Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

anka_ 16:55, 14 lut 2015

Gosiu bukszpany wyglądają wspaniale, piękna, soczysta zieleń. Ja muszę znaleźć coś zimozielonego do przedogródka, ale tam sucho i bukszpan nie urośnie.
Co do kretów to u nas też masakra. Kurczę, że to nie ma sposobu na te potwory. Pocieszam się, że jak są krety to pędraków/opuchlaków nie ma. Widziałaś jak te robale skasowały trawnik u ZbigniewaG?
Zawsze mam problem z przycinaniem owocowych. A do tego mój eM. ma "uczulenie" na sekator.
Co do przycinania brzóz to wiem, że to troszkę kontrowersyjny temat (była nawet ostatnio dyskusja w wątku o brzozach). Ja z jednej strony uwielbiam duże, majestatyczne drzewa o naturalnej koronie. Ale z drugiej uważam, że nadrzędnym celem jest bezpieczeństwo. A niestety wiem jakie konsekwencje mogą być, zwaliła nam się brzoza sąsiada na budynek gospodarczy. Wymogłam wycięcie tych najbardziej zagrażających.

Ps. Piękna psina.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gocha 16:55, 14 lut 2015

dorciabe napisał(a)
Gosia jak tam szkielet? chyba lepiej, bo do ogrodu ruszyłaś drzewa cięłaśno nieźle
u mnie niestety ziemia zmarznięta i żadnej cebulki nie widać, a tak bym chciała wiosnę zobaczyć jak wyłazi z ziemi

Dorotka żarty się Ciebie trzymają- cięciem to zajmował się mój M. Ja mu najwyżej pokazuję patykiem gdzie ma ciąć. A brzozy to cięte piłą i jescze syn pomagał i przyciągał linę zaczepioną o cięty pień po to żeby nie poleciał na działkę sąsiadów bo zniszczył by im krzaki porzeczek. A część poleciała na pole. Ja dziasiaj tylko chodziłąm i pstrykałam. Szkielet do kitu- ale mówiłam , że mam SKS. Dorotko u mnie 3 szt. tulipanów się pokazały ale nie mogłam się schykić tak nisko żeby je pstryknąć.
Gocha 17:01, 14 lut 2015

anka_ napisał(a)
Gosiu bukszpany wyglądają wspaniale, piękna, soczysta zieleń. Ja muszę znaleźć coś zimozielonego do przedogródka, ale tam sucho i bukszpan nie urośnie.
Co do kretów to u nas też masakra. Kurczę, że to nie ma sposobu na te potwory. Pocieszam się, że jak są krety to pędraków/opuchlaków nie ma. Widziałaś jak te robale skasowały trawnik u ZbigniewaG?
Zawsze mam problem z przycinaniem owocowych. A do tego mój eM. ma "uczulenie" na sekator.
Co do przycinania brzóz to wiem, że to troszkę kontrowersyjny temat (była nawet ostatnio dyskusja w wątku o brzozach). Ja z jednej strony uwielbiam duże, majestatyczne drzewa o naturalnej koronie. Ale z drugiej uważam, że nadrzędnym celem jest bezpieczeństwo. A niestety wiem jakie konsekwencje mogą być, zwaliła nam się brzoza sąsiada na budynek gospodarczy. Wymogłam wycięcie tych najbardziej zagrażających.

Ps. Piękna psina.

Aniu jeżeli chodzi o brzozy to ja najbardziej lubię ich pień, więc nie przeszkadza mi cięcie. Zresztą jak się je przytnie to liście też mają ładniejsze. Ja mam jeszcze na działce kilka brzóz takich nie przycinanych. Ale chyba i z nimi muszę się rozprawić. Bo później jak urosną większe to trzeba będzie wynajmować kogoś do ich przycięcia a to kasa. Mam zamiar też dużo przyciąć modrzew i ewentualnie lipę. Jeżeli chodzi o krety to ja mam i dużo kretów i dużo pędraków. U mnie taki dostatek wszystkiego.
dorciabe 17:09, 14 lut 2015

Gocha napisał(a)

Dorotka żarty się Ciebie trzymają

Nooo
october 18:29, 14 lut 2015

Widać Gosiu że u Ciebie prace wiosenne ruszyły na całego Już jest piękniej
Gocha 18:37, 14 lut 2015

october napisał(a)
Widać Gosiu że u Ciebie prace wiosenne ruszyły na całego Już jest piękniej

Monika ja tylko wyszłam do ogrodu popstrykać fotki. Brzozy ciął mój M. oczywiście dlatego , że ja porosiłam. Nie bardzo mam możliwości na prace w ogrodzie narazie. Nie za bardzo mogę się schylać. Pozdrawiam
october 19:17, 14 lut 2015

Gosiu, ale mimo wszystko prace ruszyły życzę szybkiego powrotu do sprawności
malgorzata_s... 21:25, 14 lut 2015

Macham z zasypanych nadal gór Szanuj szkielet bo Em w rabatach to chyba nie podoła
Gocha 22:31, 14 lut 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Macham z zasypanych nadal gór Szanuj szkielet bo Em w rabatach to chyba nie podoła

Małgosiu ja go oszczędzam znaczy szkielet ale nie na wiele się to zdaje niestety. Masz rację do moich rabatek to M. rączek nie wyciągnie żeby w nich podłubać- on nie z tych. Ale cięższe prace musi wykonać i w tym temacie już ze mną nie podyskutuje. W rabatkach ja sama chcę robić- bylebym tylko mogła.Pozdrawiam Małgosiu
Sebek 11:55, 15 lut 2015

Ale mało śniegu u Was Choć jak patrze na te brzozy to mi ich żal... Że tak mocno je potraktowałaś - ale jak mus to mus Jakbym miał miejsce to bym je puścił wolno, bo uwielbiam jak latem falują ich gałęzie