Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

szemusia 11:38, 24 sty 2015

A co do azali, to nie wiem, ale sądzę, że one też raczej powinny w chłodnym... Ale to tylko takie moje spostrzeżenie
Gocha 11:57, 24 sty 2015

szemusia napisał(a)
A co do azali, to nie wiem, ale sądzę, że one też raczej powinny w chłodnym... Ale to tylko takie moje spostrzeżenie

Beatko dziękuję za doradzenie. Mnie też się wdawało, że w ciepłym zaraz padną bo takie mam wspomnienia i dlatego wystawiam trochę na dwór ale u nas ma być jakiś mróz chyba i nie wiem gdzie będę je trzymać. Te małe azalie też mi sie kojarzą z tym , że szybko przekwitają i później tracą liście bo jak stoją w domu to jest im za ciepło. Będę eksperymentować.
Gocha 12:11, 24 sty 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Zdrówka Gosiu życzę jak najszybciej.

Ewa dziękuję, ale nie wiem czy to będzie tak szybko, bo dzisiaj coś mi wrócił większy ból mojego szkieleciora. Już mi ręce opadają. Ale mam nadzieję na jakiś zwrot w dobrym kierunku, Buziaki
Gocha 12:19, 24 sty 2015

dorciabe napisał(a)
Gosia nie pomogę, bo nigdy prymulek nie miałam azalii zresztą też nie na pewno ktoś doradzi co robić
A z ciekawostek.... wczoraj wysadziłam ciemierniki do ogrodu..... przeżyją?
Buziaki

Dorotko a ciemierniki to te co kupiłaś w Lidlu? Jestem ciekawa czy nic im się nie stanie. Może już nie będzie dużego mrozu. A co do ciemierników to w tamtym roku widziałam je na wiosnę w obi i były takie bardzo duże rośliny i o ile pamietam to nie te zwykłe tylko takie różowawe i chyba po około 25-30 zł. Wtedy wydawały mi się drogie i nie znałam ich jeszcze i dziwiłam się , że ludzie kupują je nawet po kilka sztuk. Teraz czekam na ofertę ciemierników w obi, bo już teraz i ja się skuszę . Tylko mam nadzieję , że będą takie jak w tamtym roku i że w ogóle będą. Buziaki
dorciabe 12:36, 24 sty 2015

Gosia ciemierniki z L wysadziłam 5 sztuk. Sama jestem ciekawa co z tego będzie. Moze ich nie zabiłam
Ostatnio widziałam też ciemierniki w Janince po10 zl, ale malutkie były.
Gocha 12:51, 24 sty 2015

dorciabe napisał(a)
Gosia ciemierniki z L wysadziłam 5 sztuk. Sama jestem ciekawa co z tego będzie. Moze ich nie zabiłam
Ostatnio widziałam też ciemierniki w Janince po10 zl, ale malutkie były.

Dorotko w Janince też widziałam ale tylko 2 szt i bardzo brzydkie. Ja te azalie małe kupowałam też w janince wcześniej. Mam nadzieję że ich nie zmarnuję. W tamtym roku kupiłam taką przecenioną małą azalię kremową tylko nie pamiętam kiedy ale na pewno nie tak wcześnie. Wczoraj ja sprawdzałam jest zimozielona i ładna. A te nie wiem czy tak samo będą sie zachowywały w ogrodzie.Kupiłam 3szt. białe i 3 szt. różowe.
dorciabe 12:56, 24 sty 2015

Ja myślałam, że te malutkie azalie to domowe są a tu taka niespodzianka jak ubiegłoroczna żyje, to i tym nic nie będzie tak sobie myślę
Gocha 14:49, 24 sty 2015

dorciabe napisał(a)
Ja myślałam, że te malutkie azalie to domowe są a tu taka niespodzianka jak ubiegłoroczna żyje, to i tym nic nie będzie tak sobie myślę

Dorotko ja nie wiem czy to napewno takie same, ja w tym temacie laik total.
dorciabe 15:14, 24 sty 2015

Gocha napisał(a)

Dorotko ja nie wiem czy to napewno takie same, ja w tym temacie laik total.

Ooooo to tak jak ja
kasiapelasia 21:35, 26 sty 2015

Pospacerowałam Gosiu po Twoim ogrodzie i nie mogę wyjść z podziwu. Tyle pracy włożyliście w ten wielki ogród, tyle zmian ... Cudownie ! Nakrecamy się jedna od drugiej Widziałam na początku Twoje włókniny na rabatach. Ja też po krótkim pobycie na forum wyrwałam ją spod wszystkich roślin. Zazdroszczę hortensji - są aktualnie moim chciejstwem Masa roślin w Twoim ogrodzie wzbudza podziw. Gratuluję ! Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny mojej maleńkiej działeczki.