Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

kasiek 23:21, 09 sie 2013

Witaj Agatko,widzę że szalejesz w ogrodze - jeszcze taki młody a już masz ślicznie obsadzone miejsca. Dom masz przepiękny, dzidzię urocza - pogratulować! Podobają mi się linie rabat - miękkie i naturalne. naprawdę Super!
agatanowa 23:36, 09 sie 2013

Kasiu, bardzo dziękuję, że mnie odwiedziłaś i za miłe słowo. Dodaje to sił! Ale muszę przyznac, że jak oglądam takie ogrody jak Twój, akanty, Poziomki itd. itp., to dopada mnie zwątpienie, czy podołam i co wyjdzie. Przecież mój ogród na razie jest pełen marzeń i nadziei ! Ale niczego więcej
kachat 00:55, 10 sie 2013

Ale śliczne kolorowe roślinki Rabata eksperymentalna bardzo mi się podoba, w takim fajnym wiejskim stylu jest
Ola54 06:38, 10 sie 2013

Agatko, moje petunie też już praktycznie stracone.Przycięłam wszystkie ale co odrośnie,nie wiem.
Floksy.....zapachniało
agatanowa 11:35, 10 sie 2013

Michalina napisał(a)
Agatko, moje petunie też już praktycznie stracone.Przycięłam wszystkie ale co odrośnie,nie wiem.
Floksy.....zapachniało

Michalina, u mnie surfinie są w opłakanym stanie. Podsadziłam lobelkami, więc jako-tako jeszcze to wygląda. Jak nie bedę mogła patrzeć - wyrwę.

Niestety - jak wspomniałam - widzę, że z petuniami to samo się dzieje. Brunatno-rude plamy się pojawiają. A są doprawdy imponujacych rozmiarów. Niestety ponoc tak jest, jeśli surfinia/petunia podlega dużym zmianom woda-słońce a przy takiej pogodzie o to nie trudno. A one generalnie łatwo łapią grzyba.

Uwielbiam zapach floksów, zwłaszcza jeśli miesza się z wonią lilii - szał!
agatanowa 11:37, 10 sie 2013

kachat napisał(a)
Ale śliczne kolorowe roślinki Rabata eksperymentalna bardzo mi się podoba, w takim fajnym wiejskim stylu jest

Kacha, inaczej być nie może, bo po wiejsku sadziłam - wszystko, co wpadło w ręce, w jednym miejscu

Niestety za ciasno i teraz wszystko się pokłada, nawet lawenda się wyciągnęła i leży. Walka o swiatło. Ale za to chwast nie ma żadnych szans
Milka 13:38, 10 sie 2013

Ładna opowieść o roślinkach, a co jedna ładniejsza rabata doświadczalna bardzo fajna
zawitka 17:41, 10 sie 2013

Witaj Agatko ---poczytałam sobie o Twoich zmaganiach z ze specjalistami z bożej łaski .Tez miałam ekipę co mi kafelki na tarasie ułożyli tak że woda stałaby mi przez pół roku pod drzwiami Kazałam kaelki wybić i robotę poprawić .Wiem ile to nerwów kosztuje .Człowiek chce zaoszczędzić a to chyba nie warto .Kwiatki masz piękne .trzymam kciuki i pozdrawiam
aksamitka 21:22, 10 sie 2013

Kwiaty bardzo pięknie Ci zakwitły Agato. Aż miło popatrzeć.

A co do rady dotyczącej drzewa, to zdecyduję się chyba na wierzbę płaczącą lub orzecha włoskiego
Poziomka 21:39, 10 sie 2013

agatanowa napisał(a)
W międzyczasie:

* rabata eksperymentalna wygrzewa się w słonku:

Agato rabatę eksperymentalną chętnie przeniosłabym do siebie.
Pozdrawiam Jasia