Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Mala_Mi 20:44, 16 lis 2018

jankosia 23:03, 16 lis 2018

Też muszę sobie cisowych sadzonek wiosną narobić, bo już mnie wnerwia, że żeby kupić w dobrej cenie to muszę siedzieć w tych intetnetach, polować i polować, a i tak ostatnio znaleziony sprzedawca mnie wystawił :/ Teraz już chyba nie będę mu nawet dziury w brzuchu wiercić tylko odłożę to na wiosenny termin. Szkoda, zwłaszcza że miejsce czeka.
A ty te swoje cisy to robiłaś w jakiś specjalny sposób czy normalnie odcinki z piętką? Długo się ukorzeniały?
Ja zawsze ogarnianie forum zaczynam od twojego ogrodu, to ty nie wiesz? No bobrze drogi!
mirkaka 17:02, 21 lis 2018

Mój bodziszek widzę już dla mnie przeznaczony zobaczymy czy będzie sobie radził w spartańskich warunkach?
Spory budynek gospodarczy budujecie, czy masz zamiar coś hodować, jakieś zwierzątka ?
Bardzo spodobały mi się nogi do stolików, gdzie takie cuda wyszukujesz?
gosika67 17:36, 21 lis 2018

Nóżki fajne, ja mam ławkę do remontu też z takimi nogami. Myślę też zrobić sadzonki z bukszpanów na wiosnę, tak jak Ty cisy, pójdę za Twoim przykładem. A co do bodziszków to są mało wymagające, mam kilka odmian i dobrze się u mnie czują.Biały jest ciekawy.
paniprzyroda 22:07, 04 gru 2018

Asiu, miło, że zaglądasz, chociaż ostatnio chyba czymś innym jesteś zajęta, zresztą jak większość.
Haniu, cisy wobec tego dostaną dopalacze wg Twoich wskazówek, tylko dopytać muszę o proporcje.
Gabrielo, garnek stary, ale cały. Chociaż wolałabym dziurawy, to nie musiałabym otworów robić.
Gosiu, sposób z workiem foliowym był faktycznie skuteczny.
Agata, wykopaliska to popularna u nas giełda. Czasem uda się coś fajnego znaleźć, chociaż jeżdżę tam coraz rzadziej. Ostatnio bywałam, bo szukam czegoś ale na razie bezskutecznie. Te nóżki wpadły mi w oko. Były trzy pary, wzięłam dwie. Mam jeszcze dwie żeliwne ławki, już wypiaskowane i wymalowane proszkowo, ale czekają na dorobienie desek, które też są, lecz eM nie ma czasu
Ewo, nowy budynek jeszcze się robi, z przerwami, a jakże
Francuskie klosze? Mam takie dwie sztuki, ale nie wiedziałam, że tak się nazywają

Ostatnio dostałam taką dynię, podobno makaronowa

Gruszka_na_w... 22:12, 04 gru 2018

Bombki będą? I inne atrakcje? Bo ja już zajęłam miejsce na widowni.
Po pierwszym rzucie okiem sądziłam, że na zdjęciu jest francuski klosz.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasya 22:40, 04 gru 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bombki będą? I inne atrakcje? Bo ja już zajęłam miejsce na widowni.
.....

Ja koło ciebie
paniprzyroda 22:40, 04 gru 2018

Mała Mi
Jankosiu, cisy ukorzeniałam właśnie z piętką. Dawno to było, chyba z rok siedziały w doniczkach zakopane w rabacie, potem je wysadziłam do przechowalnika i tam znów rosły ze trzy/cztery lata bez opieki. Robiłam to ot tak, na próbę.
Ja ostatnio forum nie ogarniam, muszę zajrzeć do Ciebie
Mirkaka, faktycznie te bodziszki są dla Ciebie Zwierzątek w nim nie będziemy hodować, za to będzie w nim letnia kuchnia. O nóżkach do stolików już napisałam, to giełda i łut szczęścia.
Goniu bodziszki to niby nie kłopotliwe rośliny ale żałobny u mnie marnie przyrasta, mam też biały jakiś odmianowy, który po kwitnieniu zawsze choruje. Korzeniaste z kolei to jak chwasty rosną

Chyba odpowiedziałam wszystkim co prawda z poślizgiem, ale
Ogrodowo stagnacja, zimno, teraz deszcz. Praca, ogarniam dom i testuję nową maszynę do szycia
Postanowiłam, że święta w tym roku będą w kolorach czerwieni, złota i zieleni ale w ciepłych kocykach, flauszach i wełnie. Uruchomiłam swoje zasoby i póki co powstają skrzaty, łosie, choinki i takie tam

w trakcie

tu już prawie skończone

ale jeszcze a to szaliczek, a to łapek brakuje, temu nos zróżowić, temu pomponik do czapeczki dorobić

Zabawę mam przednią, pomysły coraz to nowe, tylko czasu więcej poproszę

paniprzyroda 22:53, 04 gru 2018

Haniu, Kasiu Bombki na razie materiałowe z motywem ostrokrzewu, zdjęć brak
Szlagmetalu i dekupażu na razie nie ruszam, chociaż niewykluczone, że coś zrobię, ale jak porządki skończę i w pracy będę wolniejsza.
Kasya 05:34, 05 gru 2018

paniprzyroda napisał(a)
Haniu, Kasiu Bombki na razie materiałowe z motywem ostrokrzewu, zdjęć brak
Szlagmetalu i dekupażu na razie nie ruszam, chociaż niewykluczone, że coś zrobię, ale jak porządki skończę i w pracy będę wolniejsza.

Ja tam juz jestem usatysfakcjonowana cudeńkami które pokazujesz
I byłabym chętna na warsztaty po nowym roku jakbys może kiedyś zrobiła