Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Mala_Mi 12:18, 14 paź 2012

Kompostownik czy obornik te same odległości.... Liczy się pojemność.. Przy oborniku... dodatkowe jeszcze wytyczne....
Zażalenie należy składać do Inspektora Nadzoru Budowlanego...... może nakazać rozbiórkę.. niestety nie wiem jakie są tu kary..bo kompostownikami się nie zajmuje.. tylko budowlami...
W sądzie można dochodzić odszkodowania.. z k.c.

Ale to nie chodzi by się drzeć z sąsiadami, tylko od niechcianych widoków się odgrodzić
zbigniew_gazda 13:10, 14 paź 2012

Moniko i Aniu . Jesteście nieocenione. Pomierzę to ustrojstwo . Tak z daleka widzę i na oko że to ma wymiary ok. 5 x 4 m .Wysokość około 1 m - czyli he he he 20 m3 !!! Aniu dałaś gotowca . Ogromnie dziękuję. Poprzednio - jak żyli poprzedni właściciele to składowali tam obornik. Teraz jest to kompostownik
i odpadki różne. Tego się nie opróżnia od wcale .
Hogata 13:12, 14 paź 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Irenko , Agatko , Aniu. Walczę na różnych frontach a czas tak szybko leci że nie ma czasu załadować jak to mówią.

Agatko - klonik był zabezpieczony ale niestety minus 32 stopnie mrozu zrobiły swoje. Umroziło go do połowy . Obciąłem na wiosnę i teraz tak wygląda - ale nie dam za wygraną , zabezpieczę jeszcze lepiej na zimę i może się zahartuje pomalutku. Później wpadnę do Ciebie zobaczyć Twój ogród . Pozdrawiam.

Dzięki za foto. Najważniejsze że przeżył przy takich mrozach. Może ta zima nie będzie tak bardzo mroźna. Ja planuje zakup klonika na drugi rok. A jaki ty masz?
malwes 15:45, 14 paź 2012

Strasznie to przykre, kiedy kontakty z sąsiadami wyglądają właśnie tak. Ja niestety też mam jednego nieprzyjemnego sąsiada (i to niestety tego przez którego działkę przejeżdżam do siebie) i jednego trochę dziwnego ale bez zatargów. Pozostali ok w tym jeden bardzo miły.
Przykre to wszystko, bo jak widać nie chodzi o poważne problemy tylko o durnoty bo mieć pretensję o zieleń za płotem to już może mieć chyba tylko ten, kto naprawdę nie ma co robić albo zazdrość zżera.
Najlepiej starać się nie wchodzić sobie w drogę ale też przekonałam się, że bycie zbytnio uprzejmym niestety też nie popłaca bo są tacy co uważają, że grzeczny=słaby i można mu próbować dokopać czy chociaż wejść na głowę.
Mala_Mi 15:56, 14 paź 2012

Dlatego ja daleka jestem od wkraczania na drogę sądową, ale napisanie pisma z powołaniem sie na przepisy... robi już swoje.. a Zbyszkowi na pewno chodzi tylko o to, by jego tujki mogły sobie rosnąc w góre w wiadomym celu..... a sąsiad niech robi co chce...... WIec sąsiadowi trzeba pokazać, że najpierw niech sam będzie w porządku, a potem niech sie czepia innych... Bo sąsiad nie jest głupi i paragrafy zna
Sebek 16:01, 14 paź 2012

No tego sąsiada to współczuję...Ale to on jest w gorszej sytuacji - wykorzystaj to
Gardenarium 18:00, 14 paź 2012

Zbyszku, jak pisałam na PW to potwierdzają wszyscy. Skopiuj sobie te gotowce Ani i koniecznie to wszystko umieść, moim zdaniem to jeszcze za mało tych tuj posadziłeś, ale ja bym wymogła koniecznie teraz, skoro sprawa przybrała taki bieg - usunięcie smrodku z tej działki, nie popuść, bo masz rację, a jej zarzuty są po prostu śmieszne.
Zobaczy na własnej skórze, że nie opłaci się być "czepialskim" i "brudasem".

Jeszcze poproś w piśmie do urzędu, aby pokazała umowę na wywóz śmieci, podpisaną z miejscową firmą oczyszczania i jakie ma szambo, czy wybetonowane, gdzie odprowadza nieczystości z domu oraz niech pokaże rachunki za wywóz szamba, jeśli nie ma kanalizacji u Was.

Wysmarujcie to wszystko, nie żałuj kobity.

Ty masz ładnie, dbasz, a ona powinna dostać cięgi.

Instagram Ogrodowiska
KasiaWB 18:44, 14 paź 2012

Zbyszku, bardzo Wam współczuję, moje sprawy z sąsiadami narazie to pikuś przy tej bałaganiarze w Twoim sąsiedztwie... Nie wiem zupełnie jak można mieć taki śmietnik przy domu z thujami to bardzo dobry pomysł i też bym jeszcze zagęściła jak widzę posadziłeś je daleko od siatki, a jej argumenty są poprostu śmieszne..... Kobieta jawnie Ci zazdrości. Ech, co za ludzie....
Jesteśmy z Tobą!
zbigniew_gazda 21:09, 14 paź 2012

Kochani bardzo Wam z Krysią dziękujemy za tak cenne uwagi. Tak jest macie rację . To tylko zazdrość.
Pierwszy raz się spotykam z tym że ktoś tak bliski (bo nie piszę wszystkiego ) potrafił wysmarować list polecony na temat takiej durnoty!!! To jej gnojowisko ma obramowanie betonowe o wymiarach 4 x 4 m i wysokości 0,8 m .
Aniu stokrotne dzięki - poczytam szczegóły w podanych przez Ciebie paragrafach i dostanie sąsiadka odpowiedź drukowaną z wklejonymi zdjęciami ha ha ha.
zbigniew_gazda 21:13, 14 paź 2012

Hogata napisał(a)

Irenko , Agatko , Aniu. Walczę na różnych frontach a czas tak szybko leci że nie ma czasu załadować jak to mówią.

Agatko - klonik był zabezpieczony ale niestety minus 32 stopnie mrozu zrobiły swoje. Umroziło go do połowy . Obciąłem na wiosnę i teraz tak wygląda - ale nie dam za wygraną , zabezpieczę jeszcze lepiej na zimę i może się zahartuje pomalutku. Później wpadnę do Ciebie zobaczyć Twój ogród . Pozdrawiam.

Dzięki za foto. Najważniejsze że przeżył przy takich mrozach. Może ta zima nie będzie tak bardzo mroźna. Ja planuje zakup klonika na drugi rok. A jaki ty masz?

Agatko to jest klon palmowy : Acer Palmatum Atropurpureum.