Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

safikey 23:01, 22 wrz 2014

Gosia hiacynty bombowe, czosnki boskie - och jak ja Cię rozumiem - codziennie sobie obiecuję, że już w tym miesiącu pass, bo kilka stów przepuściłam na rośliny, ale gdzie tam -przejezdżając obok sklepów na Zemborzyckiej ciągle niby tylko popatrzeć wstępuję a wychodzę z cebulkami, jałowcami czy hortensjami i wrzosami jak ostatnio..

stwierdzam wszem i wobec - to uzależnienie
safikey 23:07, 22 wrz 2014

ooo zaczęłam nową stronkę..
a mieszkam między Lublinem a Bełżycami (na Krasnicką mam jakieś 14 km), więc rzut beretem....
ale ponieważ jestem w Lublinie co 2,3 dzień, bo praca, więc nie odczuwam, że mieszkam gdzieś na wsi w ciszy i spokoju, przeciwnie chyba się starzeję, bo denerwują mnie wszystkie jeżdżące szosą auta
czasami mówię do męża - że mogliśmy dalej od szosy jeszcze kupić działkę, bo jak się nagadam lub naspotykam cały dzień z klientami, to w do mu chciałabym mieć taką tępą ciszę i nic więcej.
ale dzieci, mąż, kot więc sie nie da....

czy Ty również z tej strony Lublina??

pozdrawiam pijąc lampkę winka Saperavi z Gruzi
SylwiaKa 07:43, 23 wrz 2014

Gosia - dzięki! Jakoś się udało, choć jakiś żal mam, że w poprawce
Aż mi się zrobiło głupio, bo byłam przekonana, że najpierw u Ciebie pisałam i aż się zdziwiłam jak zobaczyłam, że pisałaś do mnie u Kasi. Zjadło posta - to możliwe?
Wczoraj jeszcze byłam tak zmęczona, że nie zrobiłam nic. Sprzątnęłam tylko porozkładane wszędzie książki, kodeksy i notatki. Cały dzień przebawiłam się z dzieckiem Dziś już lepiej, chyba dopiero do mnie dotarło, że to szaleństwo już się skończyło. Został mi jeden egzamin w styczniu no i obrona pracy, którą chyba w końcu muszę zacząć pisać
Ale to jeszcze nie dziś - dziś robię dzień relaksu, znaczy pojeżdżę sobie po szkółkach. Tak sobie myślę, że może pojechałabym do tej szkółki niedaleko Piask o której mi pisałaś, nigdy tam nie byłam. Wytłumaczysz mi gdzie to mniej więcej jest?
Miłego dnia Ci życzę kochana!

P.S. Safikey - pozwolę sobie odpowiedzieć za Gosię - my obie Kraśnicką do L.City dojeżdżamy
safikey 07:54, 23 wrz 2014

Ooo my też do L. dojezdzamy Krasnicka czyli co... Prawie sasiadki jestesmy!

Pozdrawiam i milego dnia zycze
dorciabe 08:01, 23 wrz 2014

Gosia pozdrawiam
Filomena 08:25, 23 wrz 2014

Gocha napisał(a)
Moje ostatnie zakupy- już obiecuję sobie , że więcej nie będzie.

Gosiu
nie obiecuj sobie bo to nierealne,
potraktuj to jak inwestycję a humor Cię nie opuści
pozdrawiam porannie
Betka 08:26, 23 wrz 2014

Gosiu machatki poranne
BusyBee 09:17, 23 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Gosia - dzięki! Jakoś się udało, choć jakiś żal mam, że w poprawce
Aż mi się zrobiło głupio, bo byłam przekonana, że najpierw u Ciebie pisałam i aż się zdziwiłam jak zobaczyłam, że pisałaś do mnie u Kasi. Zjadło posta - to możliwe?
Wczoraj jeszcze byłam tak zmęczona, że nie zrobiłam nic. Sprzątnęłam tylko porozkładane wszędzie książki, kodeksy i notatki. Cały dzień przebawiłam się z dzieckiem Dziś już lepiej, chyba dopiero do mnie dotarło, że to szaleństwo już się skończyło. Został mi jeden egzamin w styczniu no i obrona pracy, którą chyba w końcu muszę zacząć pisać
Ale to jeszcze nie dziś - dziś robię dzień relaksu, znaczy pojeżdżę sobie po szkółkach. Tak sobie myślę, że może pojechałabym do tej szkółki niedaleko Piask o której mi pisałaś, nigdy tam nie byłam. Wytłumaczysz mi gdzie to mniej więcej jest?
Miłego dnia Ci życzę kochana!

P.S. Safikey - pozwolę sobie odpowiedzieć za Gosię - my obie Kraśnicką do L.City dojeżdżamy

Sylwia czytam teraz tutaj, że planujesz do szkółki w Piaskach- właśnie tam hortki kupiłam - zobacz mapkę na ich stronie- dojazd łatwy..., ale może zadzwoń najpierw i dowiedz się czy jest to czego potrzebujesz- oni mieli już część roślin przebranych...a byłam ze 3 tyg. temu...
Gocha 09:40, 23 wrz 2014

safikey napisał(a)
Gosia hiacynty bombowe, czosnki boskie - och jak ja Cię rozumiem - codziennie sobie obiecuję, że już w tym miesiącu pass, bo kilka stów przepuściłam na rośliny, ale gdzie tam -przejezdżając obok sklepów na Zemborzyckiej ciągle niby tylko popatrzeć wstępuję a wychodzę z cebulkami, jałowcami czy hortensjami i wrzosami jak ostatnio..

stwierdzam wszem i wobec - to uzależnienie

Safikey - masz rację - oczywiście, że to uzależnienie ale jakże przyjemne dla naszego otoczenia również- więc niech nie narzekają. Moje dzieci narzekaja najbardziej bo mama do tej pory nie wydawała zbyt dużo kasy na siebie czy swoje zachcianki a teraz się to zmieniło i to ich boli. A mój M. zastrzega tylko, że on tych cebulek nie bedzie sadził.Ale jeszcze zobaczymy- on dobry chłopina to może żonie pomoże. Ja wczoraj byłam w LM i nie skusiłam się na żadną cebulkę a wybór był duży- ale ceny z kosmosu- horror. Na przykład cebulki hiacyntów- 3 szt. około 7,50 a ja za swoje 20 szt. zapłaciłam 15 zł. Lekka różnica. Z tulianami podobnie.Pojechaliśmy do tego sklepu po korę bo jest tania- może nie taka zbyt cudna bo jest drobna ale ja już ją używam i jest w miarę ok. A cena super - worek 80 l- 8 zł. Do sklepu na Zemborzycką nie wybieram się bo napewno nie oparłabym się i znowu kolejne rośliny wylądowałyby w samochodzie.
Filomena 09:46, 23 wrz 2014

Gosiu
a skąd te hiacynty w takiej atrakcyjnej cenie?