Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 16:20, 11 paź 2012

betysia napisał(a)
zdrowy, zdrowy choc jak ktos ma umiar....brawo Zbyszku!
...oj tego nie moge powiedziec o moim mezusiu...zawsze na jesien dostajemy bardzoooo duzo orzechow, ktore systematycznie po koszyczku susza sie obok kominka...i tak kazdego wieczora niemal jak wiewiorka moj malzonek z koszyczka podbiera, nie raz, nie dwa, nie trzy...
...pozdrawiam orzechowych chrupaczy!!!!

Dzięki Betysiu - pozdrowienia dla Twojego chrupacza.

Hura !!! Cebulki posadzone . Wynik roboty zobaczymy na wiosnę .

Ludziska mają sadzarki do cebul - a ja tylko motykę i grabki . Nie chrzaniłem się z każdym dołkiem oddzielnie , ale wykopałem rowek , cebulki siup na dno i przysypanie ziemią.

Głębokość przepisowa - 8 cm.

zbigniew_gazda 16:27, 11 paź 2012

Cebule posadzone głównie na rabatce pod świerkiem na której Limelight pięknie się zaróżowiły.

hanka_andrus 16:36, 11 paź 2012

I to się nazywa racjonalizacja......Też tak saDZĘ......Szkoda czasu na kucanie i wstawanie .W ten sposób oszczędzam i stawy ,i kręgosłup.A efekt końcowy? Jakikolwiek rządek by nie był,idealnie równy,czy zdziebko pofalowany i tak nas wiosną zachwyci.
Tulipany dla Ciebie,Zbyszku.
Mala_Mi 16:51, 11 paź 2012

Ja muszę sadzarką, bo w większości dopycham "na trzeciego" kolejnych pasażerów.... wiec nie ma możliwości wykopania rowka Ale na nowej rabacie będzie rów na kilka metrów... bo szybciej.... niż dołęczki kręcić....
A co do zurawek i wysiewania się, to ja swoich żurawek nie ścinam..... aż same już padaja..bo się zasuszyły... nie pielę przy żurawkach ...co najwyżej większego chwasta wydrę.. i jeszcze żadna się nie wysiała i nie urosła......
Pozdrawiam.......
Tess 16:54, 11 paź 2012

Dawno nie zaglądałam, a tu już malarz zamienił się na powrót w ogrodnika

Zbyszku, kawal roboty z takim dużym bukszpanem, narobiłeś się. Ciekawa jestem jak wyjdzie ta nowa rabatka, bedę wyczekiwać z niecierpliwością.

Ogród malowany pędzlem jesieni - piekny. Te przebarwiające sie hortensje na tle czewieni (begonia?) - urocze

Buziaki także dla Małżonki i Wnusi
an_tre 18:50, 11 paź 2012

Widzę Zbyszku, że podłapałeś mój patent na sadzenie cebul a hortensja nadal urzeka pięknym kolorkiem
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
zbigniew_gazda 22:11, 11 paź 2012

Dzięki Haniu , Aniu , Teresko , Aniu. . Sposób sadzenia bardzo wydajny . Godzinka i 180 cebul siedzi w ziemi.
Teresko - tak to begonie . Może w przyszłym roku zmienię na różowe ?
Haniu - dziękuję za piękne tulipany.
ka1sia 22:16, 11 paź 2012

A ja zauroczona Waszym ogrodem, witam się i ciepłe pozdrowienia zostawiam, Kasia
zbigniew_gazda 22:19, 11 paź 2012

A - dzisiaj miałem przerwę w remontach (przeniosłem się do piwnicy ) bo płytki świeżo położone i nie można nic dalej działać. Ale niestety jutro cd.
A jeżeli tu ktoś zaglądnie to nich mi napisze : mam 2 hortensje ogrodowe w donicach i mają jeszcze kwiaty. Czy mam ich poobrywać przed wniesieniem na zimę do piwnicy ?
hanka_andrus 23:39, 11 paź 2012

Kwiatki możesz zostawić,chyba,że będą tobie przeszkadzać,to utnij sam kwiatostan.