Myślę, że to może być świerk pospolity Push. Ma zjawiskowe przyrosty wiosną.
Twoje bukszpanowe kuleczki bardzo piekne I nowe roslinki super. Najbardziej podobają mi się orliki. Jak długo kwitną? Czy są jednoroczne, czy bylinki?
Orlik to bylina- chyba nie kwitnie za długo ale liście też ma ładne. Ja orlików do tej pory u siebie nie miałam. Mam do nich duży sentyment bo moja mama bardzo je lubiła i mieliśmy zawsze na działce moich rodziców. Teraz sobie przypominam jakie one ładne
Małgosiu, przyleciałam z rewizytą. Wcześniej zauważyłam twój awatarek, tytuł wątku też budzi zaciekawienie. Mam niestety niewiele czasu, więc podczytuję forum "z doskoku". Przeczytałam dzisiaj wszystko u ciebie, twoje ogrodowe rewolucje zrobiły na mnie wielkie wrażenie. Chyba sporo wiedzy ogrodniczej pozostało w twojej głowie, bo nasadzenia są profesjonalne. Wypatrzyłam u ciebie rozrośnięty okaz lilaka Palibin na pniu. Uwielbiam jego zapach, miałam go w poprzednim ogrodzie. Niedawno kupiłam sobie właśnie formę pienną. Trochę mi zmarniał, ale wypuszcza nowe listki. Więc jest nadzieja że będzie rósł. Mam też borówki amerykańskie i jagodę kamczacką.
Dzisiejsza praca i częściowo zrobiona rabatka, jeszcze nie wszystkie nasadzenia ale już można popatrzeć.
Po lewej dosadziłam lawendę i begonię i na pniu wierzbę
Tu jeszcze nie dokończone z brzegu. Ma być część z kamykami , resztą z korą i coś jeszcze muszę dosadzić koło jałowców, jakiś akcent bordowy
Na pierwszym planie 3 szt. bukszpanów posadzone teraz, później będą formowane, teraz za późno chyba na cięcie.
Tu rząd żurawek zielonych i bordowych i jeszcze muszę wymyślić za nimi rząd czegoś