Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

kasiapelasia 21:40, 26 sty 2015

Gosiu, azalie japońskie, bo chyba takie masz na myśli rosną z powodzeniem na działce którą pomagam utrzymać swojej Mamie. Przykrywałam je na zimę jak były młodziutkie, bo zdażało im się przemarzać. Ogólnie jednak maja się w ogrodzie dobrze i cieszą oko swoimi cudownymi kwaituszkami Kupione teraz trzymałabym w chłodnym pomieszceniu, a na wiosnę dopiero posadziłabym w ogrodzie.
Gocha 01:19, 27 sty 2015

kasiapelasia napisał(a)
Pospacerowałam Gosiu po Twoim ogrodzie i nie mogę wyjść z podziwu. Tyle pracy włożyliście w ten wielki ogród, tyle zmian ... Cudownie ! Nakrecamy się jedna od drugiej Widziałam na początku Twoje włókniny na rabatach. Ja też po krótkim pobycie na forum wyrwałam ją spod wszystkich roślin. Zazdroszczę hortensji - są aktualnie moim chciejstwem Masa roślin w Twoim ogrodzie wzbudza podziw. Gratuluję ! Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny mojej maleńkiej działeczki.

Kasiu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Matę mam jeszcze w jednym miejscu ale jest oczywiście do usunięcia. Hortensji trochę w tym roku dosadziłąm na rabacie wzdłuż ogrodzenia z wikliną. Zobaczymy jak w tym roku będą rosły. Chyba 2 sztuki będę musiała wymienić bo mi je pędraki podjadły. A w ogóle to trochę mam na tej rabacie podeptane bo moja psina sobie tamtędy chodzi na skróty i niszczy. Muszę jakoś jej zagrodzić. Pozdrawiam
Gocha 01:21, 27 sty 2015

kasiapelasia napisał(a)
Gosiu, azalie japońskie, bo chyba takie masz na myśli rosną z powodzeniem na działce którą pomagam utrzymać swojej Mamie. Przykrywałam je na zimę jak były młodziutkie, bo zdażało im się przemarzać. Ogólnie jednak maja się w ogrodzie dobrze i cieszą oko swoimi cudownymi kwaituszkami Kupione teraz trzymałabym w chłodnym pomieszceniu, a na wiosnę dopiero posadziłabym w ogrodzie.

Kasiu mam nadzieję ,że jednak te azalie będą mi wytrzymywały w zimie. A teraz spróbuję je jakoś dotrzymać do wiosny. Na razie stoja w domu i kwitną na parapecie.
Gocha 15:25, 29 sty 2015

Kopiuję sobie:

Margarete napisał(a)

"ile wizyt Mai było pokazanych z naszy Ogrodowiskowych Ogrodów :
1- u Danusi(Nie tylko bukszpanowy)
2- u Kuklika (Wszystko czego potrzebuje to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów)
3- u Cioci Gosi (Ciocigród)
4- u Gosi tej co ma tez swoją firme ogrodniczą(zapomniałam jak brzmi jej nik i tytuł ogrodu ale poszukam to uzupełnie bo wiem który to ogród i która osoba)
5- u nszej Finki( tej która ma szkólke)
6- u Rysia (Mój ogród w Tarnowie)
7- u Bogdzi (Rododendronowy Ogród)
8- u Mąłej Mi ( Ogrodnik mimo woli)
9- u Gabisi ( Ogród dla roślin o mocnych nerwach)
no i ostatnia wiadomośc :
10- u Agnieszki (Jurajski Ogród)

Poprawcie mnie jesli czegoś zapomniałam albo pomyliłam....

Dorzucę jeszcze ogród Pszczółki, GabiK, Greglis i w przygotowaniu sa również ogrody Dzidki i Vivy ,Poziomki, Grammy.Będą też jeszcze inne , o których wiem ale tam jeszcze nie zaczęto kręcic . Wiem też o takich spoza naszego grona jesli chodzi o własnośc ale nasi maja tam swój udział.Gosia o której pisze Małgosia to Goniak."
szemusia 18:17, 29 sty 2015

No proszę, ale zacne grono
Też musze sobie skopiować, tak ku pamieci
A tak swoją drogą, ta lista, która wciąż się powieksza, to jednak o czymś świadczy...

Więc miło mi, że mogę powiedzieć, że znam te ogrody trochę lepiej, niż telewidzowie
Gocha 13:02, 30 sty 2015

hydrożel
https://www.youtube.com/watch?v=sXb8rJ8Rm3I&feature=share&fb_ref=share
Ewa777 16:36, 30 sty 2015

Lecę po pampersy
ewsyg 19:22, 02 lut 2015

Małgoś, zajrzałam i tez sobie skopiowałam. Pozdrawiam cieplutko
vita 20:56, 02 lut 2015

Gosia, zdrowia życzę bo wiosna za pasem Ja już nawet nie próbuję przechować kupowanych zimą pierwiosnków, zawsze padają.
Gocha 09:15, 03 lut 2015

ewsyg napisał(a)
Małgoś, zajrzałam i tez sobie skopiowałam. Pozdrawiam cieplutko

Ewa ja przeczytałam, zobaczyłam ale jeszcze nie kupiłam. Muszę kupić, pampersy, ziemię i dopiero mogę wysiać nasiona- posieję werbenę, stipę i jeszcze muszę sprawdzić czy cleome też się teraz sieje.A następne nasiona trochę później. Tylko ciekawe gdzie ja to będę trzymała. Pozdrawiam