Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

iwonaal 20:48, 11 mar 2014

Fajne, goję chciałam kupić na gardenii, nie chcieli sprzedać, jest dobre na stawy, a to coś dla mnie.
Mala_Mi 21:51, 11 mar 2014

Nikita - tę szkółkę znam, ale jadąc od Rzeszowa do Kolbuszowej to ona po prawej stronie.. chyba że jest jakaś o której nic nie wiem.. a tak wogle to widzę, że moje rejony znasz..czyżbyś tu bywała? Jakby co to zapraszam na popas przy kawusi ...
Borówka amerykańska może rosnąc na rabacie ozdobnej, bo jest ozdobna jako krzew.. ale pasuje 2 krzewy różne dla lepszego owocowania
Margarete 01:33, 12 mar 2014

Ale miałaś pomysł z tymi owocowymi...........super.
u mnie borówka amerykąnska rośnie na rabacie z ozdobnymi, kwasolubnymi bo ona tez kwaśny torf lubi....zobaczymy czy bedzie owocowac bo póki co malutka jest.
Buziaki !
kitek81 08:43, 12 mar 2014

ale wykombinowałaś z mini sadem super to wygląda na jagodę goji też się czaję borówkę mam, na jesień wsadzałam, ciekawa jestem, czy zaowocuje w tym roku najważniejsze, że nie zmarzły, bo na działce ROD wsadziłam kiedyś 3 krzaczki na jesień i do wiosny nie przetrwały teraz na obchodzie patrzyłam, że mają pączki, więc chyba się udało a jak lubisz jagody leśne, to może też spróbuj jagody kamczatki?
poziomek, truskawek też mam sporo, bo dzieciaki uwielbiają, malinki też mam porzeczki wszystkie kolory też, pewnie owocu w tym roku niewiele będzie, bo wszystko na jesień wkopane!
minikiwi też chcę kupić, jeżynę, winogrono jasne, bo bordowe dostałam od wujka
dobra kończę, bo się rozpisałam i ślinotoku dostałam na myśl o owocach
pozdrawiam
Karolinek 15:59, 12 mar 2014

Fajnie to wykombinowałaś Pomyśl o borówce, lubisz kolor czerwony, czytałam, a ona na jesień pięknie się przebarwia właśnie w odcieniach czerwieni. U mnie trzy spore krzaczki rosną od niedawna wśród wrzośców i tawuł, a planuję dosadzić do towarzystwa rozplenice.
Urszulla 17:30, 12 mar 2014

Świetny patent na mini-sad
Alisonek 19:49, 12 mar 2014

I co ten znajomy powiedział, bom ciekawa? A macie gdzieś blisko taką stację???
Będę teraz ciekawa co się dzieje z tym choruszkiem, i mam nadzieję że przeżyje, choc te białe gałeżie raczej będą do wycięcia niestety.
buziaki
Nikita 19:55, 12 mar 2014

ewa004, Margarete, kitek81, Karolinek, Urszulla - cieszę się, że Wam się podoba mój "minisadzik"...jak coś jeszcze wymyślę to na pewno podzielę się ogrodowym patentem

Jagodaa - masz rację chyba spróbuję...w wolnej chwili wezmę szpadelek i pojadę do lasu na "wykopki"

Bogdzia - może kupię, tak na próbę, borówkę (Mala_Mi mówi, że powinny być przynajmniej dwa krzaczki)...muszę zapytać wujka Google o kilka wskazówek dotyczących uprawy, bo ja zupełnie nieborówkowa jestem.

Alisonek - spróbuj, spróbuj....i melduj czy się udało. Możesz na pierwszym poziomie posadzić agrest ciemny, a na "pięterku" jasny. Powodzenia W sprawie orzecha zaraz do ciebie przybiegnę

iwonaal - Goja podobno dobra jest na wszystko, ja kupiłam tak z ciekawości, w Warszawie w szkółce Clematis...ani chyba "wysyłkowi" też są

Mala_Mi - masz racje Aniu, ta szkółka jadąc od Rzeszowa po prawej stronie jest....coś mi się pokickało i stąd ten "błąd w druku". Reszta info u Ciebie

Mala_Mi 20:55, 12 mar 2014

Musimy się spotkać daj znac jak bedziesz gdzies sie spotkamy
ANIA 21:18, 12 mar 2014

Wspaniały pomysł na rabatę owocową - okazuje się, że i sad może być pięknie skomponowany.