Matylda.. siewki kocimiętki znajdziesz za rok... i wcale nie przy kocimiętce. Pod kocimiętką nawet ja się siewek nie dochowałam.
Kocimiętka i werbena lubią do wysiewu ubogie warunki, dlatego najlepiej mi rosną w kostce, w kamiennym parkingu, czy w kamieniach przy oczku (kamienie na macie).
Las ma kwaśną glebę.. może dlatego nie wszystko się sieje..
Runianka nigdy mi się nie wysiała.
Za to to co się sieje to porażka.. też dobrze nie jest.. bo siewki rosną w środku kęp. Nie wszystko da się wypielić i potem ładne rośliny są zagłuszane przez siewki. Tak sporo fajnych roślin straciłam. Jest wieczny bałagan na rabatach... przy gęstych nasadzeniach nie ma opcji wypielanie. Ja tam nie wejdę by pielić.
I naparstnice mam kwitnące również na 20cm. Daj im czas.. naparstnice jak ludzie.. jedne małe drugie wysokie.. i żywienie nie ma znaczenia (chyba, że rozmiar wszerz).
Jedna z najwyższych urosła mi ...w kostce brukowej.. pokazywałam pod płotem. ziemi ona tam wcale nie ma, tylko piasek pomiędzy kostkami i pod kostką.
Swoje drzewa i swój las to majątek.. na last czasami życia braknie by doczekać swojego
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.