba rok temu i mówiła, ze troszke kiszka ale może w tym roku będzie lepiej
reni 21:21, 07 maj 2014

Pozdrawiam
regli 22:51, 07 maj 2014

U nas w niedzielę są targi ogrodnicze. Może dam radę się wybrać. Postępy malusie, ale ciągle inne rzeczy na głowie. Ja nie wiem jak inni to robią, ale ja wiecznie nie mam czasu na ogród. Właściwie dopiero o tej godzinie mam tak naprawdę czas dla siebie, tyle że w ogrodzie ciemności egipskie
Renatko, przed chwilą byłam u Ciebie Pięknie, kolorowo i różnorodnie
Gardener27 12:09, 08 maj 2014

Witam

Wpadłem z rewizytą Działka ma olbrzymi potencjał i dużo pracy przed Tobą ale nie od razu Rzym zbudowali Przeglądając wątek jest już duża różnica między tym co było na początku a tym co obecnie Tulipanowiec przepiękny Ciekawe czy w tym roku też tak obficie zakwitnie Przygotowanie terenu pod borówki Mistrzostwo świata Piesio fajny Będę śledził postępy w pracach

Pozdrawiam!

regli 23:19, 08 maj 2014

Przemku, dziękuję za słowa otuchy Może powolutku uda mi się kiedyś doprowadzić ten teren, do jako takiego stanu. Ale to kiedyś
Kochani, mam dylemat. Ogródkowy oczywiście. Chodzi mi o ten kąt:

a tu prawie na końcu po lewej stronie:

Może dam radę jutro obfocić co nieco, żeby był lepszy pogląd, ale póki co tyle musi Wam wystarczyć
W tym kącie zaplanowane jest posadzenie dwóch perukowców (przy okazji może ktoś wie, gdzie można kupić perukowca odmianę "Grace"?) a przed nimi rządek jasnych host. No i nie mogę się zdecydować czy lubię i czy mi się podobają perukowce. Czy one mocno się rozrastają, bo mam też wrażenie, że sporo miejsca jest na nie zaplanowane? Wyraźcie swoje opinie o perukowcach A może ktoś ma jakiś inny pomysł?
Gardener27 00:49, 09 maj 2014

Pierwszy kącik można by obsadzić samymi trawami stopniując je od najwyższych do najniższych w połączeniu z bylinami np. w dwóch kolorach albo druga opcja Kącik kwaśnolubnych roślin rh horti wrzosy magnolia jako soliter

Drugie zdjęcie dość niewyraźne i ciężko mi jest doradzać Wspominasz o perukowcu Grace Ja mam u siebie Podolskiego Zakupiłem go parę lat temu jako maleństwo Dzisiaj ma już metr i rośnie bardzo powoli Fantastycznie poddaje się cięciu i w ten sposób można hamować jego wzrost Ten kącik jest zacieniony ? bo wspominasz o sadzeniu Host Wiele osób zapomina że te rośliny należą do cieniolubnych i tylko w takich warunkach są naprawdę piękne
Anita1978 07:37, 09 maj 2014

Podzielam opinie Przemka- perukowca mozna ciąć, świetnie to znoszą, więc z wielkością problem odpada. Hosty ze cieniolubne to wiesz napewno
Ja nie wiem czy pójdę na te targi- pewnie tak....jak mnie zobaczysz to zagaduj śmiało, bo twojego zdjęcia nie ma....
madzielena 08:42, 09 maj 2014

Trudno Renatko wyrazić swoje zdanie o perukowcu jeśli się go nie ma - ja jednak bardzo je lubię. Nadal gdybam jak by to zrobić, żeby go u mnie zmieścić.
Nie widziałam u nas odmiany "Grace" (tylko "Royal Purple")
regli 08:43, 09 maj 2014

Ten kąt jest słoneczny, więc chyba horti i rh odpadają. Hosty mogłyby tam być, bo perukowce zrobiłyby im cień. Słońce pada w tym miejscu z lewej strony. O perukowce pytałam, czy się mocno rozrastają, bo tam jest sporo miejsca na nie zaplanowane i nie bardzo mi się widzi sypanie tam tony kory i posiadanie pustkowia pod nimi Ale chyba z planami się wstrzymam chwilę, dokończę to co będzie dochodzić i się stykać z tym kątem i wówczas pokażę. Będzie chyba łatwiej.

Anita1978 napisał(a)
Ja nie wiem czy pójdę na te targi- pewnie tak....jak mnie zobaczysz to zagaduj śmiało, bo twojego zdjęcia nie ma....

A jak to nie będziesz Ty?
Ze zdjęciami jest problem, bo ja nie znoszę swoich zdjęć, a mąż uwielbia fotografować, ale samoloty