Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 15:49, 01 kwi 2016

jona napisał(a)

Krzaczki wyglądają na dość duże . Udało Ci się kupić w tak dobrej cenie jak w poprzednim roku? Sądząc po ilości, to chyba tak.

Joasiu udało mi się kupić dość duże krzaczki bukszpanów ale nie tak duże jak w tamtym roku- i troszkę drożej zapłaciłam bo po 2,50 zł ale myślę że i tak korzystnie. Jak będę sadziła to pstryknę fotki pojedynczych sadzonek- tylko kiedy ten deszcz przestanie padać żeby można było sadzić ? Tyle ostatnio deszczu spadło a ja niestety nie posypałam nawozem żadnych roślin. No i oczywiście nic nie pryskałam nawet Miedzianem nie mówiąc już o Promanalu.
Gocha 15:51, 01 kwi 2016

siakowa napisał(a)
ale cimeirniki piękne i bukszapny

Kasiu ciemierniki podobaja mi się coraz bardziej. Bukszpany kupione ale teraz nie ma jak ich posadzić bo ciągle pada- mam nadzieję że nic im nie bedzie.
Gocha 15:56, 01 kwi 2016

Joku napisał(a)
Cześć Gosia! Witam w nowym sezonie. Widzę że szykuje się ciąg dalszy rewolucji i upiększania. Lubię twój ogród i lubię do ciebie zaglądać. Życzę żeby wszystkie bukszpany się przyjęły i zdrowo rosły.

Jolu dziękuję za miłe słowa. Z nowym rokiem staram się zrobić nowe rabaty. Co do bukszpanów to mam nadzieję że się przyjmą- wczoraj były przy nas kopane- specjalnie jeździliśmy po nie na plantację. Tylko trzeba je jak najszybciej posadzić bo nie maja ziemi na korzeniach- są otrzepane z ziemi. Jolu pozdrawiam gorąco i spróbuję do Ciebie zajrzeć
Ewa777 16:05, 01 kwi 2016

Bukszpany jak zawsze masz śliczne i w bardzo dobrej cenie Ilości hurtowe
Ciemiernki też piękne Nowa rabatka i wiosenne nasadzenia w donicach - idziesz jak burza
jona 16:32, 01 kwi 2016

Gocha napisał(a)

Joasiu udało mi się kupić dość duże krzaczki bukszpanów ale nie tak duże jak w tamtym roku- i troszkę drożej zapłaciłam bo po 2,50 zł ale myślę że i tak korzystnie. Jak będę sadziła to pstryknę fotki pojedynczych sadzonek- tylko kiedy ten deszcz przestanie padać żeby można było sadzić ? Tyle ostatnio deszczu spadło a ja niestety nie posypałam nawozem żadnych roślin. No i oczywiście nic nie pryskałam nawet Miedzianem nie mówiąc już o Promanalu.

Cena bardzo dobra . Za mikruski zapłaciłam po 3 zł, dobrze, że przynajmniej ładnie rozkrzewione
Deszczu sporo, a jak nie deszcz, to nie mam czasu i też nie wszystko popryskane. Może jeszcze dziś się uda, bo przestało padać i nawet trochę już obeschło.
Donoszę, że będzie stelaż dla ogórków. Materiał już zamówiony. Jak wysoki jest u Ciebie? I jaką ma szerokość? Coś powinnam wziąć pod uwagę?
Marga 22:34, 01 kwi 2016

Witaj Gosiu, jak tam Twoje przeziębienie? Przeszło już?
Chciałam Ci jeszcze raz baaaaardzo podziękować za patyczki Jak się wszystkie przyjmą to będzie istny szał hortensjowy
Chyba pomyliłam Limelight z Grandiflorą, ale to nic, poczekam aż zakwitnie
Nowe bukszpaniki są piękne.
Pozdrawiam ciepło
Gocha 18:23, 02 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
Bukszpany jak zawsze masz śliczne i w bardzo dobrej cenie Ilości hurtowe
Ciemiernki też piękne Nowa rabatka i wiosenne nasadzenia w donicach - idziesz jak burza

Ewo bukszpanów kupiłam znowu niestety dużo i teraz trzeba to wszystko szybko posadzić. Teraz właśnie M. stara się posadzić je na tej nowej rabacie przy domu. Te 20 szt, które tam wczesniej posadziłam musiałam wykopać i posadziłam w innym miejscu a to dlatego że nie chciałam na jednej rabacie mieszać bukszpany z różnych źródeł bo mogłyby inaczej później wygladać. A poza tym te nowe kupiłam większe. Obsadzam też to miejsce kwadratowe- przechowalnik- okolony płytkami chodnikowymi który jest w drzewach owocowych. Bo muszę gdzies posadzić cały ten bukszpan. Ewo a co do roślin wiosennych to obiecałam sobie że tym razem posadzę je w miare szybko bo w tamtym roku posadziłam chyba po miesiącu od zakupu. A tak w ogóle chciałabym zrobić dużo więcej ale niestety nie to zdrowie- siły może i mam ale kręgosłup jednak wysiada- więc nie porobię za długo. Buziaczki
Gocha 18:35, 02 kwi 2016

jona napisał(a)

Cena bardzo dobra . Za mikruski zapłaciłam po 3 zł, dobrze, że przynajmniej ładnie rozkrzewione
Deszczu sporo, a jak nie deszcz, to nie mam czasu i też nie wszystko popryskane. Może jeszcze dziś się uda, bo przestało padać i nawet trochę już obeschło.
Donoszę, że będzie stelaż dla ogórków. Materiał już zamówiony. Jak wysoki jest u Ciebie? I jaką ma szerokość? Coś powinnam wziąć pod uwagę?

Joasiu zaraz wstawię zdjęcia bukszpanów nowych. Ten stelaż do ogórków to na oko bo go nie mierzyłam tak 1,50 m wysokości lub troszkę wiecej. To były takie pręty używane wczesniej do malin- takie w kształcie wydłuzonej litery U- oczywiście brzuszkiem do góry a nogi wbite w ziemię. 3 szt takich prętów wbite w rabatę o długości około 3m. Nie bardzo umiem to wytłumaczyć i opisać.
Gocha 18:40, 02 kwi 2016

Marga napisał(a)
Witaj Gosiu, jak tam Twoje przeziębienie? Przeszło już?
Chciałam Ci jeszcze raz baaaaardzo podziękować za patyczki Jak się wszystkie przyjmą to będzie istny szał hortensjowy
Chyba pomyliłam Limelight z Grandiflorą, ale to nic, poczekam aż zakwitnie
Nowe bukszpaniki są piękne.
Pozdrawiam ciepło

Monika patyczki to drobnostka. Limelight to najjasniejsze patyki,po Anabellkach. Przeziębienie jakos nie odpuszcza- moze troszkę mniejsze ale niewiele. Mam nadzieję że kiedyś odpuści.

Gocha 18:44, 02 kwi 2016

Te najnowsze bukszpany