Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sosnowo

Sosnowo

akanta 22:49, 24 sie 2012

danuta_ napisał(a)
Witam!!!
Moja przygoda z ogrodem rozpoczęła sie ponad 15 lat temu. Wtedy to pojawiły sie na działce pierwsze sosnowe drzewka, które dominują w ogrodzie do tej pory tworząc tło dla pozostałej roślinności oraz zwarty mur zasłaniający posesje od drogi i oddzielający ją od stromego wąwozu. Z czasem sosny bardzo się rozrosły i tworzą teraz niby las pozwalając nam cieszyć się wspaniałym mikroklimatem. Mam nadzieję, ze uda mi się rozgryźć sposób wklejania zdjęć. Pozdrawiam, Danuta

O już widzę moje ulubione klimaty.!Biegnę dalej .
danuta_ 22:55, 24 sie 2012

Aniu, co się odwlecze...... ja czekam
asc napisał(a)
Zbysiu ja też.....
Danuś jechałam spózniona o pół godziny WIec tylko machałam Jak Zdzisław
danuta_ 23:00, 24 sie 2012

Aguś, ta łąka to w ostatniej chwili została uwieczniona - syn już rozpoczął koszenie - ale musiałam zdjęcia zrobić, bo nie wiem kiedy taki żółtawy łan znowu sie pojawi - w ubiegłym tygodniu robiłam oprysk....
Aga, zapraszam
akanta napisał(a)

Nadrabiam wreszcie zaległości w ogrodzie , bo jakiś czas temu mój trawnik był niczym cudowna łąka kwietna- było pięknie

i języczka ... w tej samej tonacji

Zjawiskowo Danuto! Ja też miałam łączki. Przed koszeniem generalnym wycinałam tylko alejki.Ale tyle żółtości nie było.Natura tworzy piękne obrazy -to mi się podoba .My za wszelką cenę je poprawiamy.Pozdrawiam.Widzę ,że choć przypadkiem ale z przyjemnością zagoszczę dziś u Ciebie.
danuta_ 23:06, 24 sie 2012

Zbysiu, oj widzę, że chrzciny u Ani tak sie spodobały, że każda inna okazja jest dobra, aby się spotkać i miło spędzić czas Jak najbardziej, zapraszam
My dziś wgłębnik nazwaliśmy małą OPERĄ SOSNOWĄ - OPERA LEŚNA JUŻ JEST
zbigniew_gazda napisał(a)
Danusiu no świetna sprawa. Coś czuję że ten wgłębnik też będzie poddany ochrzczeniu.
marzena 23:26, 24 sie 2012

Danusiu, no świetny wgłębnik powstaje ! bardzo mi się podoba świetny pomysł i wykonanie
a łąka kwietna... oj znam taką, tez czasem mam u siebie, ale z przewagą innych kwiatow...
Martek 00:04, 25 sie 2012

Dlaczego to ma nazwę wgłębnik ?
Myślałam,że tu jakieś oczko wodne będzie lub sama nie wiem ...?
A tu miejsce na stolik z krzesełkami czy jak?

Piękna łąka,ciężka praca przy jałowcu ,ale pierwotnie był całkiem fajny ...
Pozdrawiam Danusiu
akanta 00:16, 25 sie 2012

Podziwiałam pracowitość,tak wiele pięknych roślin m.in.nieznanego mi Hibiskusa byl.Ja po 20tu latach też byłam zmuszona podciąć sosny i świerki przez co odsłonił mi się płot i właśnie tego roku obsadzałam aby go zamaskować.Usunęłam też kilka jałowców no i zrobiło się nieco łyso.Niestety po takimdrastycznym wypadnięciu dłużej trzeba czekać na efekt.Wpadnę aby zobaczyć jak obsadziłaś wgłębnik.Pozdrawiam.
zbigniew_gazda 08:27, 25 sie 2012

Martek napisał(a)
Dlaczego to ma nazwę wgłębnik ?
Myślałam,że tu jakieś oczko wodne będzie lub sama nie wiem ...?
A tu miejsce na stolik z krzesełkami czy jak?

Piękna łąka,ciężka praca przy jałowcu ,ale pierwotnie był całkiem fajny ...
Pozdrawiam Danusiu

Marto odpowiadam za Danusię . Mała Opera Sosnowa będzie wspaniałym kącikiem wypoczynkowym w otoczeniu roślin. Ludziska tarasy mają przeważnie zaraz przy domu. A ten został przeniesiony w teren . Już się nie mogę doczekać jak będzie ukończony. A może kiedyś zagra na tym wgłębniku kwartet kameralny ?

Mala_Mi 11:15, 25 sie 2012

Danuś..... wgłebnik czyli opera sosnowa jest jak dla mnie wspaniała..... chyba musze do ciebie podjechać z aparatem i porobić fotki...szkoda stracić taki serial..... coraz bardziej mi sie u Ciebie podoba....
Mala_Mi 19:18, 26 sie 2012

A ja zaglądam tym razem w celu ponownego dadania wątku do obserwowanych...bo zjadło....samo zjadło