Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Mala_Mi 14:29, 19 sty 2015

Gocha napisał(a)

Dziękuję Ewa, żywioł w nasadzeniach to moja specjalność Ja niestety najpierw kupuję a potem myślę a wydaje mi się , że kolejność chyba powinna być odwrotna Ale ten typ tak ma.Pozdrawiam

Niestety mój typ też tak ma.. kupuję co sie podoba, a potem myślę gdzie spasuje.. i nigdy odwrotnie ..... Ale ten typ tak ma .
Gocha 15:08, 19 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)

Niestety mój typ też tak ma.. kupuję co sie podoba, a potem myślę gdzie spasuje.. i nigdy odwrotnie ..... Ale ten typ tak ma .

Aniu to może i dobrze , że już masz ograniczone pole do manewru tzn. większą część ogrodu masz obsadzoną i nie musisz wstępować do sklepów ogrodniczych. A ja mam teraz dużo miejsca do nowych nasadzeń i właściwie muszę coś kupować i tu wychodzi moja natura- tzn. wszystko mi się podoba i wszystko chciałabym mieć. Może już teraz prawie wszystko, już nieco więcej wiem o roslinach których na pewno nie będę sadziła.
Ala106 08:23, 20 sty 2015

Pospacerowałam, popodziwiałam i bardzo mi się podoba. Ja to już chyba wolałabym coś przerabiać niż zaczynać od zera. Tak już mam, że ze starego wykombinuje coś (ciuchy, dom itp), a tak wymyślić i zaplanować i żeby pasowało, to już gorzej.
Rzucam się na wszystko, będę zaglądać.
Gocha 09:07, 20 sty 2015

Ala106 napisał(a)
Pospacerowałam, popodziwiałam i bardzo mi się podoba. Ja to już chyba wolałabym coś przerabiać niż zaczynać od zera. Tak już mam, że ze starego wykombinuje coś (ciuchy, dom itp), a tak wymyślić i zaplanować i żeby pasowało, to już gorzej.
Rzucam się na wszystko, będę zaglądać.

Renatko cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Nie wiem sama czy nie wolałabym przypadkiem od nowa zaczynać. Może to troche łatwiej. Ja też się rzucam na wszystko tzn. myślę o każdym kawałku ogrodu , który chciałabym przerobić i muszę sama nałożyć sobie jakieś ograniczenia bo nie jestem w stanie tyle naraz zrobić- bo i sił brak i kasy też ograniczone ilości.Pozdrawiam gorąco
kosolka 09:14, 20 sty 2015

Przyszłam się przywitac Gosiu I nawiążę do tego co pisałaś - ja zaczynam od początku i trudne to dla mnie okropnie- choć mogę zrobić co chcę i jak chcę. Gdy już coś masz, to się dostosowujesz, masz mniejsze pole manewru- a im mniejszy wybór, tym łatwiej
Byle do wiosny Niech coś się ruszy
Gocha 10:03, 20 sty 2015

kosolka napisał(a)
Przyszłam się przywitac Gosiu I nawiążę do tego co pisałaś - ja zaczynam od początku i trudne to dla mnie okropnie- choć mogę zrobić co chcę i jak chcę. Gdy już coś masz, to się dostosowujesz, masz mniejsze pole manewru- a im mniejszy wybór, tym łatwiej
Byle do wiosny Niech coś się ruszy

Olu ale ja wszystko co mam to muszę pozmieniać. Nie chodzi tu wcale o to , że jak wskoczyłam na ogrodowisko to musi tak być po ogrodowiskowemu ( ale muszę przyznać , że chciałabym bo mi sie podoba ). Nie o to chodzi, ja po prostu widzę ,że źle to wszystko sadziłam , może rośliny nawet w miarę dobre ale nie pogrupowane i posadzone bez ładu i składu. Oprócz tego muszę to tak pozmieniać, żebym w przyszłości miała z nimi mniej pracy i żeby o każdej porze roku ogród cieszył oczy. Oprócz zmian w ogrodzie ozdobnym zmieniam też radykalnie część warzywno- jagodową- również z myślą o łatwiejszej obsłudze. Mam nadzieję więc , że jeżeli zdrówko na to pozwoli to trochę w tym roku zdziałam. Pozdrawiam serdecznie Olu.
Karol99 15:04, 20 sty 2015

Witaj Gosiu, wpadlem do Ciebie, ogródek bardzo ładny
zawitka 15:43, 20 sty 2015

Gosia dobrze ze planujesz teraz przy odpoczynku od ogrodu bo człowiek może pomyśleć a ja jak nie widzę kawałka pola to nie umiem planować a co zrobię to mi się nie podoba Twraz muszę zrobić tak żeby uspokoić mój chaos i miec mniej pracy pozdrawiam cieplutko w bamboszch Gosieńko dopisuję odpowiedż --- zobaczę gdie ptaszysko będzie pasowało ha ha
Gocha 10:23, 23 sty 2015

zawitka napisał(a)
Gosia dobrze ze planujesz teraz przy odpoczynku od ogrodu bo człowiek może pomyśleć a ja jak nie widzę kawałka pola to nie umiem planować a co zrobię to mi się nie podoba Twraz muszę zrobić tak żeby uspokoić mój chaos i miec mniej pracy pozdrawiam cieplutko w bamboszch Gosieńko dopisuję odpowiedż --- zobaczę gdie ptaszysko będzie pasowało ha ha

Halinko ja teraz to własciwie tylko planuję które części i w jakiej kolejności będę robiła. A dopiero jak będę mogła kupić rośliny w szkółkach to pomyślę dokładniej. A to dlatego ,że teraz oglądając różne ogrody to mam conajmniej 500 pomysłów. Więc zostawiam to do momentu jak będzie można już kupić rośliny.
Kacha123 10:39, 23 sty 2015

Gosiu podgrzewasz atmosferę! Czekam do wiosny na Twoje poczynania.