Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

kachat 00:10, 27 maj 2015

ziele napisał(a)

W takim razie, to wymarzona roślina pod moje dęby. Rozsiewa się też przez nasiona?
Uuu, a to mi ćwieka wbiłaś... Pewnie i się rozsiewa, ale jak dotąd u siebie nie zaobserwowałam. Bardzo szybko się rozrasta przez nadziemne rozłogi - wsadzisz jedną, a za chwilę masz wypełzające od niej we wszystkie strony małe tiarelki Ja je odrywam i wsadzam w nowe miejsca, takie maciupkie co na jesieni przesadziłam (miały po 2-3 cm wielkości) już w tym roku mają ok. 10-15cm i zakwitły (słabo bo słabo, ale jednak)
ziele 00:12, 27 maj 2015

Dzięki. Utwierdzam się w przekonaniu, że nie ma jak tiarellki.
Dobranoc.
kachat 00:15, 27 maj 2015

Wsadzaj wsadzaj u siebie, gdybym miała więcej to bym ci z chęcią wysłała trochę, ale aktualnie dziabię je i rozsadzam i ciągle mam za mało..

Dobrej nocy!
Mala_Mi 01:00, 27 maj 2015

Wygląda na opuchlaki
Reszta jutro lub pojutrze.. idę spać... koniec robot.. a za oknem deszcz dzwoni o szyby, deszcz dzwoni jesienny.

A roślinki.. mówiłam, że moje piżdziułki będą rosły jak szalone.. tresowane.

Iryski też kwitną?? Bo chyba też ci cos podrzuciłam.

Języczka odbije.. ale może juzw tym roku nei zakwitnie.
kachat 09:23, 27 maj 2015

Ale że te opuchlaki paskudne w dereniach żyją..? Aż mnie zmdłilo jak wyciagnęłam bryłę korzeniową z doniczki. Rodki mam trochę popodgryzane, chyba trzeba będzie w nicienie zainwestować niedługo

Aniu, roślinki od ciebie najpiękniej rosną, dąbrówka i rozchodnik kaukaski już niedługo wchłoną ścieżkę, przy której je posadziłam Ale już mam nowe miejscówki dla nich gotowe do skolonizowania

Iryski te malutkie fioletowe już kwitną pięknie, a te duże się zbierają. Rok temu tylko jeden, taki cytrynowy kwitł, a teraz widziałam, że chyba 3 albo 4 mają już pąki W sumie 6 ich było, może wszystkie zakwitną..? Wreszcie zobaczymy, jakie kolory mają
kachat 10:54, 27 maj 2015

Jedna z siewek gęsiówki między kamieniami ściezki Obok kwitnie fiołeczek co się sam wysiał.

kachat 13:04, 27 maj 2015

Uwaga, ZAGADKA Co to jest?
Wysiało mi się takie coś. Wie ktoś, co to..? Mam pewne podejrzenia, ale mój typ jest tak niepasujący do rabaty w środku lasu, że...

Tutaj jest ostrość na liścienie:

kachat 22:21, 28 maj 2015

No i co, nikt nie pomoże..? Co to mi się wysiało?
magnolia 22:28, 28 maj 2015

wygląda jak siewka rukoli lub gorczycy...ale nie mam pewności
kachat 22:35, 28 maj 2015

Mnie się z rzodkiewką skojarzyło Była siana, ale na warzywniku, z 30 metrów dalej, gdzie dopiero co liścienie wypuściła A tutaj takie sporawe sieweczki z już dużymi pierwszymi normalnymi liśćmi...