Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

ziele 22:57, 29 maj 2015

Dużo większa jest Twoja fortegilla. I jeszcze kwitnie? U moich już po kwitnieniu ...
kachat 23:00, 29 maj 2015

Kilka dni temu jeszcze kwitła - zdjęcie jest z niedzieli U mnie wszystko przesunięte w czasie o jakieś 2 tygodnie, szkoda tylko że zima wcześniej przychodzi zamiast też się spóźnić trochę
kachat 11:55, 30 maj 2015

Kocimiętki mi się pokładają Pewnie koty się trochę przyczyniły, bo uwielbiają włazić w sam środek i się wylegiwać, ale trochę leżą nawet te nie maltretowane. Słabo dość też kwitną

Co złego zrobiłam im, że takie nieładne są? Ziemia zła..? Jest tam miks czarnej gliniastej i piachu zasadowego.
MAD 22:43, 30 maj 2015

Przyszłam na wieczorny spacer do Ciebie. Niesamowity leśny klimat...
Pozdrowienia zostawiam!
kachat 23:56, 30 maj 2015

Hej MAD, dzięki za odwiedzinki
Na razie wiele do pokazywania nie mam. Ale stopniowo coraz zieleniej się robi

Mieszkańcy lasku - jedno z mrowisk pod czeremchą (mam około setki siewek, chce ktoś..? ):

kachat 23:59, 31 maj 2015

Kawałek lasku. Dąbrówka od Ani Małej Mi już powoli zaczyna rozwijać kwiaty

Kochani, niedługo jadę do centrum ogrodniczego po krzaka, więc przypominam, że gdyby ktoś miał zamówienie na jakieś rośliny, trawki, byliny, paprocie, to mogę kupić i wysłać. Dla mnie nie problem Zdjęcia z początku wiosny z CO są tutaj.
Agatek 09:01, 01 cze 2015

kachat napisał(a)
Kawałek lasku. Dąbrówka od Ani Małej Mi już powoli zaczyna rozwijać kwiaty

Kochani, niedługo jadę do centrum ogrodniczego po krzaka, więc przypominam, że gdyby ktoś miał zamówienie na jakieś rośliny, trawki, byliny, paprocie, to mogę kupić i wysłać. Dla mnie nie problem Zdjęcia z początku wiosny z CO są tutaj.

Mam jakieś iglaki małe do wsadzenia, chyba z 5 szt. bo mój M chce zrobić w lesie taką małą kompozycję, zabrałam też jabłonie ale nie zdążyłam ich wsadzić, miałam rozplenicę, chciałam ją podzielić ale w donicy tak mi się rozrosła, że bałam się uszkodzić korzenie, wsadziłam też aksamitki, liatrę, trawę pompasową i ogórki

a to zdjęcie cudne
ta biała mgiełka to tarella? obłędna, też chcę taką
kachat 12:07, 01 cze 2015

Hehe, to miks masz niezły - już widzę tę trawę pampasową z ogórkami...

A co to za iglaki macie..?

Ta biała mgiełka to tiarella Podziubałam ją okropnie i porozsadzałam, bo chcę wzdłuż całej ścieżki mieć taki mgiełkowy dywanik. Dąbrówkę też pewnie będę dziabać, bo jakoś ładnie rośnie. Może pod tawułki ją dać..? Mam rząd takich wysokich tawułek, czym można je ładnie podsadzić? Coś jasnozielonego najlepiej...
Agatek 12:46, 01 cze 2015

Wzdłuż ogrodzenia mieliśmy sadzić tuje, ale tył działki teraz zostawimy, widać tam sąsiada, chciałam się od niego jakoś odgrodzić po co ma mi zaglądać w warzywnik to posadziłam te swoje mikre trawki przy ogrodzeniu.
Tiarelka śliczna, piszę się na sadzonkę jak kiedyś będziesz oddawać
a iglaczki to kiedyś wklejałam, jakieś bardzo wolno rosnące

jasnozielone, a nie chcesz host?
kachat 13:01, 01 cze 2015

No właśnie z hostami to już mam trochę dość, wolałabym coś innego... Kilka host już tam jednak wsadziłam i niedługo zobaczę, jak to wygląda. Już mi funkie nosem wychodzą

Tiarelka szybko rośnie, mam więc nadzieję, że już niedługo będę mogła się nią dzielić