Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 21:10, 24 sie 2014

inag napisał(a)
Co jak co ale ta rabata jest wykrojona idealnie! Wygląda jak wyrysowana w programie Jesteś dokładna. Lubię to. Widać, że jak coś robisz to z sercem, no i kicia załapała się nawet na fotkę

Kicia z parciem na szkło. Nie przepuści okazji. Celebrytka KONKURS - znajdź kota

Viola 21:11, 24 sie 2014

Marcin89 napisał(a)
Viola podziwiam pracowitość . Widzisz jednak zaglądam.

No witam Marcin, miło Cię znowu gościć
Marcin89 22:28, 24 sie 2014

A mnie miło oglądać ogrodowe metamorfozy - z trawnika w ogród .
gierczusia 23:13, 24 sie 2014

Viola napisał(a)
Dzięki Waldek, człowiek całe życie się uczy

Aaa.tak , tak .. Dodam jeszcze ,że przysłowie kończy te frazę..." I głupim umiera "... Cały czas uczę się kompostowania..i dalej mi to idzie jak po grudzie, bo co to za kompostowanie w kompostowniku plastikowym....echhhh

Violu .. Przyszłam sie przywitać do specjalistki od walki z depression

Buziole

Ps..niemożliwa jesteś
Luki 23:30, 24 sie 2014

Ja mam 'plastikowy kompost' i już 3 rokmam kilka worków rocznie chociaż fakt wybieranie z tego ustrojstwa kompostu do przyjemnych czynności nie należy, ale z roku na rok coraz lepiej mi idzie

Kociak w trawce, kociak pod drzewkiem, kociak przy rynnie, kociak celebryta
Viola 23:36, 24 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Aaa.tak , tak .. Dodam jeszcze ,że przysłowie kończy te frazę..." I głupim umiera "... Cały czas uczę się kompostowania..i dalej mi to idzie jak po grudzie, bo co to za kompostowanie w kompostowniku plastikowym....echhhh

Violu .. Przyszłam sie przywitać do specjalistki od walki z depression

Buziole

Ps..niemożliwa jesteś

Depression to moja specjalność
Viola 23:38, 24 sie 2014

Luki napisał(a)
Ja mam 'plastikowy kompost' i już 3 rokmam kilka worków rocznie chociaż fakt wybieranie z tego ustrojstwa kompostu do przyjemnych czynności nie należy, ale z roku na rok coraz lepiej mi idzie

Kociak w trawce, kociak pod drzewkiem, kociak przy rynnie, kociak celebryta

Brawo Łukasz, u mnie wygrywasz konkurs koci i każdy inny
agata19762 07:32, 25 sie 2014

ładnie wyszła ta rabata elegancko
pokaż jeszcze jakieś foteczki ....plissssss
Viola 13:31, 25 sie 2014

Pochwalę się Wam drzewkiem, z którego jestem bardzo dumna. Jest to klon ściętolistny - dość rzadka odmiana w Polsce. W Ameryce bardzo popularna, nazywa się Shantung Maple. Rośnie jak szalony, ma pięknie skrojone listki i oryginalnie ułożone gałęzie, oprócz górnych, pozostałe rosną w poziomie lub nawet leżą na ziemi pod swoim ciężarem. W żaden sposób nie jestem w stanie uchwycić jego uroku na zdjęciach. W przyszłym roku przesadzę go w jakieś godne miejsce w ogrodzie - musi rosnąć jako soliter, bo widzę, że będzie ozdobą ogrodu Zimą był zadołowany w donicy, wiosną szybko ruszył, posadziłam go w zacisznym miejscu na wystawie południowej. Chyba jako jedyna roślina w moim ogródku nie sprawiał żadnych problemów Odpukać. Na zdjęciach - jesienią 2013 po zakupieniu, wczesną wiosną tego roku w dużej wiklinowej donicy po prawej i aktualnie na rabacie przy domu. Gałązki leżą na astrach i daliach więc ich nie widać. Średnica drzewka dzisiaj to około 100cm przy wysokości też około 90- 100 cm. Docelowo drzewko 5-8m. Ideał .

Viola 13:31, 25 sie 2014

agata19762 napisał(a)
ładnie wyszła ta rabata elegancko
pokaż jeszcze jakieś foteczki ....plissssss