Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Iwk4 21:41, 13 sie 2015

Viola napisał(a)
... ja straciłam wenę z powodu tych upałów

Violu, a co to za smutaski? Kto rano wstaje ...
Zrób sobie kawusię na tarasie o poranku, popatrz na swoje brzózki, powąchaj różyczki i przed południem schowaj się do domku. Upał nie będzie doskwierał, a w ogródku spędzisz troszkę czasu. Ciesz się kochana, zawsze możemy mieszkać na pustyni, jak tak dalej pójdzie.

Rano było troszkę chłodniej, wywaliłam zielsko z jednej rabatki
Buziaki zostawiam i dobrego duszka
Ewa777 22:11, 13 sie 2015

Viola napisał(a)
Wrzosowe tawułki od Oli - ślicznie rosną, są zdrowe, ale już powoli przekwitają, dzielnie walczą o miejsce z rozplenicami, nie wiedziałam, że te trawy to takie babska - rozpychają się na wszystkie strony

Wrzosowe tawułka jest śliczna, chyba takiej nie widziałam jeszcze. Czy ona lubi cień, czy słońce?
Viola 22:32, 13 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Violu, a co to za smutaski? Kto rano wstaje ...
Zrób sobie kawusię na tarasie o poranku, popatrz na swoje brzózki, powąchaj różyczki i przed południem schowaj się do domku. Upał nie będzie doskwierał, a w ogródku spędzisz troszkę czasu. Ciesz się kochana, zawsze możemy mieszkać na pustyni, jak tak dalej pójdzie.

Rano było troszkę chłodniej, wywaliłam zielsko z jednej rabatki
Buziaki zostawiam i dobrego duszka

Iwonko,tak właśnie próbuję robić, wieczorkiem też trochę można popracować, ale w zasadzie tylko podlewanie i pielenie naokrągło. Na koniec sierpnia zaplanowalam przesadzanie piwonii i kosaćców, ale musi być troszkę chłodniej.
Viola 22:37, 13 sie 2015

Ewa777 napisał(a)

Wrzosowe tawułka jest śliczna, chyba takiej nie widziałam jeszcze. Czy ona lubi cień, czy słońce?

Ewo,teoretycznie lubią cień i wilgoć, u mnie mają cień od 13, rano jest słoneczko na tej rabacie, ale inne rosliny zacienily je trochę, derenie i rozplenice się rozszalaly więc i cienia więcej. Nie wiem jak u Kosolki one rosną bo to od niej. Muszę zapytać
inag 00:09, 14 sie 2015

Viola napisał(a)

Iwonko,tak właśnie próbuję robić, wieczorkiem też trochę można popracować, ale w zasadzie tylko podlewanie i pielenie naokrągło. Na koniec sierpnia zaplanowalam przesadzanie piwonii i kosaćców, ale musi być troszkę chłodniej.

Viola, głowa do góry! Wszyscy jesteśmy już chyba zmęczeni tymi upałami i brakiem opadów... ja mam okresy, kiedy chciałabym mieszkać w bloku, na tarasie mieć dwie doniczki i to wszystko. Chwasty czasami mnie pokonują. Nie wiem jak to się dzieje, że wszystko co nie podlewane umiera a one pięknie zieloniutkie, świeżutkie rosną, sieją się na potęgę i wkurzają niemiłosiernie... Pomyśl ile zrobiłaś już, czego dokonałaś, jak było na początku... To Twoja zasługa! Uśmiechnij się i daj sobie kilka dni na odpoczynek od ogrodu. Zobaczysz jak szybko odzyskasz dawny wigor
Viola 00:17, 14 sie 2015

Dzięki Ilona za pocieszenie Jak znam siebie to przy pierwszym ochłodzeniu będę tęsknić do upałów
Viola 00:19, 14 sie 2015

Idę spać, ale jeszcze kwiatuch dla Was
inag 00:43, 14 sie 2015

Viola napisał(a)
Dzięki Ilona za pocieszenie Jak znam siebie to przy pierwszym ochłodzeniu będę tęsknić do upałów

Jak to mówią: Polakowi ciężko dogodzić Też tak mam. Mój M by potwiedził od razu
bdan 15:28, 14 sie 2015

inag napisał(a)

Polakowi ciężko dogodzić

Można dogodzić. 24 stopnie proszę, w nocy deszcz
AlKa 15:42, 14 sie 2015

bdan napisał(a)

Można dogodzić. 24 stopnie proszę, w nocy deszcz

O ja też poproszę