Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Luki 22:13, 18 paź 2014

No no kawał roboty, szczerze podziwiam bo ja nawet do posadzenia ostatnich 5 cebulek lilii nie potrafie się zmusić Okropnie walcze z ogrodowym lenistwem, a planowałem zrobić pewną prace już na przyszły sezon... może jeszcze będzie w miare ciepło
Toszka 23:13, 18 paź 2014

No zuch dziewczyna!
A cisom trzeba pogrozić siekierką -pomaga
waldek727 23:29, 18 paź 2014

Luki napisał(a)
No no kawał roboty, szczerze podziwiam bo ja nawet do posadzenia ostatnich 5 cebulek lilii nie potrafie się zmusić Okropnie walcze z ogrodowym lenistwem, a planowałem zrobić pewną prace już na przyszły sezon... może jeszcze będzie w miare ciepło

Łukasz.
Przestawiłeś w tym roku swój ogród do góry nogami. Zrobiłeś niesamowitą metamorfozę tego miejsca. Harowałeś przy tym jak przysłowiowy ,,wół".
A teraz nie chce Ci się posadzić do gruntu pięciu cebulek?
Dokup jeszcze dwie, to może magia cyfr zadziała.
Loosiuu 23:39, 18 paź 2014

Łooo taka groźba Szacun!
bdan 13:41, 19 paź 2014

Viola napisał(a)

- PRZESADZIŁAM CISY Na razie tylko dziesięć czyli połowę, ale to co najważniejsze już zrobione.
- Calutki tydzień codziennie po godzince po pracy kopałam i wydzierałam darń.
- Skopałam prawie 10 m rowu, wymieszałam ziemię zgodnie z instrukcją Toszki: dodałam żwirku (piasku właściwie), kompostu, obornika końskiego przekompostowanego i mączki bazaltowej. Widłami amerykańskimi ( przyjacielem kobiet )przekopałam cały rów
- Posadziłam. Sama. 10 cisów

Violka szacun, my ostanio przesadzaliśmy 7 serbów i 4 smaragdy.

Ale u nas to wszystko co wypunktowałam u góry robił mąż i miał dosyć, fakt, że praktycznie w jeden dzień.

Gratulacje dziewczyno, możesz być z siebie dumna.
Viola 13:47, 19 paź 2014

Kochani, dziękuję za miłe słowa. Wczoraj nie dałam rady już nic pisać, nawet wyłączyłam komputer, bo siedzenie wymagało tyle wysiłku. Obejrzałam jakiś film, ale nie pamiętam co to było . Dzisiaj rano pstryknęłam parę fotek. Wrzucę wieczorem, bo lecę na imieninowy obiad do rodzinki Teraz tylko wklejam ambrowca - już stracił połowę liści Reszta celowo nie zgrabiona z trawnika cieszy oko

Viola 13:48, 19 paź 2014

Kamajla napisał(a)
Ja bym się na ich miejscu wzięła w garść
Pozdrawiam dzielną dziewczynę z miasta!

Ha, ha odpozdrawiam Kamilo
Viola 13:51, 19 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
Violu, podziwiam Cię. Włożyłaś dużo pracy i to sama! Brawo. Ja zrobiłam dużo mniej i też jestem skonana, więc nawet nie umiem sobie wyobrazić jak Ty się czujesz po takiej pracy. Na pewno jesteś szczęśliwa, to czuć w każdym Twoim zdaniu Czekam na zdjęcia. Jak te ciszy się nie przestraszą Twojego ciemnego lasu, to my je postraszymy daleką północą i białymi niedźwiedziami

Ewo, cisy MUSZĄ wziąć się w garść, tyle pracy włożyliśmy, żeby je posadzić za pierwszym razem, i teraz za drugim. Mąż już postawił na nich krzyżyk, zajął się wczoraj innymi rzeczami w ogrodzie, powiedział, że jak chcę to mogę je wyrzucić (ja postanowiłam przesadzić i na siłę ratować). Uparta jestem, ale mam przeczucie, że cisy zrozumiały i nie będą brykać Pozdrawiam ciepło
inag 14:06, 19 paź 2014

Twarda dziewczyna z Ciebie Cisy na pewno się odwdzięczą!!! Nie mają wyjścia
kosolka 15:36, 19 paź 2014

Violka, jesteś niesamowita! Musi się udac! Pozdrawiam i leniwej niedzielki życzę!