Kupiłam dziś na targu pod zamkiem 3 szt Thuja Golden Tuffet, i 20 szt. bukszpanów kopanych po 2 zł, trochę bratków a primule o bordowych łodyżkach kupiłam na innym targu
I jeszcze przez przypadek kupiłam na starociach skrzynkę na narzędzia drewnianą. Muszę ją doprowadzić do ładu- wypolerować i pomalować tylko nie wiem czy na kolor drewniany czy np. szary
Karolu one są trochę blade ale w kupie są nawet ładne. Jesienią miałam kupić nowe kolory takie ciemniejsze ale jakoś nie miałam natchnienia na jakiekolwiek zakupy cebulowe.
no toś się obłowiła dziś ja mam jakieś lilie te pachnące i tez te pachnące trąbkowe i te zwykłe niskie ...ale lilie są ładne to czemu sobie ich żałować
Fajne zakupy Nie wiedziałam, że juz na targach są roślinki na sprzedaż.
Mnie również podobają sie iryski. Czy to z tych 10-ciu cebulek które sadziłaś w zeszłym roku tak się rozrosły?
Marga pojechałam właściwie na targ tylko po bratki- nie kupiłam tylu i takich jakie chciałam ale kupiłam i uważam że za rozsądną cenę te małe tuje i 1 agrest biały na pniu- to wszystko po 8 zł. Bukszpan już M. posadził na nowo tworzonej rabacie- usunął darń tylko z tego paska przeznaczonego na obwódkę bukszpanową i był trochę zdziwiony że nowa rabatę chcę robić.
Jeżeli chodzi o irysy to o ile pamietam to dwa lata temu miałam posadzone 10 cebulek. później je w lecie wykopałam bo zmieniałam rabatę i wydaje mi się że posadziłam podobną ilość. I sama się dziwię temu że tam jest tak gęsto od tych kwiatów.