Fotki wrzucę wieczorkiem, mam chyba na innym komputerze w domu, wysokość tego ambrowca na zdjęciu to ok. 1,60 (zmierzę jak wrócę do domu). Przyrasta dosyć szybko (dużą ilością liści raczej niż gałęzi). Według Związku Szkółkarzy Polskich dorasta w naszych warunkach do 10-20 m - więc raczej gigant ogrodowy. Jak przycinany -pewnie nigdy nie osiągnie swoich możliwości.
Rafale, witam serdecznie w moim wątku. Z chęcią służymy Ci pomocą, ale chyba najlepszym rozwiązanie będzie jak założysz swój własny wątek, wtedy wszystko będziesz miał u "siebie". Ja sama jestem osoba początkującą ogrodowo i tez liczę na pomoc innych. Niewiele mogę Ci pomóc, ale na początek radzę poczytać artykuły Naszej szefowej Danusi dotyczące zakładania ogrodu i pierwszych nasadzeń tworzących ramy ogrodu. Pozdrawiam
A mój ambrowiec jakoś zupełnie inaczej się przebarwia... ciekawe dlaczego? nie dość, że ma mocno bordowe liście, to tylko w 1/10, reszta zielona. Co nie znaczy, że mi się nie podoba
Ciekawa jestem linii rabaty trzymam kciuki za falę
Kamilo, ambrowce potrafią bardzo zróżnicowanie się przebarwiać. Do tego stopnia, że nawet okazy rosnące obok siebie mogą być w różnym stopniu przebarwione przez całą jesień.