Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem

AlicyaLK 08:59, 09 maj 2014

Z tymi hortkami to roznie jest Niestety nie pamiętam u kogo w ogrodzie rosna w pełnym słońcu i kwitną lepiej niż te w cieniu tak, więc ja bym ich nie przekreślała
regli 09:01, 09 maj 2014

Znalazłam tego perukowca na allegro i tak myślę, że chyba trzymam się projektu i go posadzę.
regli 09:02, 09 maj 2014

No moja anabelka też rośnie w słońcu i ma się naprawdę dobrze. Tyle, że ona taka pospolita
AlicyaLK 09:27, 09 maj 2014

Jak możesz tak obrażać piękna anabell pospolita to może jest na ogrodowisku, ale ile widzisz ich w ogrodach? Ja jeszcze nie widziałam u nikogo ale jak patrzę na ogrody to w ogóle bida jest w mojej okolicy :/ może u Ciebie jest lepiej
aleksandra_g 10:10, 09 maj 2014

AlicyaLK napisał(a)
Jak możesz tak obrażać piękna anabell pospolita to może jest na ogrodowisku, ale ile widzisz ich w ogrodach? Ja jeszcze nie widziałam u nikogo ale jak patrzę na ogrody to w ogóle bida jest w mojej okolicy :/ może u Ciebie jest lepiej

dokładnie! aż wstyd się przyznać ale ja jeszcze Anabellki nigdy na żywo nie wiedziałam, znam ją tylko z ogrodowiska u mnie w okolicy też bida w ogrodach jak i w ogrodniczych niestety
AlicyaLK 10:21, 09 maj 2014

aleksandra_g napisał(a)

dokładnie! aż wstyd się przyznać ale ja jeszcze Anabellki nigdy na żywo nie wiedziałam, znam ją tylko z ogrodowiska u mnie w okolicy też bida w ogrodach jak i w ogrodniczych niestety

u mnie w ogrodniczych nawet są różne fajne roślinki, ale nieraz wybieram się specjalnie na spacer między domki, żeby zobaczyć ogrody w różnych częściach miasta i nie spotkałam takiego ogrodowiskowego
regli 10:30, 09 maj 2014

U mnie w okolicy ogrody bywają przeróżne, od totalnej zlewki, poprzez badziewia z krasnoludkami, do super wypasionych, zaprojektowanych i utrzymywanych przez firmy W zeszłym roku, w jednym z ogródków widziałam hortensję, która kwiaty miała w kształcie i kolorze bardzo zbliżone do mojej, tyle że trochę mniejsze, ale była wysoka na jakieś 1,5 - 1,7m. Wylewały się te kwiaty z nad ogrodzenia. Fajnie to wyglądało. W tym roku, eksperymentalnie wsadziłam wiosną dwa patyczki mojej hortensji do doniczki dla sąsiadki, bo przeżyć mojej nie może Póki co ma się dobrze, nowe listki wypuszcza i mam taką cichą nadzieję, że może uda się je ukorzenić. Jak da radę, to za rok mogę obdzielać patyczkami.
Olu, witam Cię u siebie i zapraszam na oglądanie anabelki na żywo
madzielena 10:53, 09 maj 2014

Perukowce w opisach mają dość duże rozmiary, jak czytałam można je sadzić w słońcu i półcieniu. Te, które widziałam w swoim sąsiedztwie, rosły bardzo blisko różnych roślin - a to przy żywopłocie, a to w thujach. Patrząc, nie odniosłam wrażenia, jakoby była wokół nich pustka.
Wg mnie wnoszą do ogrodu ładne wypełnienie i formą i kolorem, przełamując nieco monotonię zieleni
aleksandra_g 12:14, 09 maj 2014

oh kochana dziękuję! ale tak mi do Ciebie daleko
regli 12:32, 09 maj 2014

Olu, niestety wiem
Syn właśnie wrócił z matury z matmy rozszerzonej. Koszmar. Jest wściekły, bo była cholernie trudna Ja nie wiem co jest w tym roku z tą maturą.